Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

Колко точно е опасен огънят и колко трябва да внимаваме

Огънят, опасната игра с него и.. опасността от пожари.  За това си говорихме с децата от 29-а детска градина "Слънце". Оказа се, че малчуганите са много добре запознати, колко по-точно е опасен огънят и защо трябва да внимаваме, когато си играем с..

публикувано на 03.09.19 в 11:35

Най-добър приятел на човека - има ли дилема

Една весела тема разгледахме в разгара на лятото в "Радиолексикон". Въпросът, който решихме да разнищим, е кой е най-добрият приятел на човека - кучето или котката? Много примери в подкрепа на едната или другата теза получихме, но много често чувахме, че..

публикувано на 25.08.19 в 08:55

Лятото, ваканцията и незабравимите моменти

Кои са най-интересните неща, които са се случили през лятото, разказаха в "Радиолексикон" малчуганите от 29-а детска градина "Слънце“ в столичния квартал "Изток". Децата определено имаха с какво да се похвалят и за какво да си спомнят с радост... В..

публикувано на 19.08.19 в 14:15

Децата и ремонтите вкъщи - една добра комбинация

В разгара на лятото, освен за почивки на морето е време и за РЕМОНТИ Ако все оставяте за другата седмица да боядисате стаите, да смените дограмата или да сглобите някой шкаф, децата от 29-а детска градина "Слънце" ще ви мотивират, като ви обяснят..

публикувано на 31.07.19 в 11:17

Видеоигрите - чудесно забавление, когато не прекаляваме

Какво представляват видеоигрите, как се създават, какви са "техническите им специфики".  И още - вредни ли са наистина те? На всички тези въпроси потърсихме отговори заедно с малките ни приятели от 29-а детска градина "Слънце". Най-общо казано..

публикувано на 25.07.19 в 12:01

Защо е толкова важно да спортуваме

Новият епизод на детското предаване "Радиолексикон" по Радио София посветихме на спорта. И то неслучайно. Нашите малки приятели от 29-а детска градина „Слънце“ празнуваха СПОРТЕН ДЕН с много игри, щафети и състезания. От тях разбрахме, че в..

публикувано на 22.07.19 в 12:26

Лятото, морето и морските обитатели

Време е за море... и за разговори за МОРЕТО Това беше и нашата тема в предаването "Радиолексикон" в началото на юли. Малките ни приятели от 29-а детска градина "Слънце". Една нещо е ясно - най-любимото нещо на малчуганите през лятото е да..

публикувано на 11.07.19 в 14:35

Лятото е време за почивки, мечти и всичко... е хубаво

Какво обичат да правят децата през ЛЯТОТО Нямаше как да не стигнем и до този въпрос в най-детското предаване на Радио София "Радиолексикон". Какво е едно хубаво лято без забавни моменти с приятелите, много пътувания и различни дестинации. Това се..

публикувано на 01.07.19 в 15:57

Да казваме "извинявай", без да прекаляваме

Какво правим, когато обидим някой? Най-често казваме ИЗВИНЯВАЙ разбира се. Точно за тази "вълшебна" думичка разговаряхме с децата от 29-а детска градина "Слънце". От тях разбрахме, че ако сте наказани без мобилен телефон, таблет или излизане навън -..

публикувано на 24.06.19 в 16:40

Йога - най-добрият начин лесно да се успокоим

Йога, солни стаи и други възможности за релаксация. Това обсъждахме с децата от 29-а детска градина "Слънце" в последното издание на "Радиолексикон". Стана дума също и за духовните учители. Но, всъщност, какво е ЙОГА Да застанеш на една ръка или..

публикувано на 18.06.19 в 13:02