Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Спортна среща

Снимка

Спортна среща - едно предаване, което ще ви представи спорта по малко по-различен начин.
Разбира се, че говорим за футбол, тенис, волейбол и баскет, но обръщаме специално внимание и на алтернативните спортове.
Срещаме ви с интересни хора и техните интригуващи, дори екстремни хобита. Паркур, флайборд, катерене, йога, канадска борба, карате, таекуон-до, капоейра, ориентиране са само част от спортовете, за които говорим в студиото на Радио София.
Очаквайте интересни събеседници - спортисти, журналисти, спорт-ентусиасти, фенове. Ще ви изненадаме с актуални и любопитни теми.
Водещ на предаването е Луиза Лазарова - радио-човек, фитнес ентусиаст, колоездач и баскетболист-любител.
Спортувайте всеки ден, слушайте ни в неделя от 16 до 17 часа.

Публикации

Треньорът Мария Кънчева: Всяко състезание носи своята красота

Художествената гимнастика е красив и грациозен спорт, а през годините българските състезателки постигат емблематични успехи, прославяйки страната ни по целия свят. За радостите и трудностите в художествената гимнастика разказва треньорът Мария Кънчева ...

публикувано на 04.02.20 в 15:47
Георги Фиков и Радослав Христов

Е-футбол: Вълнения преди Европейското в Лондон

Българският национален отбор по виртуален футбол ще се изправи срещу представителите на Унгария, Естония, Гибралтар, Германия и Турция в надпревара за финалите на първото е-Европейско първенство, организирано от УЕФА и Konami. Радослав Христов и..

публикувано на 21.01.20 в 13:50

"Витоша зимен фест" ни приветства тази събота

"София - европейска столица на спорта" стартира годишната програма от активности за 2020-а с "Витоша зимен фест" на 18 януари, събота, край хижа "Алеко". Спортният празник е иницииран от Фондацията и се провежда за пета поредна..

публикувано на 14.01.20 в 18:07
Радослав Пенов (ц) на награждаването

Радослав Пенов: Карате възпитава уважение, а победите са сладки

Карате е бойно изкуство, възникнало на островите Рюкю в днешната японска префектура Окинава. То е предимно ударно бойно изкуство, използващо удари с юмруци, колене и лакти, ритане и техники с отворена длан, макар че в някои стилове се прилагат също..

публикувано на 13.01.20 в 14:06
Стефка Костадинова и Мюриел Берсе Коен

Надежди за български успехи в Токио и Лозана 2020

Годината започна с изключително много надежди за българския спорт. През 2020 предстои едно от най-вълнуващите спортни събития, а именно XXXII летни олимпийски игри, които ще се проведат в Токио (Япония) от 24 юли до 9 август 2020 г. Токио ще е домакин на..

публикувано на 09.01.20 в 15:48
Илиев получи наградата от Димитър Бербатов

Димитър Илиев бе признат за футболист №1, Стойчо Младенов е треньор на годината

Капитанът и голмайстор на „Локомотив“ (Пловдив) Димитър Илиев бе избран за Футболист №1 на България за 2019 г. Призът му бе връчен на официална церемония в Централния военен клуб в София. Той наследи наградата от Кирил Десподов. На второ място..

публикувано на 06.01.20 в 16:04
Комплекс

Над 200 спортни събития ни очакват през 2020 г. в София

Над 200 ще бъдат спортните събития през 2020 година в столицата, в рамките на инициативата "Европейска столица на спорта". През 2018 г. София бе обявена за постоянен носител на титлата Европейска столица на спорта. През четирите години, откакто..

публикувано на 06.01.20 в 14:36
Никол Чорбанова и Желязко Костадинов

Медалистите Никол Чорбанова и Желязко Костадинов: Таекуон-до е нашият живот

Бойното изкуство таекуон-до набира все по-голяма популярност в България през последните години. Негов създател е генерал Чой Хонг Хи. През 1955 г. таекуондо получава своето официално признание като бойно изкуство в Корея. Практикува се като олимпийски..

публикувано на 30.12.19 в 13:12
Виктор Кирков

Виктор Кирков за кризата във футбола: аспекти и решения

Скандали и оставки завладяха българския футбол през последните месеци. Цялостната криза неминуемо ще се отрази неблагоприятно не само върху играта на футболистите, но и върху лоялността на феновете. Боби Михайлов се оттегли като президент на..

публикувано на 24.12.19 в 13:00
Владимир Илиев

Биатлонистът Владимир Илиев - спортист №1 на България

Биатлонистът Владимир Илиев   спечели титлата „Спортист на годината“ за 2019 г. Това беше обявено в рамките на 62-ото издание на церемонията по връчване на най-престижните спортни награди, която се проведе снощи в „Арена Асикс“. Биатлонистът ни получи..

публикувано на 20.12.19 в 14:05