Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Студентски град

Снимка
Снимка: БГНЕС


Това е предаване за начина на живот и мислене на младите, както и за възприятието им за света.
Всеки четвъртък от 22.00 до 23.00 часа запознаваме слушателите с реалностите на студентския живот и всекидневните проблеми на студентите.
Автори и водещи са именно студенти, а темите - най-различни: качеството на образованието у нас и в чужбина и добрите практикки в тази област; възможностите за стажове и професионална реализация на студентите; историите на "различните" студенти, носители на алтернативни и субкултури; куриозни и забавни моменти в живота на младежите.

Публикации

Имат ли нужда младите от култура

От малка Ирина Тодорова се интересува от изкуство и култура. В момента тя е докторант по телевизионна журналистика в Софийския университет "Климент Охридски". Създател е на проекта „Аудио-визуални ресурси”, който стана много популярен сред студентите...

публикувано на 16.01.20 в 15:30
Виолина Доцева

Магията да пееш на улицата

За да пееш на улицата се изисква смелост. Това може би е най-пряка връзка между публика и изпълнител. В следващите няколко реда ще ви разкажа историята на Виолина Доцева, която освен актриса и студент се определя като уличен музикант. Тя не се срамува,..

публикувано на 10.01.20 в 14:26
Дион Ленард и съпругата му

Да намериш приятел в пустинята

Да намериш приятел в пустинята звучи магично и невъзможно, но именно в месеца на магията ви разказахме една красива история за вечно приятелство... В пустинята Гоби ултрамаронецът Дион Ленард среща куче, което се превръща в негов верен спътник в..

публикувано на 19.12.19 в 19:05

Българска група вече представлява "Амнести интернешънъл" у нас

България вече е пълноправен домакин на глобалното движение на "Амнести интернешънъл". Така страната ни се нарежда до повече от 75 други държави по света. Всеки ден организацията за защита на правата на човека води борба за своите идеите: Свят, в който..

публикувано на 19.12.19 в 12:18
Делян Димитров

Делян Димитров - Дидо: Искам да науча децата на истински ценности

Делян Димитров - Дидо е двукратен световен шампион по по фрийрън. Участник е в редица благотворителни и социални кампании. Отдаден е на спорта с цялото си сърце. В последните години той открива призванието си, а именно да бъде треньор по спортна..

публикувано на 11.12.19 в 14:30
Вася Попова

Вася Попова: Музиката е усещане, тя е дълбока свързаност с другия

За Вася Попова музиката е всичко. Противно на повечето очаквания, тя не мечтае от малка да стане певица, въпреки че музиката е неизменна част от нейния живот.  Като малка тя мечтае да стане археолог, най-голямото й богатство е било една купчинка от..

публикувано на 14.11.19 в 18:01
Теодора Славова

Теодора Славова - момичето, което обича ритъма в думите

Всеки един от нас има хоби, с което разпуска след напрегнат ден. Името Теодора Славова със сигурност ви се струва познато. Въпреки че тя не е писател, е известна в литературните среди. Писането за нея не е просто хоби, то е страст; танц, който кара..

публикувано на 13.11.19 в 18:37
Ани и Деси

За да успееш, първо трябва да се провалиш

Всички сме чували израза „Музикант къща не храни“. С други думи, широкото схващане е, че професиите са разделени на две графи - стабилни и несигурни. Много пъти нашите родители в опит да ни предпазят казват: „Запиши медицина или някоя държавна служба,..

публикувано на 30.10.19 в 12:46

"СътвоРиМи" - интерактивeн проект, зароден в час по творческо писане

Проектът "СътвоРиМи" е единствен по рода си в България. Спектакълът зависи изцяло от публиката и импровизацията на двамата участници Мартин Петрушев и Константин Кучев . Когато ги видите заедно на сцена, със сигурност ще си помислите, че..

публикувано на 02.10.19 в 10:10

Китайски приключения

Всяка година десетки български студенти заминават за едногодишно обучение в Китай. Целта е да се помогне на учащите китаистика да говорят свободно езика и да се потопят максимално в бита и начина на живот в азиатската страна. Това изисква от..

публикувано на 27.09.19 в 11:24