Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Студентски град

Снимка
Снимка: БГНЕС


Това е предаване за начина на живот и мислене на младите, както и за възприятието им за света.
Всеки четвъртък от 22.00 до 23.00 часа запознаваме слушателите с реалностите на студентския живот и всекидневните проблеми на студентите.
Автори и водещи са именно студенти, а темите - най-различни: качеството на образованието у нас и в чужбина и добрите практикки в тази област; възможностите за стажове и професионална реализация на студентите; историите на "различните" студенти, носители на алтернативни и субкултури; куриозни и забавни моменти в живота на младежите.

Публикации

Една опасна игра за любовта

Годината е 1920 г., а мястото е Чикаго. История за любовта пропита с адреналин, вълнение, мафия и много джаз. Този път Даян Шаер излиза на книжният пазар с нова книга коренно различна от "Има ли места в рая" и на "Моята майка Сирия". Ретро..

публикувано на 14.12.18 в 10:35

Професия влогър

Ако 24 часа в денонощието  ви се струват много, то на Борислав Вълов са му крайно недостатъчни. Известен като Ей-Бо в социалните мрежи, Боби се опитва да жонглира между студентският живот, актьорската си кариера и влогърството. Актьорството е..

публикувано на 13.12.18 в 16:54

Библиотеката като единна информационна система

Техническият университет в София от неотдавна разполага с голяма и модерна библиотека от европейски тип, която е приютила тонове научна и образователна литература. В библиотечно-информационния център студентите имат достъп до големи бази от данни в..

публикувано на 05.12.18 в 14:20

Истории за българския спорт от Америка

Петър Георгиев е студент по журналистика, който по-рано тази година започна магистърската си степен в САЩ. Две са причините поради, които избира да учи в Щатите - първата, е опознаването на различните култури, а втората е усъвършенстване в..

публикувано на 05.12.18 в 13:52

За какво пишем, когато искаме да забравим

"Пишеш, за да забравиш. Четеш, за да си спомниш" е първата стихосбирка на Цвета Тодорова. Тя е студент четвърти курс в Нов български университет и учи бизнес. Страстта и към поезията се заражда през юношеските години и една много силна емоция отприщтва..

публикувано на 05.12.18 в 12:28

Танцът като начин на изразяване

Изкуството да изразяваш музиката с тялото си, не се отдава на всеки. За момчетата и момичетата от танцовата група “Groovez” хип-хоп танците са начин на живот. Създателят на групата Здравко Костадинов от осем години се занимава с танци и прави..

публикувано на 23.11.18 в 16:49

Три млади българки с пробив в изследването за муковисцидоза

Българският отбор по синтетична биология се завърна с бронзово отличие от Международното състезание iGEM, което се проведе в Бостън, САЩ. Трите студентки по "Молекулярна биология" Ася, Микаела и Славена, са изобретили нов начин за диагностициране на..

публикувано на 23.11.18 в 15:43
Ива Тодорова

Ива Тодорова между музиката и студентския живот

Младата певица Ива Тодорова, която стана известна в музикалния формат "Гласът на България", от тази година е студентка по архитектура.  Въпреки възможностите за учене в чужбина, Ива избра да продължи образованието си в България - заради музиката. Да..

публикувано на 16.11.18 в 17:37

Калоян Георгиев - първият българин, спечелил стипендия "Йенчинг" в Китай

Първият българин, спечелил престижната стипендия "Йенчинг" в Китай, е младият и талантлив Калоян Георгиев.  Всяка година по 4000 млади лидери от над 35 държави в целия свят кандидатстват за стипендията, но накрая само 100 души биват одобрени. Калоян успява..

публикувано на 16.11.18 в 17:15

“Неспир” - поезията пречупена през рап музиката

Трима студенти от Софийския университет - Иво Димов , Иван Савов и Любомир Кючуков , освен студенти по право и културология, правят в свободното си време рап музика. Момчетата не следват утвърдените стереотипи, спадащи към този стил музика, а рапират..

публикувано на 16.11.18 в 17:07