Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Студентски град

Снимка
Снимка: БГНЕС


Това е предаване за начина на живот и мислене на младите, както и за възприятието им за света.
Всеки четвъртък от 22.00 до 23.00 часа запознаваме слушателите с реалностите на студентския живот и всекидневните проблеми на студентите.
Автори и водещи са именно студенти, а темите - най-различни: качеството на образованието у нас и в чужбина и добрите практикки в тази област; възможностите за стажове и професионална реализация на студентите; историите на "различните" студенти, носители на алтернативни и субкултури; куриозни и забавни моменти в живота на младежите.

Публикации

За войната с храната и победата на Жасмина Гевезиева

Храната отдавна се е превърнала в “приятел”, в лесна възможност за удоволствие и враг на перфектното тяло. Много хора лесно губят баланса и се появят различни хранителни разстройства. Най-широко разпространени са булимията и анорексията, но през..

публикувано на 24.09.19 в 19:33

Бунтът на една саудитка срещу системата

През последните девет десетилетия от създаването си Саудитска Арабия се е превърнала в една от най-богатите държави на Земята. Това е почти изцяло благодарение на големите запаси на петрол и природен газ в страната. В Саудитска Арабия са разположени..

публикувано на 30.08.19 в 16:56

Ангелина Грозева: Културата ни прави по-добри и ни помага да разбираме себе си

Ангелина Грозева е студентка трети курс, специалност "Журналистика" в Софийския университет. В началото на 2019 година тя създава фейсбук страницата "Културата - къде я откриваме?“, вярвайки че младите хора искат да знаят повече за културните..

публикувано на 02.08.19 в 11:43

Боянката: Ако може, не се занимавайте с глупости...

Музиката е нещо неразривно свързано, ако не и най-важното, в живота на тийнейджърите. Напоследък се налага "новата вълна" на ъндърграунд рапа. Миналата година всяко трето парти в летните ни курорти беше посветено на рапа и трапа.  Този стил, обаче, се..

публикувано на 31.07.19 в 11:31

Медицината е отговорност, позволява ти да носиш живота на друг човек в ръцете си

Лекарската професия е призвание. Не всеки може да бъде лекар, изискват се търпение, много труд и отдаденост. Олицетворение на всички тези качества е Георг Кристиан Диков. Роден в Олденбург, Германия, преди пет години идва в България, за да учи..

обновено на 30.07.19 в 12:44

Светла Иванова: Светът на наркотиците - една паралелна реалност

Светла Иванова е обикновен човек с необикновена съдба. Тя работи в Превантивно-информационния център по зависимости, който отговаря за превенция на наркоманиите в Габрово. Канена е на множество лекции на тема наркотици, помага на зависими младежи и им..

публикувано на 24.07.19 в 15:02
Иво Иванов

Студентският живот на едно друго поколение

Повечето от нас са слушали комичните историите на бащите си за казармата. В предаването на Радио София "Студентски град" се пренесохме малко назад във времето, а именно в периода на 80-те. Годините, през които родителите на днешното младо поколение са..

публикувано на 23.07.19 в 11:40

Николаос Цитиридис и ренесансът на вафлите

„Ревюта на вафли“ е един от най-четените блогове в България, и има над 10 хиляди последователи. Доскоро авторът на ревютата беше анонимен, но преди издаването на първата му книга „За вафлите и хората“, той разкрия своята самоличност. Бившият журналист..

публикувано на 02.07.19 в 13:55

Преживяванията на студентките в Софийския университет

Студентското общество за равенство създаде доклад на тема “Нали знаеш как е ...“, представящ преживяванията на студентки от различни социални групи. Целта на този доклад е да се покаже какво се случва задкулисно със студентките в Софийския университет..

публикувано на 01.07.19 в 13:27

Велизар Бинев: Изкуството няма измерения

Актьорът Велизар Бинев ще бъде лектор в Творческа академия “Заешка дупка“ по актьорско майсторство за кино. Курсът започва през септември и няма възрастови ограничения. Курсовете му почти нямат теоретична част, той работи индивидуално с всеки един..

публикувано на 27.06.19 в 18:35