Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Студентски град

Снимка
Снимка: БГНЕС


Това е предаване за начина на живот и мислене на младите, както и за възприятието им за света.
Всеки четвъртък от 22.00 до 23.00 часа запознаваме слушателите с реалностите на студентския живот и всекидневните проблеми на студентите.
Автори и водещи са именно студенти, а темите - най-различни: качеството на образованието у нас и в чужбина и добрите практикки в тази област; възможностите за стажове и професионална реализация на студентите; историите на "различните" студенти, носители на алтернативни и субкултури; куриозни и забавни моменти в живота на младежите.

Публикации

Пушенето - вреден навик или зависимост

Всяка година в света умират над 6 млн. души от заболявания, причинени от употребата на тютюн. Това показват данни от проучване на Световната здравна организация. Според Националния център по обществено здраве и анализи, всяко четвърто дете до 16-годишна..

публикувано на 13.03.19 в 11:59

Българка с проект за разпознаване на мъртвите клетки

Все по-рядко младите хора избират да се реализират в сферата на науката. Малко от тях знаят какви възможности предлагат академичните среди. Докато в училище можеш да добиеш теоретична представа за науката, университетът позволява да практикуваш наученото...

публикувано на 13.02.19 в 12:33

Защо да не използваме стероиди и анаболи при покачване на мускулна маса

Много млади момчета, ученици и студенти, за да направят мечтаното тяло, решават да прибегнат до забранени субстанции, а голяма част от тях прибягват и до гаражни "прахчета" без ясен произход. Всичките тези анаболи и стероиди са деривати на тестостерона,..

публикувано на 07.02.19 в 15:08

Пияни мисли на една трезва глава

Всеки търси начин да изрази себе си. Едни го правят, използвайки четката, други предпочитат да пишат. Ана-Мария Герасимова е студент втори курс, специалност “Право” в Софийския университет и за нея изкуството е смисълът на живота. Тя пее, свири, рисува,..

публикувано на 07.02.19 в 14:53

Бюти влогър - що е то?

Боряна Стефанова е дългогодишен гримьор и популярен български влогър. В социалните медии е позната като Bobismakeup, a за канала ѝ в Youtube са абонирани над 100 хил. последователи. Още през ученическите си години Боби открива своята страст -..

публикувано на 30.01.19 в 15:27

Родителство по време на сесия - мисия възможна

Безспорно едно от най-красивите, важни и естествени неща е да се превърнеш в родител. Решение, което младите хора все по-трудно взимат. Първо си казваш - ще завърша университет, после е кариерата, след това искаш време, в което да попътуваш и детето остава..

публикувано на 25.01.19 в 13:31

Всеки има право на шанс

Има хора, чиито живот твърде лесно мени посоката си и е подвластен на превратностите на съдбата. Често пъти тези хора се оставят на течението, което ги води към гибелен край. Има обаче и силни личности, които независимо от “интересните” времена, които..

публикувано на 10.01.19 в 15:43

Любомир Маринов дебютира на големия екран с постапокалиптична фантастика

Любомир Маринов, познат в киносредите като Любо, е млад български режисьор и автор на много късометражни филми. През 2018 г. той създаде късометражния филм „Just a date?”, с който участва в австралийския фестивал в Сидни "My RØDE Reel 2018" и влезе в Топ..

публикувано на 08.01.19 в 18:34

Какво носи коледното настроение на студентите

Всички деца се вълнуват щом дойде месец декември. Така е и с порасналите деца, които вече са студенти. Разбира се, те виждат Коледа по различен начин. Надеждата, близостта на семейството и почивката са за тях носителите на коледната идилия. Събрахме..

публикувано на 21.12.18 в 15:24

Какво трябва да знаем преди да заминем на бригада в САЩ

Всяко година хиляди студенти решават да отидат на бригада в Америка. Голяма част от тях, обаче не предполагат с какво ще се сблъскат. Деница Дянковска , която тази година беше на бригада, споделя, че това е нейна мечта от 8-годишна. Работила е на две..

публикувано на 21.12.18 в 14:55