Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Студентски град

Снимка
Снимка: БГНЕС


Това е предаване за начина на живот и мислене на младите, както и за възприятието им за света.
Всеки четвъртък от 22.00 до 23.00 часа запознаваме слушателите с реалностите на студентския живот и всекидневните проблеми на студентите.
Автори и водещи са именно студенти, а темите - най-различни: качеството на образованието у нас и в чужбина и добрите практикки в тази област; възможностите за стажове и професионална реализация на студентите; историите на "различните" студенти, носители на алтернативни и субкултури; куриозни и забавни моменти в живота на младежите.

Публикации

„Алма алтер“ - театър за всеки

„Алма алтер“ е студентски любителски театър в Софийския университет. Той е театрална лаборатория, представяща на своята публика авангардни режисьорски решения и “жив” театър - синкретичен, авторски, неконвенционален, интерактивен и дързък. Освен всичко..

публикувано на 09.11.18 в 13:56

Драфт или гласът на младите

В месеца на будителите мечтата на трима младежи да издадат списание ще се сбъдне. “Драфт” е списание, което ще провокира читателите да се замислят, да чувстват и да преоткрият себе си. Списанието дава възможност да се погледне на света през погледа на..

публикувано на 09.11.18 в 12:31

Study Hub за ученолюбивите

Студентски град отдавна не е средище на културния и академичен живот, а по-скоро на заведенията и нощните клубове. Общежитията най-често са място за веселия до ранни зори и не толкова осигуряват пространство за практикуване на учебни занимания. Основната..

публикувано на 09.11.18 в 12:19

Скъсани матраци, мухлясали бани и хлебарки посрещат студентите в общежитията

Проблемът с общежитията не е от година или две. На оплаквания от студенти можем да попаднем навсякъде в сайтове, социални мрежи и форуми. Едно такова оплакване от Стиляна Кондакова - студентка от първи курс в Софийския университет, стигна и до..

публикувано на 02.11.18 в 16:20

Университет за всеки

Ванюша Серафимова е студентка първи курс по журналистика в Софийски Университет" Св. Климент Охридски". От началото на учебната година Ванюша не може да посещава лекциите си, защото от по рождение е в инвалидна количка, а във факултета по масова..

публикувано на 02.11.18 в 15:30

Бедни студенти готвят и... пътуват

Повечето студенти твърдят, че   здравословното хранене е невъзможно. Домашно приготвените ястия не фигурират в студенското меню. Преди година, обаче, двама студенти - момче и момиче, застават срещу това твърдение и запретват ръкави... И..

публикувано на 24.10.18 в 17:52