ЕС смекчава още правилата си за държавните помощи

Брюксел отново временно смекчи правилата си за държавните помощи и разреши на страните членки при строго определени правила да рекапитализират предприятията си, които са изпаднали в затруднено положение заради кризата с новия коронавирус, предаде АФП. Тези..

публикувано на 09.05.20 в 13:47

Хасковлия бе осъден на 3 месеца затвор условно и 10 000лв. глоба за нарушена карантина

Мъж от Хасково бе признат за виновен за нарушаване на наложената му карантина от РЗИ-Видин и бе осъден на 3 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева, съобщиха от съда. Районен съд - Хасково днес е одобрил споразумението..

публикувано на 08.05.20 в 17:03

Близо 93 хиляди лева са постъпили в дарителската сметка на Община Стара Загора за борба с коронавируса

Близо 93 хиляди лева са постъпилите до момента парични средства по дарителската сметка, открита от Община Стара Загора , в подкрепа на борбата с коронавируса. Структурата на КНСБ в Общинска администрация подпомогна кампанията с 1 000 лева...

публикувано на 08.05.20 в 13:19

НС прие на първо четене промени в Закона за здравето

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за здравето със 125 гласа "за", 0 "против" и 69 въздържали се. От ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС, "Воля" и независими депутати подкрепиха законопроекта, единствено от "БСП за България" се въздържаха...

публикувано на 08.05.20 в 13:09

Дезинфекцират класните стаи в ПГ по ветеринарна медицина в Стара Загора

До седмица ще бъдат дезинфекцирани класните стаи и общежитието на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в Стара Загора. Очакват се последните указания и заповеди на министъра на образованието. „Готови сме с организацията за..

публикувано на 08.05.20 в 12:55

Над 100 семейства получават ежеседмично хранителни продукти по съвместната инициатива на "Брат за брата" и Общината

Над 100 семейства от Стара Загора и общината се подпомагат  ежеседмично с хранителни продукти в рамките на съвместна инициатива между Община Стара Загора и Сдружението „Брат за брата“.  Помощта е за хора, които са останали без работа и доходи заради..

публикувано на 30.04.20 в 17:30

Мъж от Димитровград бе осъден на пробация за нарушаване на карантината

Мъж на 64-годишна възраст от Димитровград бе осъден днес на "Пробация" за нарушаване на задължителната карантина по досъдебно производство на Районна прокуратура - Димитровград, съобщиха от държавното обвинение. Подсъдимият В. В. е нарушил мерките за..

публикувано на 30.04.20 в 17:03

Паркове в Чирпан са отворени за разходки на всички граждани

Градският стадион в Чирпан отново е достъпен за гражданите на общината, които желаят да спортуват . Спортното съоръжение бе отворено със заповед на кмета на общината Ивайло Крачолов. Условието , което трябва да се спазва, е това да става във..

публикувано на 30.04.20 в 16:32

Мъж остава в ареста заради нарушение на противоепидемичните мерки

Районният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста мъж, нарушил противоепидемичните мерки на един от конролно- пропусквателните пунктове на Ямбол. Кореспондентът ни Даниела Костова с още подробности.

публикувано на 30.04.20 в 16:24

Остава задължително носенето на маски на обществени места в Община Стара Загора

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се удължава срокът на задължително носене на маски на обществени места. До 13 май всички граждани на общината са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна..

публикувано на 28.04.20 в 17:38