До 10 юли приемат документи за участие в класирането на четвъртокласници в ППМГ "Гео Милев"

До 17.00 часа на 10 юли ще се приемат документи за участие в класиране за ППМГ “Гео Милев“- Стара Загора след завършен четвърти клас. 52-ма ученици в две паралелки ще приемат за учебната 2020/2021г. в гимназията. Само преди дни излязоха..

публикувано на 09.07.20 в 14:49

Започна мащабно асфалтиране на улици в община Павел баня

Ремонтират улици в Павел баня и селата Александрово, Манолово и Оситеново и Турия, съобщи кметът на общината Иса Бесоолу за предаването „Час пик“. За реализацията на строителната програма са предвидени 2 млн. лева. Рехабилитацията на пътната..

публикувано на 09.07.20 в 13:46
Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Между 60-80 българи губят живота си при катастрофи през летните месеци

Традиционно летните месеци у нас са с най-висока концентрация на произшествия. Според статистиката между 60-80 българи губят живота си при катастрофи в този период, съобщи за Радио Стара Загора Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите..

публикувано на 09.07.20 в 13:05

Ананиев: Затваряме дискотеките, спортните прояви - без публика

"Гласувахме доверие на българските граждани, гласувахме доверие на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности и да може българските граждани да се върнат към нормалния начин на живот. Анализът, който направихме за..

публикувано на 09.07.20 в 12:15

Спецпрокуратурата и СДВР влязоха в сградата на Президентството

Засилено полицейско присъствие в района на Президентството. По информация на "Хоризонт" става въпрос за кординирани действия на Специализираната прокуратура и СДВР. Наши източници твърдят, че преди минути прокурори са влезли в сградата на..

публикувано на 09.07.20 в 10:13
Мариана Кукушева в студиото на програма

Ще поскъпне ли хлябът - ясно наесен

Ще има ли промяна в цената на хляба ще стане ясно най-рано през есента, когато зърното бъде прибрано в складовете. Потребителят плаща 40% от себестойността на хляба, но върху цената му оказват влияние стойността на електроенергията, водата, тол..

публикувано на 09.07.20 в 09:19

Радумко е новият служител в музей "Етър"

Радумко е името, избрано за рисуваното човече в музей „Етър“ Щатният педагог на музей „Етър“ вече има помощник – Радумко. Рисуваното човече, облечено в народна носия, се появи за първи път през юли миналата година в изложбата „Диалог с миналото“,..

публикувано на 09.07.20 в 09:09

Предучилищната за четиригодишните да е безплатна, предлагат неправителствени организации

Три предложения към промените в Закона за предучилищното и училищно образование са изпратили в Народното събрание три неправителствени организации, които работят с уязвими общности. От Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, СНЦ..

публикувано на 09.07.20 в 09:05

Отбелязваме 170 години от рождението на Иван Вазов

Отбелязваме 170 години от рождението на Иван Вазов. Народният театър е планирал поредица от събития за юбилея. За първи път тази вечер на специална церемония ще бъде връчена и новоучредената награда за духовен принос на името на писателя. В 10.30часа в..

публикувано на 09.07.20 в 09:02

Четвърто заседание по делото срещу българските гранични полицаи

В турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе четвърто заседание по делото срещу 4-ата български гранични полицаи. Те са обвинени за смъртта на турски бракониер, причинена според обвинителния акт поради небрежност. Инцидентът стана на границата ни..

публикувано на 09.07.20 в 07:16