"Български пощи": Електронното изплащане на пенсиите ще се извършва от 7-и до 20-и юли

И през юли пенсиите ще се изплащат по електронен път от 7-о до 20-о число този месец, съобщиха от "Български пощи". За да не се образуват опашки, от дружеството препоръчват възрастните хора да използват и следобедните часове, за да си получат парите, а..

публикувано на 04.07.22 в 16:25
Доц. Злати Златев

Предлагат доц. Злати Златев посмъртно за „Почетен гражданин“

До края на установения срок – 1 юли, в Общински съвет Стара Загора е получена само една номинация за отличието  „Почетен гражданин“  за 2022 година. Тя е за удостояване посмъртно с почетното звание доц. Злати Златев. Емблематичният творец почина през..

публикувано на 04.07.22 в 15:59

280 малки плувци се надпреварваха в Стара Загора

280 деца участваха в турнира по плуване „Синьо лято“, организиран от старозагорския клуб „Траяна“. Те представяха 21 български клуба. „От нашия клуб се изявиха 80 деца, имахме поводи за радост и спечелихме 32 медала“, съобщи за радио „Стара..

публикувано на 04.07.22 в 15:44
Снимка: Община Свиленград

Одобрен е строежът на първите социални жилища в Свиленград

Одобрено е изграждането на първите две социални жилища в Свиленград. Общинският съвет даде разрешение за право на строеж на две семейства, които ще си построят собствени жилища на предоставен от общината урегулиран имот на ул. "Граничар", съобщиха от..

публикувано на 04.07.22 в 14:36
Снимка: Христо Христов

Криминално проявен разби асансьор на пасерелка в Димитровград

Близо 2 хил. лв. ще струва ремонтът на асансьора на една от двете пасарелки в Димитровград, която свързва два квартала, а хората я използват, за да не преминават по жп линиите. Това съобщи кметът на Димитровград Иво Димов. Съоръжението бе повредено..

публикувано на 04.07.22 в 13:59

Полицейски демонстрации с кучета и мотоциклет за деца от Стара Загора

Ден на отворените врати „Усмихни се и мечтай, имаш приятел полицай“ се проведе  в Стара Загора. Събитието бе посветено Празника на МВР 5-ти юли. То  се осъществи в партньорство с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на..

публикувано на 04.07.22 в 12:53
Тихомир Тенев, ИТН

Тихомир Тенев от ИТН: Получих обаждане от Кирил Петков

"Кирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от “Има такъв народ”. И като казвам на всички - имам предвид наистина на всички“. Това написа в пост във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов , а думите му потвърди пред Радио..

публикувано на 04.07.22 в 12:20
Съдебна палата, Стара Загора

Обявена е процедура за подбор на съдебни заседатели

Общинският съвет в Стара Загора обяви процедура за подбор на кандидати за съдебни заседатели към Окръжния съд в града за мандат 2023 г. – 2027 г. Определеният брой на заседателите за Стара Загора е 50, информират от пресцентъра на общината. Кандидатите..

публикувано на 04.07.22 в 10:12

От днес започва ремонт на ул. „Св. Княз Борис“ в центъра на Стара Загора

Започва ремонт на ул. „Св. Княз Борис“ в Стара Загора. По проект е предвидено реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда в района между пресечките с бул. „Руски“ до бул. „Св. Патриарх Евтимий“, уточняват от общинския пресцентър...

публикувано на 04.07.22 в 09:21