Стара Загора чества 115 години независима България

Тържественият общоградски ритуал в Стара Загора започна с Манифест на цар Фердинанд за  обявяване Независимостта на България , рецитиран от Ивелин Керанов. Под звуците на Общинския духов оркестър своите венци и цветя пред Паметника на загиналите..

публикувано на 22.09.23 в 11:58

На родова среща канят в Змейово

За шести път, в старозагорското село Змейово канят на родова среща . Събитието традиционно е под надслов „Да помним и тачим паметта на дедите ни“, а покана за празника отправя кметът на селото Стоян Трифонов . Той припомни, че през..

публикувано на 22.09.23 в 09:46

Ден без автомобили - утопия или реалност?

22 септември е последният ден от Европейската седмица на мобилността , която премина под мотото „Пестете енергия“. Целта е да се насърчи използването на обществения транспорт , активната мобилност , да се минимизира зависимостта от автомобили,..

публикувано на 22.09.23 в 09:19

Старозагорец е автор на Ода в чест на цар Фердинанд

Старозагорецът Петър Иванов (1847 – 1927), който е поет и общественик, написва „Ода в чест на Н. В. Българский цар Фердинанд I“ . Одата е публикувана  в ръкописното списание „Изкуство“, което по това време е списвано в Стара Загора от младия..

публикувано на 22.09.23 в 08:25

Честваме 115 години Независимост

В цялата страна, на 22 септември, се честват 115 години от обявяване Независимостта на България .  По традиция, Велико Търново е център на тържествата. Старопрестолният град е арена на акта на Независимостта, провъзгласен в манифеста на княз Фердинанд в..

публикувано на 22.09.23 в 07:40

Над 34 хиляди лева дариха за нов храм в Стара Загора

Над 34 хиляди лева дариха старозагорци на благотворителна инициатива за построяването на нов храм в старозагорския квартал "Кольо Ганчев" в Стара Загора. На градинско парти в Старозагорска Митрополия, кметът на Стара Загора Живко Тодоров ,..

публикувано на 22.09.23 в 07:40
Тихомир Тенев, ИТН

Кой е кандидатът за кмет на Стара Загора от ИТН

Тихомир Тенев  е кандидатът за кмет на Стара Загора от „Има такъв народ“. Тенев е инженер, с дългогодишен опит в енергетиката в една от електроцентралите в комплекс „Марица - Изток“.  Кандидатите за  кметове от ИТН за големите градове в..

публикувано на 22.09.23 в 07:29
Община Ямбол

Ямбол отбелязва Деня на Независимостта

115-ата годишнина от  обявяването на Независимостта на България ще отбелязана тържествено в Ямбол. В празничната церемония ще вземат участие и представителни части от ямболския гарнизон.  Празничната програма ще започне с изпълнения на градския Духов..

публикувано на 22.09.23 в 07:05

Прокуратурата повдигна обвинения на мъжа, прострелял двама души в Стара Загора

Окръжната прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняем и задържала 49-годишен мъж, прострелял двама мъже с незаконно притежавано огнестрелно оръжие. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура- Пловдив. На 19 септември т.г. С.Ж. е..

публикувано на 21.09.23 в 18:42

КТ "Подкрепа" в мините е против част от споразумението с правителството

Синдикалната организация на КТ "Подкрепа" в държавните "Мини Марица-изток" изрази несъгласие с част от договореното с правителството на протеста на миньори и енергетици в столицата на 19 септември. Те се заканиха с протести ако се допусне създаване на..

публикувано на 21.09.23 в 17:38