Пътят към успеха

В поредица от срещи на честотите на Радио Стара Загора ще ви разказваме за „Пътят към успеха“ заедно с нашите партньори от Сдружение "Свят без граници". Това са разкази за хора от ромската общност, които са образовани, работят, издържат семейства, помагат на другите и не са в тежест никому. Тeзи срещи може да подействат на някого като болезнен ритник. Животът не ни дава равен старт. Събеседниците в тази рубрика и техните истории ще ни кажат, че това къде и в какво семейство си роден е от определящо значение за шансовете ти в живота. Не е честно, но е факт. И който осъзнае тези истини, ще е въоръжен с много по-реалистична нагласа за живота. Но никак няма да спре да мечтае. И да работи – за успеха, за собственото си развитие и за напредъка на ромската общност. Ще ви покажем добрите примери, ще ви разкажем за хора, които са били съкрушени в началото, защото са се сблъскали в стена от недоверчивост и предразсъдъци. И въодушевени от успеха си, когато ги срещнахме. По „пътя към успеха“ ни води в тази поредица журналистът Теодора Иванова.


Когато мечтите са величина с променлив успех е нужен кураж

 Ще Ви представим една млада жена, чиято история е малко по-различна. Румяна Михайлова е на 24 години, израснала в ромската общност на старозагорското село Паничерево. Това е селото със 100  годишния дъб в двора на местното училище и потопената църква в язовир Жребчево. Но не за тях е разказът ни. А за едно момиче, отгледано от баба си –..

публикувано на 15.03.24 в 09:30

На челото на човека не пише какъв е!

Първият разказ е  за Антоанета Алексиева Стефанова, на 37 години, от Стара Загора. Подтиквана от родителите си, завършва 12-и клас в Средно училище „Христо Смирненски“ в ромския квартал на Стара Загора. После става част от Сдружение „Свят без граници“ и вижда какви възможности дава образованието. Завършва първия випуск на филиала на Тракийския университет..

публикувано на 19.02.24 в 16:31