Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Актьори срещу поети“ гостува в Стара Загора

"Актьори срещу поети" е първият досега дуел между две от важните гилдии в изкуството. Нагледно и по интересен, забавен, провокативен и винаги различен начин са показани приликите и разликите между авторското четене на поезия и актьорското изпълнение на научена като монолог съвременна мерена реч. 

Своеобразната словесна схватка ще бъде на 13-ти април от 19:00 часа на сцената на Държавен куклен театър Стара Загора.  Кои поети и актьори ще бъдат в Стара Загора, а и за ролята на публиката, която има ключово значение в спектакъла. Интервю на Тошка Събева с актьора Станислав Кертиков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официален трейлър на спектакъла "Любовта като стока" ще представи старозагорския драматичен театър

Най-новият спектакъл на Драматичен театър „Гео Милев“  препълни залата на Културен център Стара Загора и на двете премиерни дати 15 и 24 април.  „Любовта като стока“ по Бертолт Брехт и под режисьорската работа на Дамян Тенев поднася изненада на..

публикувано на 26.04.24 в 17:22
Мария Кьосева

Старозагорка режисира късометражен филм в Лондон

Мария Кьосева е само на 21 години, а вече е режисьор на собствен късометражен филм в Лондон. Тя живее там от 2020 г., когато получава пълна стипендия за обучение. След изтичането на дете години записва режисура. Преди месец заедно със свои приятели и..

публикувано на 26.04.24 в 15:36

Митрополит Киприан дирижира "Стабат Матер" от Росини със Старозагорската опера

За втори път Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще дирижира „Стабат Матер“ от Джоакино Росини – на 25 април в 19 часа в Операта. Солистите Емилия Терзиева/сопран/, Петя Петрова /мецосопран/, Ивайло Йовчев /тенор/,..

публикувано на 24.04.24 в 19:15
една от картините на Мара Чорбаджийска

Непознатата Мара Чорбаджийска

Знаете ли коя е Мара Чорбаджийска – ако отговорът ви е, че това е съпругата на Чудомир, то сте прави.  Но всъщност, освен негова съпруга, Мара Чорбаджийска е изключителен талант, художник, факт, който някак остава в сянка и който се е заел да осветли..

публикувано на 24.04.24 в 10:00
Парк

Предложение за нов монумент в парк "Артилерийски" провокира обществена реакция

Предложение за поставяне на монумент „100 години Интернейшънъл Инер Уийл"  в парк „Артилерийски“, е една от точките в дневния ред на предстоящата в четвъртък общинска сесия.  Идеята за това е и на двата Инер Уийл клуба в града - "Стара Загора" и..

публикувано на 24.04.24 в 09:15
Боби Иванчев

Дъждът събужда меланхолията в душата

Борислав /Боби/ Иванчев е музикант подвластен на магията на радиото. Неговият първи авторски сингъл "Изваяни" успешно пътешества в ефира събирайки одобрението на слушателите. "Тази песен е послание." В предаването "60 минути повече" роденият през..

публикувано на 23.04.24 в 17:30

Поетесата Маргарита Петкова гостува в Стара Загора за Световния ден на книгата

Световният ден на книгата и авторското право ще бъде отбелязан с богата литературна програма в Стара Загора. Празникът на книгата в града на поетите ще се проведе от 10 до 16 часа с 19-то издание на Маратон на четенето в Културен център Стара..

обновено на 23.04.24 в 15:45

Силата да спасим градската природа

За седма поредна година Български център за нестопанско право (БЦНП) организира националният конкурс "Граждански будилник". Темата тази година е  “Активизъм в действие: силата да спасим градската природа".  Участие могат да вземат кандидати над 14..

публикувано на 23.04.24 в 15:01

Джазиран кавър на песен на братя Аргирови стана част от „Пеещи артисти“

Най-новата песен от музикалния проект „Пеещи артисти“ се казва „Силвия“ и е кавър на песента „Предчувствие за стих“ на братя Аргирови от 1983г. Песента се изпълнява от дамския квартет Албена Михова, Милица Божинова, Петя Дикова и Жаклин Таракчи...

публикувано на 22.04.24 в 15:31
Международен фестивал

Международен фестивал "Вълшебен свят" събра танцьори от цяла Европа

Танцьори от цяла Европа се съревноваваха три дни по време на Международен фестивал "Вълшебен свят" . Той се проведе за детнадесети пореден път в Хасково. Участниците показаха своя талант паралелно на две сцени и бяха оценявани от жури също с международно..

публикувано на 22.04.24 в 15:08