Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На годишната си изложба канят малките творци от Центъра за наука, култура и изкуство


На откриването на годишната изложба на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства при Центърa за наука, култура и изкуство, Стара Загора канят ръководители и участници. На 2 юни (четвъртък) от 13.00ч. в зала „Лубор Байер” деца, родители и публика ще видят какво са сътворили с много въображение и желание малките творци. За творбите и изненадите в изложбата разказва репортажът на Мария Стефанова: 


Галерия

Още от категорията

Децата трябва да бъдат въвеждани в Интернет в контролирана от родителите среда

Днес във Фейсбук се проведе уебинар на тема „Децата 0-7 в Интернет и ролята на родителите“. Събитието беше организирано от Академия за родители.  Темата за децата от най-малка възраст в Интернет и ролята на родителите е изключително важна, защото..

публикувано на 08.04.20 в 17:38
Невроятните пейзажи на Далол

Етиопия - ако отидем там, ще бъдем със 7 години по-млади (снимки)

Павел Нанков е пътешественик, сега използва времето да навакса с почивка и сън. Част е от агенция за приключенски, културно - приключенски, купонджийско-приключенски и индивидуален туризъм, както и за експедиции и специализирани изкачвания. Казва, че да..

публикувано на 08.04.20 в 13:48

История в рими учи децата какво е карантина

Интересен начин да се обясни на децата какво е карантина и защо сега не могат да излизат навън, предлага писателят и журналист Николай Пенчев. Авторът на приказни истории в рима на любимия на децата герой Вълка Гошо, публикува преди няколко дни..

публикувано на 03.04.20 в 16:48

Националният младежки конкурс "Веселин Ханчев" събира млади поети в Стара Загора

За тридесет и седми път, през есента на 2020 г., Стара Загора ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“. Конкурсът е обичан и популярен сред младите автори от страната и се е утвърдил през годините като  необходимост за..

публикувано на 03.04.20 в 15:40

"Останете си вкъщи" - онлайн танци с Галина Георгиева

Предлагаме ви една среща с Галина Георгиева, която е дългогодишен инструктор по танци, а заради ограничителните мерки е създала кампания под надслов "Останете си вкъщи" или онлайн танци като начин за справяне със стреса. Освен това има и група по танци в..

публикувано на 03.04.20 в 10:38

Зелени Балкани удължава срока за онлайн викторините си

"Зелени Балкани" удължава срока за онлайн викторините си „НАТУРА 2000 и лешоядите в България“ и „Лешоядите – санитари на природата" до 13 април 2020. Целта на викторината е запознаването на учениците с уникалните лешояди и техните..

публикувано на 01.04.20 в 16:00

Пенсионерите в Стара Загора са оптимисти за изхода от извънредната ситуация с COVID-19

От десетина дни хората над 60 годишна възраст пазаруват в часовете от 8,30 часа до 10,30 часа, а идеята е през останалото време да си стоят вкъщи, за да се минимизира рискът да бъдат заразени от COVID-19. Дали те вече свикнаха с тази..

публикувано на 01.04.20 в 14:09

Започва кампанията „Експертите говорят - отговори на въпроси за четенето“

Идеята на организаторите е да улеснят родителите в отглеждането на четящи деца, а отговори на въпросите ще дават експерти с богат опит по темата.  Всяка седмица ще се избират въпроси, на които представители на екипа ще отговарят чрез абсолютно..

публикувано на 01.04.20 в 09:00

Старозагорката Надя Тончева с песен в БНР класацията Топ 20

Песента „Размисъл“ на старозагорската музикантка Надя Тончева влиза като ново предложение в националната седмична класация на БНР за българска музика Топ 20. Текстът е авторски, композитор е Ангел Заберски, в записа участват китаристът..

публикувано на 31.03.20 в 09:45

Онлайн конкурс „Пролетта дойде, пролетта победи!“ събира най-добрата рисунка, есе или стихотворение

Детският и младежки център в Димитровград организират първия онлайн конкурс за рисунка, есе или стихотворение на тема „Пролетта дойде, пролетта победи!“  В него могат да се включат всички деца и ученици от 3- 18 годишна възраст, публикували творбите..

публикувано на 30.03.20 в 09:15