Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Трайчо Трайков: България може да отстоява националния си интерес през членството си в ЕС и НАТО

"Най-важното нещо пред мен като кандидат на Реформаторския блок е посланията ми да стигнат до гражданите, за да стане ясно, че аз мога да ги отстоявам". Това каза за Радио Стара Загора избраният за кандидат- президент от реформаторите Трайчо Трайков. Той подчерта, че темата за подкрепата на неговата кандидатура в рамките на формациите в блока е приключила в момента, когато Изпълнителният съвет на коалицията е спрял избора си върху него и  генерал-майор Съби Събев. "Аз вярвам на хората, който застанаха зад мен", категоричен бе Трайчо Трайков. По думите му най-важният прерогатив на държавния глава е националната сигурност. България може да отстоява националния си интерес през членството си в НАТО и ЕС, подчерта Трайчо Трйаков.
Цялото интервю на Живко Иванов с кандидат-президента на реформаторския блок Трайчо Трайков можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Дяволският мост кандидатства за ЮНЕСКО

Ще стане ли Дяволският мост, построен преди повече от 5 века над живописен пролом на р. Арда, 10-тия обект на България  под егидата на ЮНЕСКО?  Това е желанието на кмета Изет Шабан и на хората от община Ардино. Първите 4 материални обекти от България в..

публикувано на 09.04.21 в 17:22

Кметовете на кметства няма да отстъпят от исканията си

От Националното сдружение на кметове на кметства продължават да настояват за две основните искания. Това са сваляне на изборния праг за избор на кмет от 350 на 100 души и финансова независимост , каза Радио Стара Загора Стоян Трифонов,..

публикувано на 08.04.21 в 15:40
Ваня Нушева

Ваня Нушева: Нормализирането на изборния процес е въпрос единствено на политическа воля и вслушване в експертите

Нормализирането на изборния процес е въпрос единствено на политическа воля и вслушване в експертите. Това коментира за Радио Стара Загора Ваня Нушева, програмен Директор на „Прозрачност без граници“. Според нея   проблемите в отчитането на..

публикувано на 08.04.21 в 14:15
Михаил Екимджиев

Адвокат: Отказан вот заради карантина на различен от постоянния или настоящия адрес е целенасочено ограничение

Карантинираните заради ковид, които са подали искане да гласуват в мобилна урна, но по някаква причина са получили отказ и не са успели да гласуват, могат да потърсят правата си по съдебен път по чл. 1 от Закона за отговорността на държавата и общините..

публикувано на 08.04.21 в 08:45

Първан Симеонов: Важно за Борисов е да няма служебен кабинет на Радев

Предложенията за експертен кабинет или за 10 дежурни депутати от ГЕРБ в подкрепа на правителство на опозицията вероятно целят Бойко Борисов да установи комуникация със Слави Трифонов, коментира за Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов,..

публикувано на 07.04.21 в 18:03
Мариян Дянков

Мариян Дянков: Проектът "Пътеки към свободата" помага на младите хора да започнат кариерно развитие

И през 2021 година продължава подкрепата на младежи, благодарение на проекта "Пътеки към свободата: Овластяване на младежи от алтернативна грижа да заживеят самостоятелно и пълноценно". Преките бенефициенти на проекта са младежи на възраст 16-29 години,..

публикувано на 07.04.21 в 18:00

Близо 50 хил. дка гори са били засегнати от пожари в Старозагорска област

Около 430 дка са залесени през тази година на територията на Държавно горско стопанство - Стара Загора, съобщи инж. Иван Чергеланов, директор на ДГС - Стара Загора в седмицата на гората, която тази година преминава под мотото “Гората е здраве“. 7..

публикувано на 06.04.21 в 15:31

АЕЖ: Водещите лидери се уплашиха от журналистическите въпроси

В своя позиция  Асоциацията на европейските журналисти - България изрази притеснение от поведението на лидерите на трите политически сили, получили най-голям процент от гласовете на парламентарните избори на 4 април. "В изборната нощ, когато всички..

публикувано на 06.04.21 в 15:27

Собствениците на заведения смятат отварянето на откритите части за нерентабилно

Собственици определиха отварянето на откритите части към заведенията, като част от облекчаването на мерките от днес, за нерентабилно.  Според Петър Стоянов от Казанлък се налага увеличение на цените, защото разходите са на 100%...

публикувано на 01.04.21 в 14:51

Славян Стоянов: "Символиката и силата на българската шевица"

Колко от нас, които обичаме и се интересуваме от миналото си, археология и фолклор са се замисляли, че орнаментите, фигурите, украсите на глинените съдове, на керамиката, която намират археолозите при разкопките на богатата ни на история българска земя..

публикувано на 31.03.21 в 14:59