Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нова книга разкрива тайнствени кътчета из България

От 18 часа в Къщата на Архитекта в Стара Загора ще бъде представена новата книга на Боряна Кръстева „Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици“.

Младата авторка се определя като пътешественик по душа и разказвач по призвание. Тя е главен редактор на сайт за пътешествия и създател на блога „Пътеписаници“.

Пред старозагорци Боряна ще разкаже за най-причудливите легенди и дестинации в България, които е открила по време на своите изследвания в 3 месечно пътешествие. Историите са сформирани след срещи с десетки сладкодумни и интересни местни хора в най-приказните кътчета на България.

„Животът е едно пътешествие. Човек може да разбере какъв е, само тогава, когато може да сравнява. Движението, пътуването, посещаването на нови места и срещата с хората дава различните гледни точки и себеоткриването“, сподели за Радио Стара Загора Боряна Кръстева.

Чуйте повече от интервюто на Поли Гънчева в прикачения файл.


Снимка

Още от категорията

София-Никол Талева: "Детството е време за мечти"

софи София-Никол Талева е мила, забавна, артистична, палава и сладкодумно-бъбрива. Има коса с меден цвят, обсипано с лунички лице и усмивка, която те кара да забравиш тревогите, а да търсиш приликите между нея и Пипи Дългото чорапче. Оказва се, че..

публикувано на 08.08.20 в 10:31

Художествена галерия "Петко Чурчулиев" подготвя две събития за 2 септември

Димитровград започна подготовката за празничното отбелязване на своя рожден ден. Тази година проявите ще са по-скромни, но това няма да се отрази на качеството им, гарантират от общинската администрация.  Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде..

публикувано на 07.08.20 в 18:10

Юлиан Константинов: Очаквайте горещо представление на "Атила"!

Старозагорската публика ще има удоволствието да се наслади на изпълнението на известния български оперен бас Юлиан Константинов, в ролята на Атила, в премиерния спектакъл на едноименната опера на Джузепе Верди на Държавна опера Стара Загора, на 8..

публикувано на 07.08.20 в 14:57

Рандеву „Августа Траяна“ за ретро автомобили готвят в Стара Загора

Уникално автомобилно събитие организира „Асоциация на автомобилните историци в България“ със съдействието на Община Стара Загора. То ще се проведе на 6 септември 2020 г., под името Рандеву „Августа Траяна“ от 9 до 15 часа в парк „Артилерийски“...

публикувано на 07.08.20 в 13:17

С конкурс търсят нови защитени територии

Конкурс за нови защитени територии "Застъпници за природата" организират Асоциацията на парковете в България и Сдружение за дива природа Балкани. Конкурсът е насочен към гражданите, които да насърчат отговорните институции в опазването на неповторимата..

публикувано на 06.08.20 в 17:22
РИМ - Хасково

"Лято в музея" в Хасково

Регионалният исторически музей в Хасково организира кампанията "Лято в музея"  с работилници за децата от града. Всяка от 6-те работилници провежда по две занимания седмично с по 10-12 участници. „С оцветяването на шевици, изработването на..

публикувано на 06.08.20 в 13:21

Стара Загора в конкурс през очите на доброволците на Руския център

"Стара Загора през очите на доброволците на Руския център"   е името на видеоклипа, с който три момичета, доброволки от Руския център, се включиха в Четвъртия телевизионен и радио конкурс „Кореспондент на Руски мир“. Видеото участва в две конкурсни..

публикувано на 06.08.20 в 10:07

Теодора Димитрова: „Кулинарията е магия за хора с душа!“

Дни преди 10 август – Професионалният празник на готвачите, Ви представяме Теодора Димитрова. Теодора е професионален готвач вече дълги години, а в свободното си време пише и стихове. Вече има издадени две стихосбирки. А последната й книга е посветена..

публикувано на 05.08.20 в 13:41

Георги Туртуриков представя новата си книга в Казанлък

Георги Туртуриков представя новата си книга, озаглавена „Да живееш по български“, днес в Казанлък. Литературното събитие започва в 18:00 часа в музея „Чудомир“. Това е десетата книга на историка, юрист и  носител на званието „Будител на Стара..

публикувано на 04.08.20 в 14:19

Настолна игра на WWF набира средства за опазването на кафявите мечки в България

WWF разработи настолната игра, чрез която ще набира средства за опазването на мечките в България. WheelVille (wheel – колело, ville – село) е образователна игра, която представя теми като устойчиво развитие, кръгова икономика и иновации по забавен и..

публикувано на 02.08.20 в 11:05