Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кулинарно състезание предоставя възможности за млади таланти от Стара Загора

Победителят ще получи стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC

Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование и тази година търсят най-добрите млади кулинарни таланти от професионалните гимназии в България. Конкурсът „Аз готвя най-добре“ е насочен към учениците, които учат за готвачи в дуалните паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии в Стара Загора, както и Добрич, Бургас, Перник и Сандански, съобщи ръководителят на проекта ДОМИНО Петя Евтимова.

В първото издание на конкурса през 2017 двама ученици от ПГОХ „Райна Княгиня“ – Стара Загора достигнаха до финала.

Срокът за изпращане на видеоматериали за участие в конкурса е до 1 май.Още от категорията

Старозагорска присъствие в книга с впечатления на българи от Китай

Професор по китаистика от Софийския университет обединява българи на различна възраст и с различни професии с впечатленията им от Поднебесната империя.  Старозагорското участие в книгата на професор Соня Алексиева „Китай през погледа на българите“, е..

публикувано на 27.09.22 в 19:10
Калоферските гайдари на събора в Копривщица 2005.

Гайдарите от Калофер с номинация за "Живи човешки съкровища"

Гайдарите от гр. Калофер са номинацията на Пловдивска област за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България 2022“ . Процедурата се състои от два етапа - областен и национален. Комисия с председател гл. ас. д-р Радка Братанова..

публикувано на 27.09.22 в 15:22

90-и юбилеен творчески сезон на Симфоничен оркестър - Сливен

Богата музикална програма и артисти от най-висока класа ще включва елегантният, 90-и юбилеен творчески сезон на Симфоничен оркестър Сливен, обяви директорът на оркестъра – Кремена Оксенкург. Културният институт е подготвил за многобройната си..

публикувано на 26.09.22 в 17:01

Катя Зографова представя в Стара Загора новата си книга „Бележити жени на/за България“

Литературният историк и критик Катя Зографова представя новата си книга „Бележити жени на/за България : От Кера Тамара до Петя Дубарова” в изложбена зала „Байер” тази вечер /23.09./ от 19:30 ч. Премиерата е част от програмата на  Нощ на..

публикувано на 23.09.22 в 15:15

IX Международен панаир на туристическите забавления и анимации се завръща в Ямбол с по-различна програма

Международният панаир на туристическите забавления и анимации се завръща в Ямбол след две години прекъсване. Организатори са Община Ямбол и Регионален исторически музей – Ямбол. Откриването ще се състои тази вечер, от 19 ч. в културно-информационен..

публикувано на 23.09.22 в 14:23

„Бал с маски” открива оперния сезон 2022/23 година на Старозагорската опера

На 14 октомври от 19.00 часа новият оперен сезон 2022/23 започва за Държавна опера-Стара Загора със спектакъла на операта „Бал с маски“ от Джузепе Верди. Изборът на заглавието за официалното откриване на наситения със събития, премиери, престижни..

публикувано на 21.09.22 в 14:52

Старозагорски педагог кани децата на приказни приключения

Приказни приключения за деца от 4 до 9 години организира старозагорският педагог Невена Божкилова. Целта е подрастващите да развият своето въображение, концентрация и търпение , като в същото време обогатят и речниковия си запас. Разбира се,..

публикувано на 21.09.22 в 09:30

В Стара Загора откриха национална конференция за културно-просветната роля на Българската православна църква след Освобождението

  Днес и утре Стара Загора е домакин на  Националната научна конференция на тема „Културно-просветна и благотворителна дейност на Българската православна църква в периода от Освобождението до 1944 г. ”. Организатори са Община Стара Загора, Старозагорска..

публикувано на 20.09.22 в 12:12
Снимка: kazanlak.com

Казанлъшката библиотека "Искра" открива изложба "Фолклорът - споделено познание, минало, настояще, бъдеще"

Общинската библиотека "Искра" ще представи пред казанлъшката общественост изложбата „Фолклорът – споделено познание, минало, бъдеще" . В нея са поместени  фотографии от VI световен фестивал по фолклор, проведен през 2016 г. в Несебър с участието на..

публикувано на 20.09.22 в 10:00

Старозагорската опера представя “Бал с маски”

Шедьовърът “Бал с маски” ще оживее на сцената на Старозагорската опера на 20 септември.  Режисьорът Славчо Николов поставя една от най-зрелите творби на великия законодател в оперното изкуство Джузепе Верди. Последователен в търсенето на паралели със..

публикувано на 19.09.22 в 12:06