Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Николай Грозев: Ще се постараем да задържим общинската болница в Нова Загора

До 10 октомври се решава проблемът с обгазяването в Нова Загора

Реализацията на инфраструктурни проекти и работата по програмата за енергийна ефективност са две от направленията, в които Община Нова Загора е постигнала много добри резултати през последния мандат, отчете кметът Николай Грозев, кмет на община Нова Загора трети мандат. През последните 12 години са ремонтирани основно и обновени  60 улици на територията на общината, санирани са 25 жилищни сгради, санирани и обновени са всички училища и техните  физкултурни салони. Знакови ще останат и в бъдеще новите площади, които направихме в Нова Загора и няколко села от общината“, каза още Николай Грозев.

Ремонт на водопроводите в повечето малки населени места и ремонт на ЖП гарата са сред приоритетите за следващия мандат на Николай Грозев. За радио Стара Загора той каза, че се впуска в кметската надпревара с цел да продължи вече започнатото.

Проблемът с кадрите за общинската болница отчете още  Николай Грозев и уточни, че през 2019-та година Общината е заделила за дофинансирането й 200 000 лв. Закупен е и нов скенер за 300 000 лв., който ще бъде изплащан в следващите три години. В следващия си мандата Грозев ще продължи същата политика за запазването на общинската болница.

Той  коментира и проблема с обгазяването, който по думите му  ще бъде решен до края на този мандат. През последните две години се работи в  посока на разрешаването му като се водят преговори и от Общинския съвет. „Разумният диалог със собственика на инсталацията ще даде положителни резултати“, увери Грозев. При последната среща с ръководството на фирмата за био газ е станало ясно, че вече е започнал основен ремонт за поставяне на биофилтър от италиански специалисти. Този филтър трябва да намали чувствително замърсяването. До 10 октомври е зададен срок за реализацията на новото съоръжение.

На какво ще залага в кметската надпревара с останалите кандидати за поста Николай Грозев, чуйте в интервюто на Кристина Русева.


Още от категорията

Славчо Нейков

Енергиен експерт: ЕК очаква ясна визия от България за въглищните региони

„Времето за общи приказки свърши. България изостава в подготовката за енергийната трансформация, която идва със „Зелената сделка“. Това заяви в коментар по темата за зелените политики на ЕС енегийният специалисти Славчо Нейков. Той подчерта, че ЕК има..

публикувано на 21.10.20 в 16:21
Аркади Шарков

Повече пари за здраве ще има при целево заделяне от постъпленията от акцизи

544 млн.лв. повече от миналата година могат да се осигурят в бюджета на НЗОК, ако държавата заделя целево 10% от акцизи от тютюн, алкохол и горива. Това финансиране е стабилно, предвидимо и е смислен бюджетно неутрален начин да се покрие дупката..

публикувано на 21.10.20 в 08:20

Стара Загора има потенциал за гейминг дестинация

Стара Загора ще бъде домакин на международен турнир по електронни спортове Counter – Strike: Global Offensive в дните 21-24 октомври. Организатори на събитието са община Стара Загора и Bellum Gens Elite – Stara Zagora. Заради разпространението на..

публикувано на 20.10.20 в 13:32

Проф. Валентин Старчев: Животът ми е изпълнен със светлина и страдание

Когато потърсих по телефона професор Валентин Старчев, за това интервю, навън валеше пороен дъжд. Облаците се бунтуваха, а отронените от дърветата листи странно танцуваха. Такова есенно време отключва депресии, според наблюденията на психолозите, но това не..

публикувано на 16.10.20 в 19:12

Виктория Димитрова: Донорството на репродуктивен материал продължава да е тема, която буди грешни асоциации

Фондация „Майки за донорството” е неправителствена организация , учредена на 21 май 2014г. от донори на репродуктивен материал с цел информиране на обществото, организиране на обучения, оказване на  съдействие, организиране на инициативи за донорството на..

публикувано на 16.10.20 в 17:11
Пламен Димитров

Пламен Димитров: Песимист съм за бъдещето на Комплекс „Марица изток“ след 2025г.

Заедно с петгодишния план за „Мини Марица-изток“, трябва да се направи и системният подход за интегриране на решение за нови технологични мощности, които са индустриални, а не непременно миньорски. За това трябва да има ясен план до 2025 година, който..

публикувано на 16.10.20 в 14:16

Ангелина Кръстева: Незрящите не бива да се изолират вкъщи

В Деня на белия бастун -15 октомври Ангелина Кръстева, член и председател на една от местните организации на хората със зрителни проблеми разказва, че обществото все още не ги приема напълно, въпреки предприетите нормативни промени и мерки за..

публикувано на 15.10.20 в 15:47

Вместо детски надбавки за всички – данъчни облекчения за семействата

Предложението всички семейства да започнат да получават месечни помощи за отглеждане на дете без оглед на доходите на родителите, е неразбиране на социалната политика, то има ниска полезност и неефективност на изпълнението. Така коментира за Радио Стара..

публикувано на 15.10.20 в 08:45

Светла Баджакова: целта ми е да градя личности, приспособими към съвременния живот

Светла Баджакова е учител по литература в Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора. Тя е класирана на първо място в конкурса за най-добър урок в културна институция на Министерството на образованието за изнесеното занятие върху..

публикувано на 14.10.20 в 15:27

Доброволци помагат на бездомните животни в Казанлък

Доброволци от Казанлък събират дарения, за да помагат на бездомните животни по улиците на града. Активистите от фейсбук групата „Нов шанс за отхвърлените ангели“ активно подават сигнали в полицията и за случаи на жестоко отношение към скитащите се..

публикувано на 13.10.20 в 13:20