Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Николай Грозев: Ще се постараем да задържим общинската болница в Нова Загора

До 10 октомври се решава проблемът с обгазяването в Нова Загора

Реализацията на инфраструктурни проекти и работата по програмата за енергийна ефективност са две от направленията, в които Община Нова Загора е постигнала много добри резултати през последния мандат, отчете кметът Николай Грозев, кмет на община Нова Загора трети мандат. През последните 12 години са ремонтирани основно и обновени  60 улици на територията на общината, санирани са 25 жилищни сгради, санирани и обновени са всички училища и техните  физкултурни салони. Знакови ще останат и в бъдеще новите площади, които направихме в Нова Загора и няколко села от общината“, каза още Николай Грозев.

Ремонт на водопроводите в повечето малки населени места и ремонт на ЖП гарата са сред приоритетите за следващия мандат на Николай Грозев. За радио Стара Загора той каза, че се впуска в кметската надпревара с цел да продължи вече започнатото.

Проблемът с кадрите за общинската болница отчете още  Николай Грозев и уточни, че през 2019-та година Общината е заделила за дофинансирането й 200 000 лв. Закупен е и нов скенер за 300 000 лв., който ще бъде изплащан в следващите три години. В следващия си мандата Грозев ще продължи същата политика за запазването на общинската болница.

Той  коментира и проблема с обгазяването, който по думите му  ще бъде решен до края на този мандат. През последните две години се работи в  посока на разрешаването му като се водят преговори и от Общинския съвет. „Разумният диалог със собственика на инсталацията ще даде положителни резултати“, увери Грозев. При последната среща с ръководството на фирмата за био газ е станало ясно, че вече е започнал основен ремонт за поставяне на биофилтър от италиански специалисти. Този филтър трябва да намали чувствително замърсяването. До 10 октомври е зададен срок за реализацията на новото съоръжение.

На какво ще залага в кметската надпревара с останалите кандидати за поста Николай Грозев, чуйте в интервюто на Кристина Русева.


Още от категорията

Петър Славов: "Всички пороци на изборния процес ще бъдат елиминирани с машинното гласуване"

След години отлагания и съдебни дела машинното гласуване все пак ще бъде въведено изцяло у нас. Повод за констатацията дава заявката на министър-председателя Бойко Борисов от преди седмица. В годините назад въвеждането на изцяло машинно гласуване бе..

публикувано на 19.02.20 в 16:17

Министрите на здравеопазването и МВР обявиха мерките срещу коронавируса

23 лица у нас са били изследвани за наличието на коронавирус. Всички проби до момента са отрицателни. Това обяви от парламентарната трибуна здравният министър Кирил Ананиев . Отговорът му е в резултат на поискано изслушване от страна на старозагорският..

публикувано на 19.02.20 в 14:12

Увеличава се делът на българите в Англия, които планират връщане у нас

До края на януари над 156 000 български граждани са кандидатствали по схемата за уседналост във Великобритания. Според британската статистика българите с английски паспорт са между 15 и 20 000. Българските граждани, които търсят информация и планират..

публикувано на 16.02.20 в 11:50

Лъчезар Динев: Икономиката на Китай не функционира заради коронавируса

Китайската икономика не функционира от два месеца. Според разпространена днес информация драстично расте броят на заразените и жертвите на смъртоносния коронавирус в азиатската държава. Това  прави ситуацията в региона още по–напрегната, коментира..

публикувано на 13.02.20 в 16:43

Трябва да се уреди проблемът с изграждането на заслони в националните паркове

Туризмът в България не е достатъчно добре организиран. Не се полагат грижи за хората, които самостоятелно, неорганизирани от туристическите дружества предприемат еднодневни излети в планината, коментира за Радио Стара Загора председателят на..

публикувано на 12.02.20 в 14:12

Румен Леонидов: Вярата ни е дадена за вечни времена!

Гост на предаването „Моята неделя“ на 9 февруари 2020 година бе поетът, писател и журналист  Румен Леонидов. Акцентът в разговора с Румен Леонидов бе книгата му „Покаяние Господне“, която наскоро /на 28 януари т.г./ бе представена и в Стара Загора. Румен..

публикувано на 10.02.20 в 14:22

Хасковски алпинисти изкачват 6 от първенците на Балканския полуостров

Членовете на Алпийски клуб „Аида“ при едноименното туристическо дружество в Хасково планират да изкачат планинските първенци на 6 балкански страни. Инициативата е  посветена на 60-години от създаването на клуба. При първата експедиция хасковските..

публикувано на 08.02.20 в 09:47

Оливие Маркет: Въглищните мощности са важни за България

САЩ подкрепят усилията на България в борбата й с корупцията. Това е и един от приоритетите в работата на посланик Херо Мустафа. Това заяви в пространно интервю за БНР Оливие Маркет , президент на Американската търговска камара в България (AmCham). В..

публикувано на 06.02.20 в 16:16
leda_mileva-bgnes_2

Тя остави дълголетно, богато творчество и огромна обществена дейност

С тържествена вечер в Столичната библиотека и представяне на книги, издавани през последните години нейни книги, ще бъде почетена 100-годишнината от рождението на поетесата и преводач Леда Милева. До края на февруари или началото на март е предвидена..

публикувано на 05.02.20 в 09:59

Политолог: „Президентът прави опит да се позиционира като пазител на държавността“

„Държавният глава Румен Радев има силен съюзник в лицето на българското общество за битката, която поема. Макар по същество президентската институция да не разполага с особени правомощия, тя е една от малкото институции у нас, която се ползва с..

публикувано на 04.02.20 в 16:40