Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За 17-и път Габрово събира изпълнители на духовна музика

От 11 до 14 октомври в Габрово ще се проведе ХVІI-то издание на международния фестивал „Празник на духовната музика”. Организатори са Община Габрово, Архиерейското настоятелство и народно читалище ”Габрово 2002”. Фестивалът е посветен на покровителката на града Света Петка Българска.

„Тази година очакваме 218 човека да се включат в двата дни от програмата“, съобщи за Радио Стара Загора Тотка Полякова, секретар на НЧ „Габрово- 2002“ и организационен секретар на ХVIІ-то издание на международния фестивал „Празник на духовната музика”.

Първият концерт „Източноправославни песнопения” ще се състои на 12 октомври, събота, от 18.30 часа в храм „Света Троица”, след вечерня. Участие ще вземат два чуждестранни хорове от Мытищи, Русия - „Маленький секрет” и „Совершенство”, смесени хорове от Пловдив - „Св. Петка” и един от най-старите хорове в страната - хор „Добри Чинтулов” от Сливен.

На 13 октомври, неделя, от 18.30 часа ще бъде вторият концерт „Тебе поем, господи” в Художествената галерия „Христо Цокев”.