Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Д-р Генка Пейчева: Неимунизираните деца поставят в риск имунизираните, ваксините не причиняват аутизъм

Като „изключително възмутително“ определи решението на Административния съд в Сливен неимунизирано дете да ходи на детска градина д-р Генка Пейчева инфекционист, председател на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз Стара Загора.

„Когато сме достигнали до тези нива – да имаме ваксинопредотвратими болести, юристи без компетентност в тази област вземат „абсурдно и възмутително решение“, коментира още д-р Пейчева. 

Според нея неимунизираните деца поставят в риск имунизираните, с които съжителстват в детската градина. Доказано е многократно в световен мащаб, че няма дългосрочни странични ефекти на ваксините и те не причиняват нито една от коментираните болести – аутизъм, отравяне с живак и др.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.


Още от категорията

Димана Йорданова: Катарзисът не идва от ядене на швейцарски шоколад

Димана Йорданова представи творчеството си в Нощта на изкуствата в Стара Загора в уютния двор на Къщата на архитекта. Събитието, озаглавено „Акустична поезия“, съвпадна и с мига на излизането на последната й книга – втората с проза – „Писма до Ния,..

публикувано на 29.09.20 в 14:42
Снимка: Личен архив

Петър Велков: Необходимо е масово тестване за коронавирус на учителските колективи в цялата страна

Трябва да се създаде организация за масово тестване за коронавирус на учителските колективи в цялата страна, за да се предотврати криза в тази насока. Това свое предложение изказа в ефира на Радио Стара Загора Петър Велков, учител и образователен..

публикувано на 29.09.20 в 13:09

Моника Маринова: На път сме пациентите с Периневрални Кисти на Тарлов да станат видими в България.

Заявление на предложение за включване на Периневрални кисти на Тарлов в списъка на редките заболявания, установени в Република България, входира в Министерството на здравеопазването Моника Маринова, председател на Сдружението на Тарловите пациенти в..

публикувано на 28.09.20 в 13:31
Христо Христов, кмет на Община Болярово

Болярово търси нови водоизточници

Близо половината от населените места в община Болярово са на воден режим заради липсата на валежи през последните месеци.  Освен засушаването, проблеми създава и амортизираната до крайност стара водопроводна мрежа. Загубите на питейна вода следствие..

обновено на 28.09.20 в 11:35

Мария Илиева: Любовта те кара да бъдеш по-добра версия на себе си

Известната българска поп певица е отново влюбена и разказва за това в новата си песен „Твоя“. Песента е българската версия на последното й парче „Contigo”.  За Радио Стара Загора Мария Илиева каза, че това е една песен за споделената, голяма и..

публикувано на 25.09.20 в 12:59

Владимир Иванов: Имаме стабилен пазар почти без изменения на цените на стоките в потребителската кошница

През периода 10 - 24.09 имаме стабилен пазар почти без изменения на цените на стоките в потребителската кошница. Това съобщи за радио Стара Загора Владимир Иванов,  председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. "Определени вариации..

публикувано на 25.09.20 в 08:30
Арман Бабикян

Арман Бабикян: Все по-обединени сме

"Прекалено разединени бяхме. Сега сме все по-обединени", каза в предаването "Репортер" Арман Бабикян от “Отровното трио”. Той е сред организаторите на т ретия протест, обявен за „Велико народно въстание“, насрочен за днес, за да съвпадне с отбелязването на..

публикувано на 22.09.20 в 11:05
Андрей Новаков

Андрей Новаков: Европейският парламент подкрепя транспортния сектор в няколко направления

Европейският парламент подкрепя транспортния сектор в няколко направления – установяване на общи  правила и мерки за спазване, осигуряване на среда за работа в сектора и защита на заетите в него; целевата подкрепа на засегнатите в бранша под формата..

публикувано на 21.09.20 в 08:59

Акад. Христо Григоров: Силата на БЧК е в доброволчеството

След Освобождението на България от турско робство съгласно клаузите на Берлинския договор от 1878 г. са създадени Княжество България (васално на турския султан) и автономната област Източна Румелия в рамките на империята. И в Княжеството, и в Източна..

публикувано на 20.09.20 в 12:41

Калоян Стайков: Емитирането на нов дълг е добра антикризисна мярка

Попълването на фискалния резерв с емитиране на дълг е добра идея. Така коментира решението на правителството да изтегли нов дълг от 5 млрд. лева от международните пазари икономистът Калоян Стайков от Института за пазарна икономика. Според него е..

публикувано на 18.09.20 в 16:09