Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Покажи ми музика" в Стара Загора

Снимка:Интернет

В навечерието на Коледните празници  Overground Brass Band открива един нов за страната ни проект, който съчетава любовта към музиката и силно, позитивно социално послание. "ПОКАЖИ МИ МУЗИКА" е съвместен проект на Българска музикална асоциация, Съюзът на глухите в България и Националната асоциация на преводачите с жестов език в България. Идеята на проекта "Една коледна нощ между приятели" е да даде подходящия за 21 век достъп до българската музика на хората в страната с различни степени на нарушен слух, които ползват жестов език.  Това е отдавна приет стандарт за толерантост на обществото в страни като САЩ, Канада, Южна Корея, Япония и скандинавските страни, заяви за РСЗ Кръстина Денчева, организатор на събитието. Концертът е на 12 декември от 20часа във Военен клуб - Стара Загора.


Още от категорията

Птиците са най-капризните модели за фотографиране

Птиците са на- капризните модели, пред обектива, за майстори и любители фотографи. Твърдението е на доктор Петър Янков. Бившият дългогодишен председател, на Българското дружество за защита на птиците, продължава изследователската си работа в Природозащитен..

публикувано на 26.01.20 в 10:55

Дали е смАРТ да си арт

Две димитровградски институции търсят отговор, дали е смарт да си арт? Всъщност, това е името на проекта, спечелен по Програма "Публики", на Национален Фонд Култура. Той е плод на усилията и сътрудничеството на Художествена галерия "Петко Чурчулиев" и Дом-..

публикувано на 26.01.20 в 09:05
Милица Гладнишка

Милица Гладнишка: Усмивката е суперсила

На 18.02 от 19 часа   в Културен център Стара Загора ще гостува комедията „Брачни безумия“ с участието на Милица Гладнишка, Милена Маркова - Маца и Симеон Владов, Жанет Миовска, Николай Тодоров и Божидар Минков. „Брачни безумия“ е комедия от..

публикувано на 25.01.20 в 12:36

„Макс и Мориц“ отново на сцената на Старозагорската опера

Диригентът и преподавател в НУМСИ “Христина Морфова“ Красимир Къшев възстановява една от любимите постановки за деца на Държавна опера-Стара Загора – „Макс и Мориц“ от проф.Александър Йосифов. Ще видите спектакъла  на сцената на Операта на 4..

публикувано на 24.01.20 в 16:57

Колекционер притежава над 150 ютии и над 50 фотоапарата, тип „хармоника“

Димитър Павлов от Пловдив притежава колекция от над 150 ютии. Много от екземплярите са  от преди 130 години, сред които има ютии с димоотвод на дима от въглищата. Запалил се някак случайно по тази колекционерска страст, след като незнайно как му..

публикувано на 24.01.20 в 13:39

Ремонтират останките от Потопена църква край яз. Жребчево

Ще успеят ли хората да запазят за поколенията уникалната Потопена църква край яз. Жребчево? Драматичната история на църквата с патрон „Св. Иван Рилски“ на някогашното с. Запалня започва през 1891 г., построена с дарения и труд от местните хора...

публикувано на 24.01.20 в 13:37

Казанлъчанка доказа чрез астрономията годината на въстанието на Асен и Петър

С помощта на астрономията и физиката докторът по история Анелия Маркова от Казанлък сложи край на дългогодишния спор сред историците за годината на избухване на въстанието на Асен и Петър. Възпитаничката на Факултета по история във ВТУ „Св. св. Кирил..

публикувано на 23.01.20 в 13:40

Премиера на "Клинг Кланг", спектакъл за деца, в Държавна опера Стара Загора

Премиерата на музикалния интерактивен спектакъл „Клинг Кланг“, за деца от 3 до 6 години, ще бъде на 24 януари от 11 часа, на сцена „Опера Фоайе“ в Държавна опера Стара Загора. Режисьор на спектакъла е Урсула Хорнер от Австрия, диригент Виктор Крумов,..

публикувано на 22.01.20 в 12:03

Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева в „Уестсайдска история“

На 07.02 (петък) от 19 часа в Културен център Стара Загора ще гостуват Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Старозагорци ще могат да се насладят на концерт – спектакъла „Уестсайдска история“ под диригентската палка на Йордан Дафов. Звездното..

публикувано на 21.01.20 в 13:40

141 години отбелязваме от смъртта на Любен Каравелов

Днес се навършват 141 години от смъртта /1879/ на Любен Стойчев Каравелов,български поет, писател,енциклопедист, журналист, етнограф, национален герой, борец за освобождението на България от Османска власт. Допринася съществено за развитието на..

публикувано на 21.01.20 в 06:10