Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Милка Колдамова: Отношението тип „отбиване на номера“ обезсмисли „Моята е-община“

Бавещи се с месеци отговори, съдържащи непълна и неточна информация, са в основата на решението на екипа на „Моята е-община“ да прекрати меморандума с Община Стара Загора. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Милка Колдамова, която е част от екипа на електронната платформа. 
„Моята е-община“ бе създадена през февруари 2013 г., за да улесни комуникацията между гражданите и институциите. Освен Община Стара Загора към нея с меморандуми се присъединиха и електроразпределителното дружество, ВиК и Районен съд Стара Загора. Повечето въпроси, сигнали  и жалби, подавани чрез електронната платформа обаче, бяха към Община Стара Загора.

„Първоначално, отговорите бяха изключително подробни, обстойни, някои – задоволителни минимум. Дори е имало отговори, които съдържаха доста повече от това, което е изискано като информация от потребителя, но с течение на времето ентусиазмът спадна“, коментира Милка Колдамова.

Въпреки че платформата не е активна, в нея все още могат да бъдат видени вече задавани въпроси и техните отговори от страна на компетентни служители, уточни Милка Колдамова. 


Още от категорията

Радостина Азманова: Сега е моментът да оценим смисъла на това да бъдем заедно

Как се справяме като дух и психика в условията на наложени ограничения и извънредна ситуация? Търсят ли хората онлайн консултации с психотерапевт или влагат себе си в хобита? “За да се справим с нашата тревожност, можем да се вслушаме в..

публикувано на 09.04.20 в 16:50

Р. Гълъбинов: Наложителна е проверка на Надзорния съвет на БНБ в Българската банка за развитие

Наложителна е проверка на Надзорния съвет на БНБ в Българската банка за развитие за последните три години, за това дали се спазва общият режим на регулациите на банките в страната, както и на вътрешните регулации в самата банка. Този експертен..

публикувано на 09.04.20 в 16:10

Йоана Буковска – Давидова: „Да се видим скоро в залите!“

А сега ви предлагаме среща с актрисата Йоана Буковска – Давидова, която беше рожденичка вчера. Как я откриваме спрямо извънредното положение и какви са заниманията й под карантина. И още разговор за 27 – ия национален конкурс за изпълнение на унгарска..

публикувано на 09.04.20 в 14:03

Краси Куртев от Акага: Ситуацията не е криза, тя може да се окаже малка катастрофа за свободните творци

Дори когато хората се върнат към нормалното си съществуване и се виждат с приятели, много трудно ще успеем да ги накараме да влязат в клубовете, на затворени пространства в концертните зали и изобщо да избият навика на дистанцията. Това каза за Радио..

публикувано на 08.04.20 в 17:17
Снимка: Личен архив на Евгени Димитров

Над 80% от работещите фотографи и видеооператори се осигуряват сами

Хората, които са на първа линия и най-близо до вируса може да се каже, че сме късметлии в момента, защото имаме работа, съобщи още Евгени Димитров. " Повечето професионални фотографи в момента в България са извън всякакви мерки за подпомагане за..

публикувано на 08.04.20 в 15:05
Проф. Асена Стоименова

Проф. Асена Стоименова: Има реална опасност от затруднение в доставките на лекарствени продукти у нас

Има реална опасност от изчерпването на определени медикаменти и затруднение в доставките на лекарствени продукти у нас, като следствие от ситуацията с коронавируса, коментира за Радио Стара Загора проф. Асена Стоименова, председател на Българския..

публикувано на 08.04.20 в 13:02

Галина Тодорова: “Българите спазват карантината по морето!“

А сега се пренасяме на българското Черноморие и по конкретно до един от любимите ни летни курорти Слънчев бряг. Каква е обстановката там, очаква ли се да има сезон и това лято, още за подготовката, както и затова спазват ли се мерките относно..

публикувано на 08.04.20 в 11:43

Първите 30 училища получават устройства от кампанията „Стара техника за ново начало" през тази седмица

Първите 30 училища, които ще започнат да получават електронни устройства в рамките на Кампанията „Стара техника за ново начало“ бяха изтеглени на случаен принцип на 2 април.  Oт началото на кампанията 178 училищата заявиха нужда от 6645 електронни..

публикувано на 07.04.20 в 17:00

Десислава Савова: чувствам се по-защитена в болницата, отколкото на улицата

Десислава Савова работи като радиолог от десет години в една от най-големите частни болници в Марсилия. В момента това е едно от трите лечебни заведения в града, които приемат пациенти, болни от КОВИД-19. Макар и третия по население град във Франция,..

публикувано на 07.04.20 в 15:46
Богомил Николов

От 13 март до сега към Българската национална асоциация Активни потребители не са постъпили много сигнали за нарушения

Българската национална асоциация Активни потребители е спряла да се среща на живо с потребители, но дава възможност на всички, имащи нужда, да подадат своите сигнали на имейла на асоциацията. Това съобщи за Радио Стара Загора Богомил Николов -..

публикувано на 07.04.20 в 12:00