Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Технологичната среда у нас се разраства сериозно

Едуард Цветанов: Българинът има дарителска култура

Снимка: Личен архив

Над 50 000 лева са събрани за месец в подкрепа на медицинските специалисти от първа линия в борбата с Ковид-19 в рамките на съвместна кампания на дигиталната банка Revolut и БЧК. Това съобщи за Радио Стара Загора Едуард Цветанов, представител за България на глобалната финансова платформа с над 10 милиона ползватели в Европа. У нас има регистрирани 200 000 потребители, които даряват в апликацията чрез функцията за набиране на средства. А хуманитарната организация предстои да закупи животоспасяваща апаратура за лечение на пациенти и предпазни средства за болничните екипи, които се борят с коронавируса, обясни Цветанов.  

„Българинът има дарителска култура. И особено в контекста на едно такова тежко време, ние сме готови да се отзовем като хора. В приложението във всеки един момент нашите потребители могат да видят каква сума е набрана, тъй като за нас прозрачността е много важна. “

Технологичната среда в България се разраства сериозно, но кризата, предизвикана от разпространението на коронавируса, неминуемо ще засегне сектора. Като възможност компаниите да преминат по-безболезнено през това изпитание, Цветанов вижда в адаптивността и оптимизацията на дейностите им.  

Той припомни намерението на финансовото ведомство, обявено през февруари, да създаде първия в Централна и Източна Европа регулаторен сандбокс. По думите му това ще е сигурна среда, в която финтех компании ще могат да тестват своите продукти с реални клиенти. Това е сериозен диалог между институциите и бизнеса в посока регламентиране на ясни правила, подчерта Едуард Цветанов.Още от категорията

Виктория Кабаиванова има смели мечти и здрави криле

Виктория Кабаиванова е млада, любознателна, амбициозна, усмихната и красноречива. Обича дебатите и точните науки. Ученичка е в 11 „и“ клас в Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“- Стара Загора. Благодарение на инициативата “Посланик..

публикувано на 01.03.21 в 16:00

11-годишен математик е гордост за Димитровград

Талантливият 11- годишен Валентин Станчев от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград е може би най-активният участник в националните състезания по математика у нас. Не е пропуснал състезания по точната наука от първи клас до сега и от всяко едно се връща с..

публикувано на 01.03.21 в 15:12

Арх. Станиславов: Автомобилната индустрия е остров на стабилност за българската икономика

Автомобилната индустрия във времена на криза е остров на стабилност за българската икономика и работещите в сектора. Това заяви пред Радио Стара Загора/ БНР арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Автомобилния клъстер и на Българската..

публикувано на 01.03.21 в 11:42

Радост Овагимян: Има нужда от регистър на психолозите

Общ регистър на правоспособните психолози предвижда законопроект. Той вече е публикуван на първо четене, което предизвика цялата гилдия да се вдигне на крак и да изрази различни становища, коментира Радост Овагимян, психолог от Стара Загора. Тя..

публикувано на 01.03.21 в 11:12

Техники за справяне с капризите на детето

Безспорно всеки родител е изпадал в ситуации, в които се е чувствал безсилен пред детето си . Това не означава, че сме лоши родители, просто т рябва да се успокоим и да назовем с думи емоциите си, каза за Радио Стара Загора Анита Гергова от „Осъзнати..

публикувано на 28.02.21 в 11:31

Стоян Трифонов: Няма кампания за ваксините по селата

Никой за нищо не ни е търсил и оказал помощ за близо година от обявяването на пандемията у нас, както и за националния план за имунизация на населението. Това заяви за Радио Стара Загора Стоян Трифонов, зам.-председател на Националното сдружение на..

публикувано на 23.02.21 в 15:23

Пандемията е променила живота на всеки втори българин, показва представително проучване

Година след началото на пандемията от COVID-19 почти всеки втори българин смята, че тя е променила цялостния ни начин на живот, показва проучване на "Алфа Рисърч". "Става въпрос за национално представително проучване, проведено между 8.02 и 15.02..

публикувано на 19.02.21 в 16:20
Луковмарш 2020

Лидерът на БНС Звездомир Андронов: Властта е сляпа с лявото око за опасността от крайнолевите формирования

В съботния 13 февруари за 18-та поредна година се проведе "Луковмарш" - ежегодно събитие, организирано от Българския национален съюз в памет на героя от Първата световна война и военен министър на Царство България в периода 1935-1938 г. ген. Христо..

публикувано на 19.02.21 в 15:37

Мария Динева: От промените в ЗУТ ще бъдат ощетени и обикновените хора

„Още на първото заседание на Управителния съвет на Асоциацията на председателите на общински съвети  ще повдигна въпроса за промените в Закона за устройство на територията“. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на местния парламент..

публикувано на 19.02.21 в 14:33

Доц. Александър Христов: Тепърва ще станем свидетели на още безпринципни договорки

Разпокъсаността на политическото пространство предполага безпринципни договорки и най-вероятно тепърва ще ставаме свидетели на такива.Това, разбира се, ще се отрази и върху напрежението и политическото говорене в рамките на предизборната кампания,..

публикувано на 19.02.21 в 13:56