Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Валентина Терзиева: Потърсете светлината в храмовете на духа

Валентина Терзиева е новият ВРИД на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Тя е назначена със заповед на кмета Иво Димов. Терзиева ще оглавява поста до провеждането на конкурс. До момента тя бе Главен библиотекар на звено „Читалня за точни, приложни и хуманитарни науки. 

Валентина Терзиева е професионален бакалавър по Книгоразпространение и по Библиотечно-информационни дейности и науки. Тя е магистър по Библиотечно-информационни науки и културна политика, а от тази година е докторант по Библиотекознание и библиография В УниБИТ. Автор е на книгата „Очи към света“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение в Димитровград. В момента работи върху ново изследване за църквите в Димитровград и общината. 

В интервю Валентина Терзиева сподели, "Ние се утвърдихме по отношение на традиционните услуги ,които предлагаме за нашите потребители. Ковид ситуацията през пролетта ни завари не достатъчно подготвени, по отношение на онлайн присъствието и онлайн услугите, а това е следващата цел към която ще насоча вниманието си. За голяма наше съжаление и за съжаление на нашите потребители езиковите кафенета, които правихме и се радваха на много голям успех, и желание от страна на хората, няма как да бъдат провеждани, поне във физическа среда. Ще търсим нови насоки в онлайн пространството и социалните мрежи."

В заключение Терзиева изрази позицията, че в тези трудни дни, библиотеките остават оазисите на спокойствие и надежда, и призова хората да не се фокусират върху тревожните новини, а да потърсят светлината в храмовете на духа." 

Цялото интервю на Мила Маринова с Валентина Терзиева чуйте в прикачения звуков файл:


Галерия

Още от категорията

Обявяването на локдаун у нас е закъсняло и броят на загубените животи ще се покачва

Колко да е продължителността на локдауна зависи от това какви ще са мерките и доколко ще се спазват от хората. Ако те са във варианта предложен от Националния оперативен щаб, абсолютният минимум да видим ефект е от 14 до 28 дни. Това каза за Радио..

публикувано на 25.11.20 в 08:25
Маноил Манев

Маноил Манев: „Стига, рече Господ“

„Стига, рече Господ“ е увлекателен роман, който хитро намигва към съвременността с цялата й политизираност, всевъзможни предизвикателства, псевдо екшън, граничеща с абсурда объркана реалност и нелепо разминаване между желания и възможност за..

публикувано на 24.11.20 в 12:01

Боряна Ботева: Няма статистика на пациентите с ревматологични заболявания в България

Пример за добре работеща пациентска организация у нас е организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България, която през миналата седмица чества 10 години от създаването си.  Боряна Ботева е председател на организацията на..

публикувано на 23.11.20 в 11:33

д-р Неделчо Тотев: Човек, който не е работил в инфекциозно отделение и няма навика да се пази, лесно става жертва.

За съжаление, корона вирусът започна да заразява и хора, които нямат тази патология, която беше в началото. Това каза за Радио Стара Загора д-р Неделчо Тотев, директор на общинската болница в Чирпан. „Безспорно най-много са възрастните хора,..

публикувано на 23.11.20 в 09:00

Пламен Йорданов: Когато видиш как лекарите се пазят, разбираш, че това нещо е страшно

Всеки ден е различно - някой дни са по-спокойни, други по-натоварени. Това каза за Радио Стара Загора областен координатор на ГЕРБ и доброволец в ковид отделението в болница Берое в Стара Загора. "Най-трудно е в дните, когато има смъртни случаи. Усеща се..

публикувано на 23.11.20 в 08:48

Има ли бъдеще круизният туризъм

Круизният туризъм е най-засегнатият бизнес в целия свят. Пандемията, причинена от Covid-19, нанесе унищожителен удар върху него , заяви Борис Боев – продуктов мениджър на една от нaй-големите туристически агенции у нас. „ Туризмът е може би..

обновено на 19.11.20 в 13:47

Проф. Георги Момеков: Разпространените в публичното пространство протоколи за лечение на COVID 19 са недопустими и абсурдни

Разпространените в публичното пространство протоколи за лечение на COVID 19,  с над 20 позиции медикаменти, са недопустими и абсурдни , коментира за радио Стара Загора проф. Георги Момеков, председател на Българско научно дружество по..

публикувано на 18.11.20 в 11:05

Регионалната фармацевтична колегия в Стара Загора е против идеята лекарства да се продават в магазинната мрежа

Регионалната фармацевтична колегия в Стара Загора е против идеята на БЛС, лекарства да се продават в магазинната мрежа. Това заяви в предаването Репортер председателят на колегията Ростислав Курдов. Той определи мярката като крайна либерализация,..

публикувано на 17.11.20 в 14:02
Ваня Манова, мениджър на Mаstercard за България, Северна Македония, Албания и Косово

Google Pay стъпва в България

Google Pay навлиза официално на българския пазар от днес. Дългоочакваната новина съобщи ексклузивно пред Радио Стара Загора/БНР Ваня Манова, мениджър на Mаstercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.  Услугата Google Pay става достъпна..

публикувано на 17.11.20 в 08:15

За връзката между хигиената и пластмасите за еднократна употреба

От началото на пандемията се заговори за различни начини за предпазване от вируса. Много от тях, за съжаление, нереални. Една подобна идея, която се прокрадна и се превръща в тенденция, е и зачестилото използване на пластмасови изделия за еднократна..

публикувано на 15.11.20 в 17:17