Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Валентина Терзиева: Потърсете светлината в храмовете на духа

Валентина Терзиева е новият ВРИД на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Тя е назначена със заповед на кмета Иво Димов. Терзиева ще оглавява поста до провеждането на конкурс. До момента тя бе Главен библиотекар на звено „Читалня за точни, приложни и хуманитарни науки. 

Валентина Терзиева е професионален бакалавър по Книгоразпространение и по Библиотечно-информационни дейности и науки. Тя е магистър по Библиотечно-информационни науки и културна политика, а от тази година е докторант по Библиотекознание и библиография В УниБИТ. Автор е на книгата „Очи към света“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение в Димитровград. В момента работи върху ново изследване за църквите в Димитровград и общината. 

В интервю Валентина Терзиева сподели, "Ние се утвърдихме по отношение на традиционните услуги ,които предлагаме за нашите потребители. Ковид ситуацията през пролетта ни завари не достатъчно подготвени, по отношение на онлайн присъствието и онлайн услугите, а това е следващата цел към която ще насоча вниманието си. За голяма наше съжаление и за съжаление на нашите потребители езиковите кафенета, които правихме и се радваха на много голям успех, и желание от страна на хората, няма как да бъдат провеждани, поне във физическа среда. Ще търсим нови насоки в онлайн пространството и социалните мрежи."

В заключение Терзиева изрази позицията, че в тези трудни дни, библиотеките остават оазисите на спокойствие и надежда, и призова хората да не се фокусират върху тревожните новини, а да потърсят светлината в храмовете на духа." 

Цялото интервю на Мила Маринова с Валентина Терзиева чуйте в прикачения звуков файл:


Галерия

Още от категорията

Румен Гълъбинов: Не е невъзможно газът от САЩ да бъде на по-ниска цена от руския

На ЕС се падат над 80% от целия износ на газ от Русия, като някои страни членки разчитаха на 90% досега на руското синьо гориво. Не е невъзможно газът от САЩ, договорен от премиера Кирил Петков през седмицата , да бъде на по-ниска цена от руския,..

публикувано на 13.05.22 в 11:37

Проф. Вили Лилков: "Стопанските абсурди на българския комунизъм" изобличава мита за благоденствието в България преди 1989 г.

Известният политик и общественик проф. Вили Лилков издаде наскоро поредната си книга , в която изследва периода на социализма в България. Заглавието „ Стопанските абсурди на българския комунизъм“ цели да разобличи някои от най-големите митове за..

публикувано на 09.05.22 в 15:31

Студентските бригади в САЩ вече не са под въпрос

Около 3000 студенти ще заминат на студентска бригадазад океана това лято. Те са близо 100% от заявилите желание за участие в програмата за обмен „Работа и пътуване в САЩ 2022“. Това каза в предаването Репортер Стефан Попов, представител на..

публикувано на 09.05.22 в 10:52

Георги Ножделов: Всеки ден е победа

И да започне името ми да работи за мен, аз също ще продължа да работя за него, категоричен е в интервю за предаването „Репортер“ на имения си ден старозагорският актьор Георги Ножделов. Харесва му, че е кръстен на светеца и въпреки че има много..

публикувано на 06.05.22 в 09:00

Тодор Иванов: Когато толкова хора напускат един политически проект, вината не е в тях

Когато толкова хора напускат един политически проект, вината не е в тях.  Това коментира в интервю за Радио Стара Загора един от бившите членове на старозагорската структура на партия „Има такъв народ“ Тодор Иванов. През тази седмица той също..

публикувано на 05.05.22 в 12:42
Александър Христов

Доц. Александър Христов: Има промяна в медийната среда

Каквото и решение да бъде взето по въпроса за военна помощ за Украйна, то ще задълбочи разделението в българското общество и е задача на отговорните политически сили колкото може по-бързо да го преодолеят. Това коментира за Радио Стара Загора доц...

публикувано на 04.05.22 в 15:23

30 години по-късно:Войната има много лица и нито едно от тях не е красиво

20 души тръгват на авангардна мисия в Камбоджа преди 30 години. Сред тях е и единственият старозагорец Тихомир Томов . Една година продължила мироопазващата мисия, в която мнозина изгубили живота си. Загубата и действията срещу мирното..

публикувано на 04.05.22 в 13:27

Моника Маринова: Все по-трудно даряваме от сърце

Нуждае ли се доброто от призиви? Този въпрос стана актуален буквално минути след премиерския апел да дарим по една работна заплата в помощ на воюващите в Украйна. За съжаление, прекрачихме тънката линия на личния избор и съпричастността,..

публикувано на 03.05.22 в 16:00
Атанас Михнев

Атанас Михнев: Тезата да не даваме военна подкрепа означава да оставим Украйна без защита срещу агресията

„Ще гласувам в подкрепа на предоставянето на оръжия на Украйна.“ Това заяви старозагорският депутат на „Продължаваме промяната“ по повод очакваното на 4 май заседание на парламента. На него депутатите трябва да гласуват за или против предложението за..

публикувано на 02.05.22 в 10:21

Георги Вулджев, икономист: Трудно, скъпо и обвързващо ще бъде с алтернативните източници

Годишното потребление на природен газ в България е между 3-3,5 милиарда кубически метра - основно за отопление, ролята в производството на електроенергия не е толкова същественa и в цялостния енергиен микс е около 10%. Това каза за Радио Стара..

публикувано на 29.04.22 в 17:20