Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ирина Атанасова: Мисията спорт вкъщи е асболютно възможна

За втори път тази година спортните зали и тези за групови тренировки бяха затворени заради пандемията от коронавирус. По тази причина някои от треньорите и инструкторите отново решиха да стартират инициативи за онлайн тренировки в домашни условия.  Сред тях е и Ирина Атанасова, която преди дни затвори своята спортна зала в Пловдив.  

„Мисията спорт вкъщи е абсолютно възможна. Липсата на време не е причина да не спортуваме. По-добре три пъти в седмицата или пък всеки ден да отделяме по 15-20 минути, така ще подобрим здравословното си състояние и ще си спестим обикалянето в някакъв по-късен етап на болнични институции” Това коментира в интервю за Радио Стара Загора Ирина Атанасова.

 За втори път тази година тя и екипът й ще подготвят онлайн тренировки за желаещите да поддържат формата си въпреки затварянето на фитнес залите. 

 „В интерес на истината онлайн тренировките ги планирахме още от началото на годината, когато стартирах моя уебсайт. Нещата обаче се случваха бавно, а и това не беше приоритет. През март когато бе обявено извънредното положение и фитнес залите бяха затворени разбрахме, че трябва да наблегнем на това, за да поддържаме хората активни и да им дадем възможност да спортуват. Сега ще повторим това”, допълни тя

Какво още сподели Ирина Атанасова чуйте в прикачения звуков файлОще от категорията

Първо участие на българските младежки делегати в централата на ООН в Ню Йорк

Успешно приключи участието на българските младежки делегати към ООН с мандат 2023/2024 г. Александър Янев и Коста Каракашян  се прибраха от 62-рата сесия на Комисията по социално развитие към Икономическия и социален съвет на ООН.  Това..

публикувано на 20.02.24 в 16:57
Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: Ще продължа да работя за това ВМРО да е в основата на силен десен съюз

Конгресът на ВМРО върна на поста председател на партията дългогодишния лидер Красимир Каракачанов. Той победи в гласуването евродепутата Ангел Джамбазки. Пред Радио Стара Загора Д жамбазки коментира, че двамата имат различни виждания за бъдещето на..

публикувано на 20.02.24 в 16:20

Планински спасител: Движете се по зимната маркировка в планините

За опасност от лавини в планините, предупреди Светослав Генков, началник на отряд към Планинска спасителна служба –Ловеч. За Радио Стара Загора той обясни, че у нас потенциално опасните склонове за лавини са с наклон на терена около 45° градуса..

обновено на 17.02.24 в 08:44
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Евентуален политически проект на президента ще продължи вредното говорене на БСП и "Възраждане"

Ротацията вероятно ще се случи и България ще има нов министър-председател през следващия месец. Дори това обаче по някаква причина да не се случи, ремонт на кабинета със сигурност ще има. Това прогнозира в ефира на Радио Стара Загора политологът..

публикувано на 16.02.24 в 15:01

В България все още има много енергия за изкуство

Световно признатата маестра Николета Конти ще дирижира спектакъла на операта "Бохеми" тази вечер (16.02.) в Държавна опера Стара Загора, от 19:00 ч. Концертиращ пианист или една от най-успешните жени диригенти в наши дни?  Маестра Николета Конти не..

публикувано на 16.02.24 в 08:05
Богдан Милчев

Богдан Милчев: Не е важно колко са камерите за скорост, а къде са поставени

Не е важно колко камери за скорост ще има в страната, важно е да бъдат насочени усилията към местата с висока концентрация на произшествия. Това коментира за Радио Стара Загора Богдан Милчев от Института за пътна безопасност по повод новите 20..

публикувано на 15.02.24 в 09:05

Психолог: Много малко хора обичат себе си

Любовта към себе ни позволява да се приемем неподправени, с всичките си добри и лоши страни. Това е процес на привързаност и грижа, на приемане и уважение към собствените си граници и нужди. Това обясни за  Радио Стара Загора психологът Яна..

публикувано на 14.02.24 в 15:54

Нидерландия ограничава приема на студенти в програми на английски език

Висши училища в Нидерландия се обявиха срещу приема на чуждестранни студенти в бакалавърски програми на английски език.  Това са 14 държавни изследователски университета, които предприемат действия, за да редуцират бъдещите студенти чрез квоти и..

обновено на 13.02.24 в 14:51

И в Стара Загора "внасят" работници заради липса на кадри

Липсата на кадри е един от основните проблеми, пред които са изправени старозагорските работодатели. Това е и причината често да се стига до т.нар. внос на работници, посочи председателят на Търговско промишлената палата Олег Стоилов. Освен..

публикувано на 12.02.24 в 15:47
Петър Чолаков

Петър Чолаков: Сглобката няма да се разпадне при ротацията

Малко вероятно е да се стигне до предсрочни избори, това коментира за Радио Стара Загора политологът доц. Петър Чолаков. Той прогнозира, че сглобката и правителството няма да се разпаднат при ротацията на премиерите. Според него в момента се водят..

публикувано на 12.02.24 в 09:54