Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момче е първото новородено бебе в Стара Загора

| обновено на 01.01.21 в 14:45
Снимка: pixabay.com

Момче е първото бебе, родено през 2021 година в Стара Загора. То е проплакало в 00,39 часа в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". То е с тегло 2,840 кг и ръст 46 см. и е родено в много добро състояние, съобщи за Радио Стара Загора дежурният в АГ-клиниката на болницата д-р Илиана Колева. Семейството е от Стара Загора, майката и бебето са в чудесно състояние, допълни д-р Колева. 

В останалите две болници, в които има АГ-отделения в първите часове на новата година не са регистрирани раждания, съобщиха за Радио Стара Загора от лечебните заведения. 

Последните бебета на 2020 година също са момчета. 

За една от частните болници последното бебе - момченце на име Антоан е родено на 30 декември. Там за 2020 година са се родили общо 440 бебета. 

В другата частна болница последното раждане е на 31 декември, отново момче. Там за 2020 са се родили 532 бебета. 

В 22,27 часа на 31 декември е родено последното бебе за 2020 г.. в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". То също е момче, с тегло 3,650 кг и ръст 54 см. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

снимка: Елена Балабанова

В град Шипка канят доброволци за ремонт на църквата

Започва възстановяването на църквата „Успение Богородично“ в град Шипка .  Покривът на сградата беше унищожен по време на градушката , опустошила населеното място преди месец. Само минути след като кметицата Василка Панайотова публикува в социалната..

публикувано на 12.07.24 в 08:55
Владимир Иванов

Отклонения в цените на храните нагоре миналата седмица сега са надолу

Точно с 1лв. по-евтина е тази седмица потребителската кошница спрямо същия период на миналата година. Ако днес си закупим по единица от 30-те хранителни продукта тя ще ни струва 97лв., уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Оранжев код за опасни жеги в цялата страна

"Оранжев" код за много високи температури е обявен за цялата страна днес. Предупреждението е на Националния институт по метеорология и хидрология. Температурите се очаква да достигнат 40 градуса. Специалистите съветват възрастните и хора с хронични..

публикувано на 12.07.24 в 08:08
снимка: община Чирпан

Промени в движението към село Могилово заради рок фестивал

Временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley се въвежда от община Чирпан, съобщават от администрацията на официалния си сайт. Определени са маршрути за пристигане и..

публикувано на 12.07.24 в 07:05
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

платена публикация
Как да поддържаме здравословното си състояние през лятото с мултивитамини и пробиотици

Лятото е сезон на слънце, пътувания и забавления на открито. Въпреки това, топлото време и промяната в ежедневието могат да поставят предизвикателства пред нашето здраве. Поддържането на доброто здраве през лятото изисква подходящо хранене и грижа за..

публикувано на 11.07.24 в 18:33

С още ден се удължава ремонтът на възлово кръстовище в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава, че във връзка с извършването на строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики" и ул. „Св. Отец Паисий", се удължава с един ден срокът на затваряне на кръстовището до  16.07.2024 г ...

публикувано на 11.07.24 в 16:37

Община Ямбол разкрива пункт за минерална вода, заради горещото време

Община Ямбол ще предостави на своите граждани минерална вода в петък, 12 юли, поради обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен жълт код за високи температури. Ще бъде обособен временен пункт пред централния..

публикувано на 11.07.24 в 16:35

Университетски симулационен център ще бъде изграден в Тракийски университет – Стара Загора

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков и главният мениджър и директор на Ветеринарния симулационанен център д-р Здравко Тодоров посетиха Бернския интердисциплинарен ветеринарен симулационен център към университета в Берн, Швейцария. Те бяха..

публикувано на 11.07.24 в 16:30

Започва ремонт на втората база за въздушните линейки край Сливен

Започва ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух - "Bulgaria Heli Med Service" (HEMS) на летище „Бършен" край Сливен. Днес служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков обяви началото на ремонта...

публикувано на 11.07.24 в 16:23