Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Заедно за по-добър интернет в международния Ден за безопасен интернет

Денят за безопасен интернет ще бъде отбелязан днес от милиони поддръжници по целия свят, които ще обединят своя труд и своите усилия под мотото „Заедно за по-добър интернет“.

У нас събитието се отбелязва от Център за безопасен интернет с онлайн дискусия. Основна тема на събитието ще бъде фалшивата информация в интернет, рисковете, които тя носи и как се разпознава.

Идеята е на младите хора от Младежкия панел към националния Център за безопасен интернет, които в последните години предлагат конкретна тема за отбелязването, както и формата, в който тя да се дискутира, съобщи в ефира на радио Стара Загора Антоанета Василева от центъра. Тя уточни, че  събитието може да се проследи и чрез излъчването на живо на страницата на Центъра за безопасен интернет във Фейсбук. Дискусията ще премине под формата на дебат между представители на Младежкия панел и онлайн участниците, които ще имат възможност да коментират и да задават въпроси по темата за фалшивите новини.

По традиция ще бъдат обявени и отрядите победители в националното състезание между обучените от Центъра за безопасен интернет в програмата „Киберскаут“. Единият от отрядите – призьори е от V-то ОУ в Стара Загора.

Киберскаутите проведоха различни инициативи, чрез които предадоха на своите връстници знанията си за предотвратяване на рисковете онлайн, съобщи Ива Кьосева – педагогически съветник в училището

Започнал като инициатива на Европейската комисия през 2004 г., през последните години в отбелязването на Деня за безопасен интернет се включват различни организации и институции в над 140 държави по света.Още от категорията

Представят двутомната "История на Стара Загора"

В  навечерието на празника на Стара Загора - 5 октомври, ще бъде представена двутомната „История на Стара Загора“. От 18.00 часа в Културен център „Стара Загора“ желаещите  ще могат да видят за първи път специално издадените два тома,..

публикувано на 03.10.23 в 14:41

Есенни литературни дни ще завладеят Стара Загора през октомври

Есенни литературни дни ще завладеят Стара Загора от днес до 28 октомври.  Официалното откриване на празничните дни ще бъде днес от 17:30 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. По време на него ще бъдат наградени и отличените автори..

публикувано на 02.10.23 в 12:35

Показват антики, открити при спасителни разкопки около "водния проект" в Стара Загора

Най-представителните находки, открити открити при обновяването на ВиК инфраструктура в града , ще бъдат представени тази вечер в изложба с наслов „Археологически сезони 2022-2023. Спасителни разкопки – Реконструкция на ВиК мрежата в Стара Загора“...

публикувано на 29.09.23 в 15:20

Старозагорският автор Никола Райков с номинация ПЕРОТО 2023

Старозагорският автор Никола Райков е с номинация за литературната награда ПЕРОТО 2023 в категория „Детска литература“. Самият автор изказа благодарности към Литературен клуб „Перото“ и Национален център за книгата – НДК за признанието и..

публикувано на 29.09.23 в 12:33

Община Стара Загора с пъстра програма за Нощта на музеите и празника на града 5 октомври

Стара Загора ще отбележи тази вечер традиционната Нощ на музеите с богата програма. Началото ще бъде дадено в 19 часа пред сградата на Регионалния исторически музей с концерт на "Трио Гранди тенори". В програмата ще вземат участие всички културни..

публикувано на 29.09.23 в 10:54

Безплатна прожекция на филма "Две победи" в Музея на фотографията

В сряда, 27-ми септември от 18:00 часа в Музея на фотографията ще се състои безплатна прожекция на филма "Две победи" от фонда на Българска национална филмотека.  Лентата "Две победи" излиза на 31.12.1956 г. Нейн режисьор е Борислав Шаралиев, а..

публикувано на 27.09.23 в 15:00

Европейски ден на езиците отбелязват четири старозагорски гимназии

"Празник на езиците " организира за втора година СУ "Максим Горки". Организаторите канят всички, които имат интерес към европейските езици да присъстват на 26.09., от 18.00 ч. в Регионална библиотека "Захарий Княжески".  Тази година празникът е под..

публикувано на 26.09.23 в 15:02

"37 клечки кибрит" идва в Стара Загора

"37 клечки кибрит“ е българо-немска театрална продукция н ачетири организации – „36 маймуни“ (София), TARTproduktion (Щутгарт) итеатрите Fitz! (Щутгарт), Théâtre National (Люксембург). Премиерата в България се състоя на 06, 07, 09 декември в софийската..

публикувано на 24.09.23 в 16:15

Театрален триптих представя "Гео Милев у дома"

Екипът на  Театър студио 4хС и Театър лаборатория "Алма Алтер"  представя поредица от спектакли в Стара Загора.  Те са създадени по текстове на Гео Милев. Театралните вечери дават възможност да усетим пулса на неговото време и чрез и творчество му да..

публикувано на 23.09.23 в 17:30

Село Свобода чества 90 години от рождението на проф. Петко Радев

Родното село на свотовноизвестния кларинетист и педагог  проф. Петко Радев  (1933-2017) отбелязва 90 години от неговото рождение. Инициативата за тържественото честване е на директора на училището в с. Свобода, Чирпанско Златина Иванова, където Петко..

публикувано на 20.09.23 в 19:41