Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Надя Тончева отбелязва годишнина с концерт „От класиката до рока“

На 4 юни от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще започне атрактивният концерт „От класиката до рока“, с който ще се отбележи кръгла годишнина на голямата джазова певица Надя Тончева.

Симфоничният оркестър на Държавна опера Стара Загора ще бъде под диригентството на Красимир Къшев, с когото двамата са съученици от Музикалното училище и преподаватели в момента в него.

В събитието участие ще вземат най- изтъкнатите български музиканти, с които Надя работи през последните години – Ангел Заберски, Александър Леков, Кристиян Желев, Димитър Русев. В концерта ще се изявят възпитаници на Надя Точева от НУМСИ „Христина Морфова“, класове по поп и джаз пеене.

В програмата са включени популярни произведения от различни музикални стилове, ще има и мултимедия с архивни кадри от 80-те години и изявите на вокална формация „Траяна“, от която Надя е била част. С изпълнение на една от песните на „Траяна“ в концерта ще се включи и смесен хор „Петко Стайнов“ с диригент Младен Станев.

Надя Тончева е родена в Казанлък, завършва НУМСИ“Христина Морфова“ в Стара Загора, а в последствие и ААМТИ - Пловдив със специалност пиано. В началото на 90 – те години, след преустановяване дейността на група „Траяна“, работи в чужбина като певица и пианистка – в Гърция, Кипър, Норвегия, Швейцария, Канарските острови, Ливан, Сирия, Мароко, Египет, Израел. След близо десетгодишно пътуване и работа зад граница се връща и избира като място за живот и творчество България.


Още от категорията

Ансамбъл „Загоре“ показва отново юбилейния си концерт

Общинският фолклорен ансамбъл "Загоре" ще покаже отново юбилейния си концерт "Магията продължава". Спектакълът е по повод 65-та годишнина от създаването на трупата, отбелязана през 2020 година. Той бе видян за първи път от старозагорци в края на юли..

публикувано на 11.06.21 в 14:59

Второ издание на детско-юношеския фолклорен фестивал "С настроение под липите"

Близо 400 талантливи танцьори от Сандански, Крумовград, Ловеч, Своге, Хасково и др. пристигат за участие във Второто издание на детско-юношеския фолклорен фестивал "С настроение под липите". Събитието ще се състои на 19 юни на сцената в парк..

публикувано на 10.06.21 в 13:14

Благотворителен концерт в помощ на 9-годишната Ромина организират в Стара Загора

Благотворителен концерт „Да помогнем на Ромина“ се организира в Стара Загора. Събитието е тази вечер от 19 часа в Културен дом „Стара Загора“(бивш Синдикален дом) и е в помощ на лечението 9-годишната Ромина Нончева, която се бори с коварната болест..

обновено на 18.05.21 в 11:26

„Китна Тракия пее и танцува” ще се проведе на 15 и 16 май

Националният събор за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува” ще се проведе на 15 и 16 май 2021г . на традиционните сцени в парк Кенана в Хасково. При неблагоприятни метеорологични условия Съборът ще се проведе в залите на ОНЧ «Заря-1858» и..

обновено на 15.05.21 в 08:18

Стара Загора отбелязва Великден с концерт на фолклорен ансамбъл „Загоре"

Големият християнски празник Възкресение Христово ще бъде отбелязан в Стара Загора с Великденски концерт на общински фолклорен ансамбъл „Загоре". Той ще се проведе на 3 май (понеделник) на сцената в парк „Артилерийски" с начален час 18,30 часа,..

публикувано на 28.04.21 в 12:23
Коледата е възможна - усмихни се!

Коледата е възможна – усмихни се!

24 декември, Бъдни вечер, е един от най-светлите християнски празници! Денят преди дългоочакваното Рождество Христово! Празник на семейството и дома! Тази година посрещаме едни по-различни празници, в по-различна обстановка, с по-различно..

публикувано на 24.12.20 в 17:26

Концерт на победителите от XXII-рия Национален радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“

Концерт на победителите от XXII-рия Национален радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“ представи Радио Стара Загора на сцената на Старозагорската опера. Участваха 10-те лауреати на конкурса от различните категории и..

публикувано на 22.05.18 в 15:34

XXII издание на конкурса за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“, 2017 (Видео)

Радио Стара Загора организира за 22-ри път Конкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“.  Надпяването беше на 28 и 29 октомври 2017 година от 10 часа в Радио Стара Загора.  Почетен гост в журито беше младата и стилна тракийска..

публикувано на 04.01.18 в 12:29

Радио Стара Загора събра звезди на българската народна музика в грандиозен концерт на сцената на операта

Над 2 часа публиката в Старозагорската опера пя и танцува с изпълнителите, излезли на сцената да поздравят Радио Стара Загора с юбилея на фолклорното предаване „От извор се песен лее“. По повод  10- годишнината на предаването свои песни изпяха пред..

публикувано на 11.11.16 в 14:18

Със стилен джаз и военен биг-бенд Радио Стара Загора отпразнува 80-тата си годишнина

Радио Стара Загора отбеляза с голям концерт в центъра на Стара Загора на 21 май своята 80-годишнина под мотото „Нашето радио, в нашия град“. На сцената за юбилея на първото извънстолично радио в България излязоха звездите Милица Гладнишка, Орлин Павлов,..

публикувано на 11.11.16 в 13:36