Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Живодар Терзиев: Горивата ще продължават да поскъпват

От началото на годината горивата са поскъпнали между 27 и 30%, коментира Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация. Заради скъпите горива днес в Стара Загора се организира протест. Терзиев коментира, че повишението е свързано с международните цени на петрола и постоянното увеличение на тока и природния газ. 

До края на годината ще бъдат прибавени още 5 до 7 стотинки или ръстът ще е с още 3 до 5 на сто, заради вдигането на цените на суровия петрол на световните пазари, прогнозира Живодар Терзиев. Председателят на Българската петролна и газова асоциация посочи сериозни проблеми след 1 януари 2023 година, ако се приеме предложение на Европейската комисия за акцизна реформа при горивата. 

"Искат да обложат със сериозни акцизи и така обичаните в България алтернативни горива - пропан-бутана и природния газ"

В звуковия файл чуйте цялото интервю на Тошка Събева.
Още от категорията

Честит вековен юбилей на Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски"

Най-старото професионално учебно заведение в Община Стара Загора - Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ отбелязва 100 години от създаването си. Заради усложнената епидемична обстановка, причинена от COVID-19, тържеството планирано за 06.12.2021 г...

публикувано на 06.12.21 в 08:50

Арендаторът Георги Георгиев: Не улових златоперка, но с труд сбъднах мечтите си

Георги Георгиев празнува на Никулден. Не е именик, но стопанисва водоем в местността "Сужек" край димитровградското село Горски извор. Рибарството е в кръвта му от малък. "Първата си риба улових в първи клас. И оттогава мятам въдиците", спомня си с..

публикувано на 06.12.21 в 07:50

Доброволството е любов за опазване в името на живота

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността..

публикувано на 05.12.21 в 15:44
Мини

Михаил Михайлов: Преждевременното затваряне на централите ще доведе до непредсказуеми последици

Косвено засегнати от преждевременното затварянето на енергийния комплекс „Марица-изток“ са може би над 200 хил. души в цялата страна, заяви в интервю за Радио Стара Загора Михаил Михайлов, председател КТ „Подкрепа“ в Стара Загора. По думите..

публикувано на 03.12.21 в 16:11
Ердинч Аптиш

Ердинч Аптиш е обезоръжил издирвания от барети и полицаи Бейсим Салиф

Ердинч Аптиш е мъжът, който успя да задържи въоръженият и издирван от над 200 униформени Бейсим Салиф от хасковското село Сърница в началото на седмицата. В малкото родопско село пристигнаха барети и жандамеристи. А поводът за това стана, че..

публикувано на 03.12.21 в 14:43

Моника Маринова: Обществото е длъжник на хората с увреждания

Новите реалности, пред които е изправен светът от две години заради пандемията, налагат и нови предизвикателства. Има една група хора обаче, за които това правило има изключения-става дума за хората с увреждания . За тях често казваме, че са..

публикувано на 03.12.21 в 14:05

Куверт за Нова Година ще е минимум 100 лева

  "Няма голям интерес към организирането на новогодишна вечер в ресторантите на Сливен. С новите увеличения на ел - енергията, диджей, коледари, програми, извънреден труд за персонала, меню...за семейство от четирима 400 лв. е непосилна сума. Само осем..

публикувано на 02.12.21 в 13:18

По-високите цени на ток, кислород и консумативи оскъпиха лечението на COVID -19

„Ако преди четири –пет месеца лечението на един пациент  COVID- 19  е струвало на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“  около 1900 лева, то сега вече са необходими 3000 лева. Причината – поскъпването на медикаментите, кислорода, енергоносителите“. С този..

публикувано на 01.12.21 в 17:57
Антоанета Василева

Антоанета Василева: Медийната грамотност не е само медийна тема

Медийната грамотност в днешно време ни дава инструментите да се справяме с всички предизвикателства, които ни предоставя Интернет и достъпът до този огромен обем от информация. Това каза за Радио Стара Загора Антоанета Василева, член на Управителния..

публикувано на 26.11.21 в 11:39

Малшанс е, че на АМ "Струма" не е имало пътуващи, които да помогнат след катастрофата

45 души намериха смъртта си на  автомагистрала „Струма“ вчера, след като автобусът в който пътували, самокатастрофира и изгоря. Само седем са оцелелите.  Подобна катастрофа имаше през 2011-та година на АМ „Тракия“. Тогава автобус по линията..

публикувано на 24.11.21 в 11:17
Подкасти от БНР