Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехът може да бъде заразен

Той е от ромски произход и се е посветил на работата с етнически малцинства.

29-годишният Иван Иванов е Национален координатор на Мрежата за ранно детско развитие в ромска общност– РЕЙН България, координирана от Фондация „Тръст за социална алтернатива“. Организацията работи за увеличаване на специалистите от и във ромската общност в сферата на услугите, насочени към деца.

„В основата и философията на повечето от нашите проекти е да подкрепяме и да развиваме успешни ролеви модели в ромската общност, тъй като смятаме, че това допринася за развитието на общността като цяло. На база на това беше разработен и този проект „Млади ромски педагози“. Трета година по него успешно се развиват представители от местните ромски общности и им се осигурява възможност за професионално развитие“, разказва Иванов, който е бил преподавател в 48 ОУ „Йосиф Ковачев“ в София в рамките на програмата на фондация „Заедно в час“.

Със Старозагорска област го свързва съвместната му работа по проекти със Сдружение „Свят без граници“.

В деня, когато ромите празнуват, избрахме да ви срещнем с 29-годишния мъж, който е включен в класацията на Форбс „30 под 30“. Иванов не крие, че положителни примери като неговия личен, могат да бъдат заразни за хората от ромската общност.  

Какво още сподели той за Радио Стара Загора, чуйте в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Нашата обща история е сбор от милиони малки истории"

Благовещение и просвещение – два крайъгълни камъка в духовността на едно общество.  На днешният 25 март (Благовещение), през 1860 г. се поставя началото на най-голямата читалищна библиотека в България - старозагорската "Родина".  Историческата..

публикувано на 25.03.24 в 14:14

Растат случаите на домашно насилие

-   Прокурор Димитрова, как ще коментирате, увеличават ли се случаите на домашно насилие?   - Действително е налице негативна тенденция за увеличаване на престъпленията, които касаят упражнено насилие, физическо или психическо..

публикувано на 25.03.24 в 11:55
Венина Цонкова

Родена под щастлива звезда

Венина Цонкова е родена под щастлива звезда. Винаги разговаря усмихвайки се, може би, защото безусловно обича семейството и безрезервно работата си. Признава, че на 18 години "позорно млада и непоправимо влюбена" изрича заветното "да" и сключва брак..

публикувано на 24.03.24 в 19:10

Приемат над 300 пострадали щъркела годишно

Пестицидите и необезопасената електропреносната мрежа на територията на България са сериозен проблем за популацията на белите щъркели. Друга причина е отстрела на тези птици според д-р Руско Петров от Спасителния център за диви животни „Зелени..

публикувано на 20.03.24 в 16:41
Ивайло Илиев

Ивайло Илиев: Изглежда сякаш двете страни само са симулирали преговори за ротацията

Очаквам отстъпление от позициите и от двете коалициите преговарящи за ротацията на управлението, коментира за Радио Стара Загора политологът и журналист Ивайло Илиев. „От едната страна продължават да настояват за тази споделена отговорност за..

публикувано на 20.03.24 в 11:37
доц. д-р Николай Пенев

Тракийски университет разкрива нови специалности

Двете сравнително нови специалности на Тракийския университет "Софтуерно инженерство" и "Информационни технолoгии" се радват на висок обществен интерес. Бизнесът и институциите подкрепят развитието им, а IT специалностите стават все по-желани от..

обновено на 15.03.24 в 16:10
Диана Русинова

Диана Русинова: Глобите няма да спрат катастрофите

България е на първо място от 27-те държави в ЕС по брой смъртни случаи при катастрофи на милион жители. Това сочат предварителните данни на Европейската комисия за 2023 г. От европейските страни България и Румъния за миналата година имат..

публикувано на 15.03.24 в 09:02

Жените днес трябва да са по-изобретателни от преди

Веселина Панайотова е старозагорка, която към днешна дата живее и работи в столицата.  Професионалният й път преминава в корпоративния сектор с бързооборотни стоки на висши ръководни позиции и опит в бизнес развитие и продажби. Има над 15- годишен..

публикувано на 08.03.24 в 12:31

Организират благотворителна кампания за Консултативния център за преживели насилие

В седмицата на 8-ми март сдружение „Самаряни“ в Стара Загора продължава с инициативите в подкрепа на жените и деца преживели насилие. Започва и нова дарителска кампания в подкрепа на Консултативния център за увеличаване на капацитета му и..

публикувано на 05.03.24 в 16:55

Димо Станкев: Хижа "Българка" - едно приятно и уютно място в Стара планина

"Хижа "Българка" бе част от Държавно горско стопанство в град Плачковци. С годините обаче значението на хижата намаля, тъй като работниците от стопанството вече не я използват активно. В крайна сметка е решено тя да бъде продадена. Бях минавал оттам..

публикувано на 01.03.24 в 11:46