Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Успехът може да бъде заразен

Той е от ромски произход и се е посветил на работата с етнически малцинства.

29-годишният Иван Иванов е Национален координатор на Мрежата за ранно детско развитие в ромска общност– РЕЙН България, координирана от Фондация „Тръст за социална алтернатива“. Организацията работи за увеличаване на специалистите от и във ромската общност в сферата на услугите, насочени към деца.

„В основата и философията на повечето от нашите проекти е да подкрепяме и да развиваме успешни ролеви модели в ромската общност, тъй като смятаме, че това допринася за развитието на общността като цяло. На база на това беше разработен и този проект „Млади ромски педагози“. Трета година по него успешно се развиват представители от местните ромски общности и им се осигурява възможност за професионално развитие“, разказва Иванов, който е бил преподавател в 48 ОУ „Йосиф Ковачев“ в София в рамките на програмата на фондация „Заедно в час“.

Със Старозагорска област го свързва съвместната му работа по проекти със Сдружение „Свят без граници“.

В деня, когато ромите празнуват, избрахме да ви срещнем с 29-годишния мъж, който е включен в класацията на Форбс „30 под 30“. Иванов не крие, че положителни примери като неговия личен, могат да бъдат заразни за хората от ромската общност.  

Какво още сподели той за Радио Стара Загора, чуйте в прикачения файл.


Още от категорията

Богомил Николов

Богомил Николов: Най-много са въпросите на потребителите за финансиране на енергийна ефективност

Проблемът е, че енергийна тя криза беше неочаквана. Българското общество до сега не е преминавало през подобна криза, предизвикана от външни фактори, смята Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“ по темата с цената на тока и коментира,..

публикувано на 28.01.22 в 09:19
Община Свиленград

Републиканската пътна мрежа в Свиленград е сред най - лошите у нас

В началото на седмицата народни представители в 47-то Народно събрание от 29-ти МИР Хасково посетиха Свиленград. На среща кметът арх. Анастас Карчев потърси съдействие за решаване на редица проблеми на Общината. Най – значимите сред тях –..

публикувано на 26.01.22 в 14:20

Антон Николов: Актьорската професия е любов

Антон Николов е познато лице от телевизионния екран. Започва кариерата си като водещ в музикална телевизия, а през 2012г. завършва успешно „Национална Академия за Театрално и Филмово Изкуство - Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Жени Пашова и доц...

публикувано на 26.01.22 в 13:33
Инж. Момчил Ненов

Момчил Ненов: Отхвърлената оставка на Нинова показа, че партията има здрав разум

Отхвърлената на конгреса на БСП оставка на лидера Корнелия Нинова показва, че в партията все още има здрав разум. Ако беше приета оставката щяха да започнат процеси на преструктуриране на партията, което би било пагубно и за партията и за коалицията..

публикувано на 24.01.22 в 10:10

Ганчо Илиев: Остава нисък процентът на ваксинираните сред ромската общност

Продължава работата по проекти свързани с образованието на ромската общност в Стара Загора на неправителствената организацията „Свят без граници“. Традиционно се работи с ученици завършващи прогимназиален екип в рамките на тази учебна година..

публикувано на 24.01.22 в 08:44

Пламен Петров: Потребителите на Дневен център "Св.св. Козма и Дамян" ме научиха на търпение

"Дневен център "Св.св.Козма и Дамян" е социална услуга. 15 години тя осигурява качествена грижа на пълнолетни лица с ментални и хронични психични проблеми. Работата на социалната услуга има за цел да създаде включваща, приемаща и стимулираща развитието..

публикувано на 23.01.22 в 13:05

Да има ли ваканция и в детските градини

На честотите на Радио Стара Загора продължаваме тема от предаването Репортер тази сутрин. След решението за ваканция за учениците заради надигащата се вълна на Омикрон,  в общественото пространство се завъртя още една дискусия  – трябва ли да има..

публикувано на 21.01.22 в 12:48
Александър Загоров

КТ Подкрепа за "Марица-изток" липсва диалог, социалното напрежение расте

Ако до седмица няма отговор на актуалните въпроси, свързани с комплекса "Марица-изток" в контекста на „Зелената сделка“, Конфедерацията на труда "Подкрепа" ще поиска от президента Румен Радев свикване на Консултативния съвет за национална сигурност..

публикувано на 20.01.22 в 17:45

Димитър Чорбаджиев, ДБ: Няма инвестиционно намерение за завод за отпадъци в "Марица-изток"

Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост ще гласува Общинският съвет на Стара Загора на предстоящата сесия на 27 януари. По прогнозни данни от продажба и отдаване под наем на общински имоти се очакват 3 млн. лева..

обновено на 20.01.22 в 15:24

Любка Иванова:Да се въведат разумни и навременни мерки в детските градини

„Ще приемем всички мерки, които е необходимо да се въведат в детските градини. Най-важно е те да бъдат разумни и навременни“, коментира Любка Иванова ситуацията с увеличения брой заболели от коронавирус деца и персонал в детските  заведения...

публикувано на 20.01.22 в 15:00
Подкасти от БНР