Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Зелени очила“ с Петър Писарски

Той се казва Петър Писарски и е основател на една от най – любимите и популярни български групи „Атлас“. Откриваме музиканта пред компютъра, където създава музика. Новата песен, която ви представяме носи заглавието „Зелени очила“, а посланието е опазването на околната среда. Как се е родила идеята за песента, както и повече за текста споделя Петър Писарски в интервюто на Силвина Златарова.


Още от категорията

С двойна премиера Живка Барова представя стихосбирките си

Живка Барова е родена под знака на благородната зодия "Лъв" . Лъвица е по темперамент и сила на оцеляване. Завършила е руска филология и история. Животът й преминава през различни сфера на образованието и журналистиката. Била е учител, главен експерт към..

публикувано на 15.05.22 в 14:51

Силвия Томова е сред носителите на "Златно перо" за 2022 г.

Силвия Томова, художествен ръководител на Балета на Държавна опера-Стара Загора, е сред носителителите на "Златно перо" за 2022 г. Връчването на отличията "Златно перо", които "Кантус Фирмус" и галерия "Макта" в партньорство с Classic FM радио..

публикувано на 14.05.22 в 11:34
Къща Музей „Гео Милев“, Стара Загора

Александър Хаджихристов представя в Стара Загора „Мечтания, заключени в сянката на спомените“

Поетът Александър Хаджихристов – син ще представи в Стара Загора стихосбирката си „Мечтания, заключени в сянката на спомените“. Литературното събитие започва в 17 часа в къща-музей „Гео Милев“.  Пред Радио Стара Загора Хаджихристов..

публикувано на 13.05.22 в 16:00

Белослава ще бъде гост на Европейската нощ на музеите в Казанлък

Европейската нощ на музеите ще представи тази събота на казанлъчани и гостите на града богата и разнообразна програма. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора директорът на Художествената галерия в Казанлък Пламен Петров. Акцент в програмата..

публикувано на 13.05.22 в 12:24

Приказни герои ще търсят златното ключе в Мъглиж

  Няма дете, което да не обича да чете или да слуша приказки. За учениците от 1-ви до 4-ти клас в община Мъглиж, днешният 13-ти май ще бъде истински приказен празник! На сцената на НЧ „ Пробуда 1869“ ще оживеят любими приказки и обичани приказни герои..

публикувано на 13.05.22 в 09:10

Радой Ралин поучаваше да оцеляваме без да се снишаваме

"Радой Ралин - Начин да оцеляваме без да се снишаваме", под това име, от 18.00 часа, в Музея на хумора и сатирата на Габрово ще се проведе творческа среща. Тя е посветена на 50 годишнината от създаването на музея и 100 годишнината от раждането на..

публикувано на 12.05.22 в 16:32

"Сън в лятна нощ" е мега представление за актьори и публика

Днес от 19.00 часа на сцената на Драматичен театър "Гео Милев" старозагорската публика ще види премиерата на "Сън в лятна нощ" . Жизнерадостната комедия на Уилям Шекспир е първото заглавие в афиша на театъра, след като управлението на 102 годишната..

публикувано на 11.05.22 в 17:10

VI-ти Средновековен събор "Помни славата“ подготвят в Крепост "Туида" край Сливен

След  2 годишно прекъсване съборът ще се проведе за шести път, но през месец май, а не както досега през октомври, каза за Радио Стара Загора Мая Иванова - Ръководител Крепост Туида в Общинска администрация - Сливен. VI Средновековен събор..

публикувано на 10.05.22 в 13:00

„Силните мълчат“ с Галя Георгиева от „Гласът на България“

Тя се казва Галя Георгиева. Тя е морско момиче. От Варна е. Позната ни е от музикалния формат „Гласът на България“. Някои я сравняват със световноизвестната кралица на рока Бет Харт. Днес представяме дебютната й емоционална авторска рок балада..

публикувано на 10.05.22 в 12:06

Крепостта Туида очаква много гости на традиционния Средновековен събор

Шестият Средновековен събор „Помни славата“ ще се проведе от  днес до  15май 2022 г. в kрепосттаТуида. Събитието, се провежда след 2-годишно прекъсване през май, а не както до сега през октомври, когато Сливен отбелязва своя ден. Тази година  е..

публикувано на 13.05.22 в 10:05