Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дар за живот & Дар за знание“ – кръводарителската акция, която отново събра четящи доброволци

За шести път сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора“ призоваха доброволци да се включат в кръводарителска акция. Сдружението организира кампанията съвместно с Регионална библиотека "Захарий Княжески“  и Кръвен център Стара Загора.

В рамките на два часа и половина, тази сутрин успяха да се включат общо единадесет души, отговарящи на условията за кръводарители. Освен кашонче със сладки и чадър от Кръвен център, по традиция организаторите бяха предвидили и награда книга, която всеки участник сам си избра.

Председателят на СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“, Олга Клисурова, изрази надежда, че темата за безвъзмездното кръводаряване ще придобива все по-широк дебат в българското общество, и ще се реализират още по-успешни акцци занапред. 

Кръводарителската акция „Дар за живот & Дар за знание“ продължава да бъде една от каузите на сдружението, защото оттам вярват, че „за да живееш ти е нужна кръв, а за да живееш качествено ти е нужно познание“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мащабна кампания за борба с туберкулозата

Над 100 души бяха изследвани за туберкулоза през тази седмица в региона по повод Световния ден за борба със заболяването – 24 март. 30 от пробите са отрицателни, а резултатите на останалите ще са готови до няколко дни. Това съобщи в здравното..

публикувано на 23.03.24 в 12:38

Увеличава се броят на засегнатите от алергии

Приблизително 20 процента от населението в световен мащаб е засегнато от алергии. Те обичайно са предвидими, протичат еднотипно и за тях е характерна сезонна повторяемост. Това коментира имунологът Проф. д-р Ирена Манолова. Броя на..

публикувано на 22.03.24 в 12:27

Алергичните състояния не бива да се подценяват

Алергичните реакции зачестяват, но хората понякога трудно забелязват симптомите. След посещение при различни специалисти, грешна диагностика и лечение, често се стига до извод, че става въпрос заалергия. Състоянието не бива да се подценява, това..

публикувано на 22.03.24 в 12:19

21 март – Международен ден на хората със синдром на Даун

На 21 март отбелязваме Международния ден на хората със Синдром на Даун. Тази дата не е избрана случайно. Синдромът на Даун е свързан с тризомия (три копия) на 21-вата хромозомна двойка.  За първи път денят е отбелязан по време на VI световен симпозиум..

публикувано на 21.03.24 в 11:40

Акупунктура помага на тялото да се излекува

Акупункурата  е метод, при който с иглоубождане в биологично активна точка се стимулират всички жлези с вътрешна секреция. Това помага да се постигне вътрешният баланс в организма. Това коментира в здравното предаване на Радио Стара Загора „Часът..

публикувано на 16.03.24 в 12:49

Влизаме през телефона в здравното си досие

QR код за достъп на гражданите до електронното им досие се предвижда от здравните власти. Идеята е всеки, който има смартфон или таблет, да направи справка  без електронен подпис.  За активирането на новата, по-лесна възможност на услугата,..

публикувано на 15.03.24 в 15:29

Безплатни логопедични консултации за 1400 деца

Близо 1400 деца от цялата страна ще се включат в кампанията на www.logopedia.bg и ще получат безплатна логопедична консултация в рамките на месеца. В инициативата участват повече от 130 български логопеди. Това съобщи в здравното предаване..

публикувано на 09.03.24 в 12:05

Ин йога успокоява съзнанието

Ин йога помага за успокояване на ума и за отпускане на тялото. Ин йога е похват от физическия аспект на йога. При него позите се задържат за 2 минути или повече и така имаме възможност да стигнем директно до фасцията – съединителната тъкан,..

публикувано на 02.03.24 в 12:05

Акушерки от Стара Загора с безплатни лекции за бременни

Една от най-отговорните задачи на жените е майчинството. Ако предстои тепърва да се гмурнете в дълбокото на родителството, то трябва да знаете на какви източници може да се доверите. За бъдещите майки и техните първи тревоги след като видят..

публикувано на 28.02.24 в 13:27

Щитовидната жлеза – честа причина за проблеми със забременяването

Щитовидната жлеза влияе на функциите на различни органи и системи в тялото. Хормоните, които тя отделя, имат влияние върху функцията на яйчниците и фазите на оплождането. Нарушенията във функцията на щитовидната жлеза са често срещани при жените..

публикувано на 24.02.24 в 12:57