Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

С четене на съвременната европейска проза отбелязват „Нощ на литературата“ в Стара Загора

Фейсбук - Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора, личен профил

В тазгодишното издание на „Нощ на литературата“, което ще се проведе на 7-ми септември се включват рекордните 18 населени места в България. 

Инициативата се провежда за единадесета поредна година и цели да популяризира добрата европейска литература чрез нестандартни четения в т. нар. „читателски гнезда“, в които известни личности четат един и същи откъс на всеки 30 минути – от 18:00 до 21:30 ч.

В Стара Загора за седми път ще се четат книги от съвременната европейска проза. Това ще се случи в общо 9 читателски гнезда, съобщи за Радио Стара Загора Цветана Иванова от Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Първото четене стартира в 18 часа, като всички присъстващи ще получават печат. Събралите поне 7 печата ще участва в томбола за нови книги, осигурени от Община Стара Загореа. В 21, 45, на случаен принцип, ще бъдат изтеглени печелившите.

По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Националната опера гостува на старозагорска сцена с Вазовите "Чичовци"

52-то издание на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора ще бъде закрито с „Чичовци“- постановка  на Софийската опера и балет. Една музикална творба на композитора Лазар Николов по едноименната повест на Иван Вазов, но с изключително..

публикувано на 01.12.22 в 14:30

В Стара Загора гостува Третата национална изложба на българския комикс

В Стара Загора гостува Третата национална изложба на българския комикс. Днес от 18.00 часа, във фоайето на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъдат представени произведенията на 43-ма комикс артисти, които творят на национално и..

публикувано на 01.12.22 в 09:36

Банята в село Ягода се бори за наградата на публиката за сграда на годината

   От днес до 14-ти декември желаещите могат да гласуват за възстановения бански комплекс в мъглижкото  село Ягода, който се състезава за наградата на публиката в Националния годишен конкурс "Сграда на годината". Това съобщи за РСЗ кметът на община..

публикувано на 30.11.22 в 16:22

Танцовата драма "Нестинарка" събира на една сцена огнени примабалерини

Днес от 18 часа в Залата на Регионалната библиотека „Захари Княжески“ в рамките на Фестивала на оперното и балетното – Стара Загора ще бъде представена уникална ретроспекция в историята на най-забележителната творба в българското танцово изкуство..

публикувано на 30.11.22 в 11:16

Мая Вапцарова гостува на къща- музей "Гео Милев" в Стара Загора

Къща- музей "Гео Милев" в Стара Загора организира среща-разговор с режисьора и кинодокументалист Мая Вапцарова. Началният час е 17,30 а входът е свободен. Племенницата на поета Никола Вапцаров сподели за Радио Стара Загора, че обича да разговаря с..

публикувано на 29.11.22 в 15:49

В деня на народната памет Снежана Маринова подреди пъстра мозайка от спомени

В последната неделя на ноември отбелязахме и Деня на народната памет. На 27 ноември през злокобната за народа ни 1919 година е подписан Ньойският мирен договор, който окончателно и безмилостно разпокъсва българското етническо землище. България завинаги губи..

публикувано на 27.11.22 в 17:35

Къща музей "Гео Милев" представя "Разбъркано сърце"

Днес от 18:00 часа в Къща музей "Гео Милев" ще бъде представена стихосбирката "Разбъркано сърце" на Христина Димитрова от Стара Загора. Това е четвъртата книга на авторката, след "Обич", "Писма до пролетта" и "Не ме е страх". Включени са 85..

публикувано на 25.11.22 в 15:07
Пепа Павлова и Николай Татаров

В Стара Загора представиха екологичната поредица "Офлайн поредица за деца"

В РБ „Захарий Княжески“ в Стара Загора беше представена първата детска екологична поредица „Офлайн поредица за деца“. Тя разказва по достъпен начин за проблемите на пчелите, замърсяването на въздуха, изсичането на горите и други екологични проблеми..

публикувано на 25.11.22 в 14:30

Юбилейна изложба представя многоликият Антон Митов

По повод 160 годишнина от рож­дението на пат­риарха на бъл­гар­с­ката живопис Антон Митов /1862–1930/ днес, 24 ноем­ври, Градската художествена галерия в Стара Загора представя юбилейна експозиция от творби, съхранени във фон­довете на Националната..

публикувано на 24.11.22 в 14:45

Изложбата „Фотодесант" бе открита във Военен клуб -Сливен

Изложба посветена на съвременната Българска армия озаглавена „Фотодесант" бе открита във Военен клуб Сливен. Авторът и фотограф във Министерство на отбраната Вилхелм Йоцов представи над 30 фотоса, направени по време на празници, паради, учения на армията,..

публикувано на 23.11.22 в 18:49