Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кметът на село Змейово организира доброволческа инициатива в помощ на бедстващите села в Карловско

Кметът на село Змейово Стоян Трифонов ще бъде доброволец през почивните дни. Трифонов е готов да участва с техника и с работна ръка в отстраняването на щетите в потопените села в Карловско. Преди дни той публикува апел в социалните мрежи към старозагорци да се присъединят към доброволческата инициатива. От ефира на Радио Стара Загора той прикани още веднъж всички желаещи да помогнат с доброволен труд или предоставяне на необходимата техника. Стоян Трифонов съобщи, че до момента организацията включва 7 души, които утре в 7:30 часа тръгват с три автомобила от площада пред кметството на село Змейово към карловското село Слатина. Той допълни, че в колите има място за още желаещи да се включат, като при необходимост ще бъде осигурен и още един автомобил за превоз. 


По публикацията работи: Деян Денев

Още от категорията

Нощ на изкуствата, Международен студентски театрален фестивал и Фестивал на виното и културното наследство в Стара Загора

За седемнадесета поредна година в Стара Загора се организира „Нощ на изкуствата”. „Събитието  се радва на изключителен интерес от страна на жителите и гостите на града ни. То стартира официално в  19.00 часа пред Регионалния исторически музей...

публикувано на 23.09.22 в 15:09

И България е застрашена от периоди на суша, смята експерт

Дестабилизацията в климата, която наблюдаваме сега е катастрофална и у нас, и в света. Югозападната част на Америка страда от мега суши, докато у нас това не се е случвало, но пък се очаква да има условия за такива. Трябва да се адаптираме, че..

публикувано на 23.09.22 в 10:02

Откриха мъртъв световно застрашен вид египетски лешояд край Джебел

Египетският лешояд Бояна, който е преминал през 22 страни на три континента, е бил открит с огнестрелна рана в района на Джебел. Това съобщи за Радио Стара Загора д-р Волен Аркумарев, експерт по опазването на лешоядите в Българското дружество за..

публикувано на 21.09.22 в 16:45

IT мениджър: Успешното IT кариерно развитие е възможно и в Казанлък

Академия за програмисти ще бъде създадена в Казанлък с подкрепата на Община Казанлък и Община Стара Загора. Инициатор е младият казанлъшки IT мениджър Младен Желев, а целта е тя да бъде открита още следващата година. „През последните години..

публикувано на 18.09.22 в 18:54

Чирпанлии са дейни участници в Съединението

Днес  България  отбеляза тържествено 137 години от Съединението. Главна роля за историческия акт на 6-ти септември 1885 г. играят Чирпан и Голямо Конаре. И днес жителите на Чирпан си припомнят имената на  падналите край село Калфата герои от..

публикувано на 06.09.22 в 15:08
Христо Иванов с танцьори от ансамбъл

Хореографът Христо Иванов: Държавата трябва да се обърне с лице към професионалните ансамбли

В продължение на една седмица Пазарджик е домакин на националния преглед на професионалните ансамбли за народни песни и танци. Единственият форум за професионално изкуство на фолклорна основа събира ансамблите с държавен и общински статут.  Концертите се..

публикувано на 06.09.22 в 12:55

Успешните първокласници - мисия възможна!

На прага на новата учебна година, родителите на бъдещите първокласници също се връщат в първи клас – в психологически аспект. Често се страхуват дали децата им ще се адаптират добре и завишават изискванията си към тях. Но за да стане едно дете..

публикувано на 04.09.22 в 10:00

56 515 подписа от България в петиция срещу експериментите с животни в ЕС

България е на четвърто място в целия Европейски съюз по брой подписи в петиция срещу експериментите с животни. Над 56 хиляди  българи искат забрана. Това стана ясно, след като приключи събирането на подписи под Европейската гражданска инициатива..

публикувано на 01.09.22 в 16:45
Доц. Антоний Гълъбов

Антоний Гълъбов: Фокусът на партиите попада върху бъдещ вот в началото на 2023 г.

Политическите формации не изглеждат концентрирани върху предстоящия вот на 2 октомври. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора политологът доц. Антоний Гълъбов. По думите му броени часове преди старта на предизборната кампания партиите не..

публикувано на 30.08.22 в 10:26

28 процента от хората не казват истината при проучване на електоралните нагласи

Най-голям проблем за точността на социологическите проучвания е неискреността на някои хора. Проучване показа, че 28 процента от респондентите в електоралните проучвания не казват реалните си намерения. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 29.08.22 в 08:40