Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Старозагорски педагог кани децата на приказни приключения

Снимка: Фондация „Подарете книга”

Приказни приключения за деца от 4 до 9 години организира старозагорският педагог Невена Божкилова. Целта е подрастващите да развият своето въображение, концентрация и търпение, като в същото време обогатят и речниковия си запас.

Разбира се, всичко това ще се случи под формата на игри и забавления, а първото ателие отваря врати тази събота.

Невена очаква деца и родители тази събота от 10:30 часа в Споделеното работно пространство на ул. „Хан Аспарух“ 22 и гарантира много любопитни и полезни  моменти до 12:00 часа. Заниманието е безплатно, а идеята е всички да се потопят в космически приказната атмосфера, за да разберат кое за тях ще бъде интересно и полезно.

Приказното приключение на 24 септември няма да бъде единственото, обещава Невена Божкилова, защото следващите срещи с книгите са през месец октомври.


Пет ще бъдат срещите с децата, като на последната всеки малчуган ще изработи и получи своя лична книжка. Какво ще съдържа тя, чуйте в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Катя Зографова представя в Стара Загора новата си книга „Бележити жени на/за България“

Литературният историк и критик Катя Зографова представя новата си книга „Бележити жени на/за България : От Кера Тамара до Петя Дубарова” в изложбена зала „Байер” тази вечер /23.09./ от 19:30 ч. Премиерата е част от програмата на  Нощ на..

публикувано на 23.09.22 в 15:15

IX Международен панаир на туристическите забавления и анимации се завръща в Ямбол с по-различна програма

Международният панаир на туристическите забавления и анимации се завръща в Ямбол след две години прекъсване. Организатори са Община Ямбол и Регионален исторически музей – Ямбол. Откриването ще се състои тази вечер, от 19 ч. в културно-информационен..

публикувано на 23.09.22 в 14:23

„Бал с маски” открива оперния сезон 2022/23 година на Старозагорската опера

На 14 октомври от 19.00 часа новият оперен сезон 2022/23 започва за Държавна опера-Стара Загора със спектакъла на операта „Бал с маски“ от Джузепе Верди. Изборът на заглавието за официалното откриване на наситения със събития, премиери, престижни..

публикувано на 21.09.22 в 14:52

В Стара Загора откриха национална конференция за културно-просветната роля на Българската православна църква след Освобождението

  Днес и утре Стара Загора е домакин на  Националната научна конференция на тема „Културно-просветна и благотворителна дейност на Българската православна църква в периода от Освобождението до 1944 г. ”. Организатори са Община Стара Загора, Старозагорска..

публикувано на 20.09.22 в 12:12
Снимка: kazanlak.com

Казанлъшката библиотека "Искра" открива изложба "Фолклорът - споделено познание, минало, настояще, бъдеще"

Общинската библиотека "Искра" ще представи пред казанлъшката общественост изложбата „Фолклорът – споделено познание, минало, бъдеще" . В нея са поместени  фотографии от VI световен фестивал по фолклор, проведен през 2016 г. в Несебър с участието на..

публикувано на 20.09.22 в 10:00

Старозагорската опера представя “Бал с маски”

Шедьовърът “Бал с маски” ще оживее на сцената на Старозагорската опера на 20 септември.  Режисьорът Славчо Николов поставя една от най-зрелите творби на великия законодател в оперното изкуство Джузепе Верди. Последователен в търсенето на паралели със..

публикувано на 19.09.22 в 12:06

Жюстин Томс ни подарява тема за размисъл "На лунна светлина"

Дебютният роман на Жюстин Томс „На лунна светлина“ ще бъде представен тази вечер от 18:00 ч. в РБ „Захарий Княжески“, Стара Загора.  За книгата ще говорят представители на арменската общност, както и самата авторка. През последните 10 години..

публикувано на 16.09.22 в 15:25

Откриха монети на Иван Александър и Иван Шишман край Твърдица

При разкопките на средновековния град-крепост „Вердица“ в местността Градището над гр. Твърдица бяха открити монети от времето на българските царе от 12 и 13 в. и красив женски накит – обици от  сребро, с позлата, наподобяващ украшението на Десислава..

публикувано на 14.09.22 в 16:30

"Турандот" в Операта на 15 септември

Първото заглавия в Международния майсторски клас за диригенти, който започна на 12 септември в Държавна опера-Стара Загора, е „Турандот” от Джакомо Пучини на 15 септември от 19 часа. Оперно-кукленият спектакъл на операта „Турандот“ от Пучини се..

публикувано на 13.09.22 в 11:30

Със "Суматоха" от Йордан Радичков старозагорските театрали вдигат завесата на сезон 2022/23

С премиерата на „Суматоха“ от Йордан Радичков, днес от 19.00 часа, Драматичен театър „Гео Милев“ открива своя нов театрален сезон . 55 години след написването на пиесата тя продължава да се приема като трагикомична сага.   В постановката са..

публикувано на 12.09.22 в 18:06