Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Старозагорци разделят политиците на два вида

В навечерието на Деня на независимостта търсим приликите между политиците на младата българска държава и настоящите им следовници.

"Политиците на младата българска държава са били начинаещи и неподготвени, макар между тях да е имало образовани. Имало е и самозванци и знаещи хора, както сега," отговаря една от запитаните старозагорки. Друга уточнява, че "едно време политиците са обичали България, а сега обичат себе си." В зародилата се дискусия се включва мъж с уточнението "И в миналото и сега има политици, които отиват да вършат работата си, от сърце, с любов към родината. Има и други, които отиват заради лични интереси. И двата вида ги е имало, и тогава, и сега. Политическата структура не се е изменила," подчертава той. С критичен поглед стоящата наблизо жена обобщава "Всичко предварително е нагласено за тези и за миналите избори!"

Какво още споделиха старозагорци, чуйте в прикачения звуков файл:


Галерия

Още от категорията

В област Стара Загора са осигурени места за гласуване за трудноподвижни и хора с увредено зрение

Всички 11 общини на територията на област Стара Загора са осигурили места за гласуване на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването. Те са предназначени за хора без ТЕЛК-решение, които не са заявили подвижна избирателна секция...

публикувано на 23.09.22 в 08:10

В два дни ще се обучават членовете на СИК и ПСИК в Стара Загора

Обученията на членовете на секционните избирателни комисии и на подвижните секционна избирателна комисия за парламентарните избори на 2 октомври, които ще работят на територията на община Стара Загора, ще се проведат в два дни.  На 24 и на 25..

публикувано на 21.09.22 в 10:39
Диана Сивинова

Избирателите са уморени и искат да чуят реални решения на проблемите

Избирателите са уморени от избори и посланията на политическите субекти все по-трудно достигат до тях, коментира за Радио Стара Загора политологът Диана Сивинова.

публикувано на 21.09.22 в 09:23

платена публикация
Тежък дефицит на управленски кадри в образованието

Недостигът на управленски кадри е сред основните проблеми в системата на българското образование, заяви областният координатор на „Възраждане“ и трети в листата на политическата сила Даниел Проданов. Той посочи, че или липсват кандидати, или са..

публикувано на 21.09.22 в 08:10

В Ямболска област стартира разяснителната кампания за вота на 2 октомври

233 са секционните комисии на територията на област Ямбол. В изборния ден на 2 октомври ще отворят 101 секции в община Ямбол,49 в община Тунджа, по 29 в Стралджа и Елхово и 20 в община Стралджа. 5 са подвижните секционни комисии в Ямболска област,..

публикувано на 20.09.22 в 11:47
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: Партиите бягат от отговор на въпроса с кого ще управляват

Политологът Любомир Стефанов разкритикува партиите за начина, по който структурират своята предизборна кампания. Политическият анализатор коментира в ефира на Радио Стара Загора, че формациите показват невъзможност да погледнат през очите на хората...

публикувано на 20.09.22 в 09:33

Доставят печатите за СИК в Хасково

В Областна администрация-Хасково ще бъде извършена доставка на печатите за СИК/ПСИК за предстоящие избори за народни представители на 2 октомври 2022 г. Печатите ще бъдат приети в Областна администрация утре от 11:30 ч.  Постоянните изборни секции там са..

публикувано на 19.09.22 в 13:55

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и с мобилна урна

Утре, 17 септември, събота, е последният ден за депозиране на заявление за гласуване по настоящ адрес на парламентарните избори на 2 октомври. Предварителните избирателни списъци са изготвени по постоянен адрес на лицата. Гражданите, които имат..

публикувано на 16.09.22 в 17:59

Демонстрационно гласуване с машина се провежда в община Свиленград

В 30 от общо 43 секциите в община Свиленград ще се гласува машинно. По предварителни данни 18 735 са избирателите, които имат право на глас в пограничната община на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври. Във всяка от секциите с..

публикувано на 16.09.22 в 15:03

Членовете на СИК и ПСИК в Ямбол ще бъдат обучени в два дни

Обученията на членовете на секционните избирателни комисии и на подвижната секционна избирателна комисия за парламентарните избори на 2 октомври, които ще работят на територията на община Ямбол, ще се проведат в два дни. На 27 септември 2022..

публикувано на 16.09.22 в 14:15