Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изложбата „Фотодесант" бе открита във Военен клуб -Сливен

Снимка: Стоян Радев

Изложба посветена на съвременната Българска армия озаглавена „Фотодесант" бе открита във Военен клуб Сливен. Авторът и фотограф във Министерство на отбраната Вилхелм Йоцов представи над 30 фотоса, направени по време на празници, паради, учения на армията, съвместно с партньорите от НАТО на територията на България. 

Снимка на танк Т-72 в действие е впечатлило висшето военно ръководство и Министерство на отбраната, и е направено предложение тази снимка да бъде изложена в щаб квартирата на НАТО в Брюксел. 

"Тази снимка е правена е на полигона „Ново село" по време на тренировъчен процес. Изведнъж от гората излиза един танк, аз съм там и започвам да снимам."


Командирът на Центъра за подготовка на специалисти полк. Любомир Вачев коментира, че е особено горд със снимката на неговите танкисти в действие. 

" Винаги, когато видя този кадър, тази снимка се изпълвам с чувство на гордост. Това са нашите български танкове." 

Всяка една снимка е история – на армията и на хората, които кадърът е запечатал. 

"Тази снимка, на която са три самолета МиГ-29 , във водещият самолет днес командирът на авиобаза „Граф Игнатиево" – ген. Русев." 

Предстои изложбата да бъде представена в още няколко града в страната. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Къща музей "Гео Милев" представя "Разбъркано сърце"

Днес от 18:00 часа в Къща музей "Гео Милев" ще бъде представена стихосбирката "Разбъркано сърце" на Христина Димитрова от Стара Загора. Това е четвъртата книга на авторката, след "Обич", "Писма до пролетта" и "Не ме е страх". Включени са 85..

публикувано на 25.11.22 в 15:07
Пепа Павлова и Николай Татаров

В Стара Загора представиха екологичната поредица "Офлайн поредица за деца"

В РБ „Захарий Княжески“ в Стара Загора беше представена първата детска екологична поредица „Офлайн поредица за деца“. Тя разказва по достъпен начин за проблемите на пчелите, замърсяването на въздуха, изсичането на горите и други екологични проблеми..

публикувано на 25.11.22 в 14:30

Юбилейна изложба представя многоликият Антон Митов

По повод 160 годишнина от рож­дението на пат­риарха на бъл­гар­с­ката живопис Антон Митов /1862–1930/ днес, 24 ноем­ври, Градската художествена галерия в Стара Загора представя юбилейна експозиция от творби, съхранени във фон­довете на Националната..

публикувано на 24.11.22 в 14:45

Бедрос Азинян представя фотоалбума "Строи се монумент" в Габрово

На 24 ноември, от 18.00 часа, в Музея на хумора и сатирата, казанлъшкият фотограф-художник Бедрос Азинян ще представи своя фотоалбум "Строи се монумент". Изданието беше готово на 23 август 2022 година, в деня, когато се навършиха 41 години от официалното..

публикувано на 23.11.22 в 17:24

Готов е клипът към филма Апокалипсис до поискване

 Клипът с песента „Не се предавай!“ към филма „Апокалипсис до поискване“ за битката на старозагорци с обгазяванията в продължение на няколко години след 2010 г. от полигона край с. Змейово е готов. Работата по записването и монтирането на песента ,..

публикувано на 23.11.22 в 16:28

"По мярка на духа" представя Атанас Капралов

Директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов, ще бъде гост на Града на поетите следващата сряда. От 17.30 часа в Градската Художествена галерия, Капралов ще представи  последната си стихосбирка „По мярка на духа“., съобщават от..

публикувано на 23.11.22 в 16:05
Снимка:Община Стара Загора

В Стара Загора откриват изложба с творби на Националния конкурс за рисунка „Моят празник“

На 2 декември, в изложбена зала „Лубор Байер” ще бъде открита изложба с творби от  тазгодишното седмо издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник“, съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. В конкурса участваха над  707 рисунки, от..

публикувано на 23.11.22 в 14:15

Библиотеката в Дълбоки получи дар от писателя Димитър Никленов

Писателят Димитър Никленов дари книги на библиотеката към НЧ "Развитие" в старозагорското село Дълбоки. Димитър Никленов е автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми, излъчени по БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и..

публикувано на 22.11.22 в 18:20

„Огън тих“ с Милица Божинова и Орлин Горанов с премиера днес

Днес на 22.11.22 е премиерата на песента „Огън тих“ с доза ювелирна космичност на тази огледална дата. Продуцент на песента е Игор Марковски, музиката и аранжиментът са на Момчил Колев, а автор на текста е поетът и журналист Костадин Филипов...

публикувано на 22.11.22 в 11:49

Произведения на Бритън и Дворжак ще звучат под палката на Георги Патриков в програмата на ФОБИ тази вечер

С концерт, посветен на 60 години от създаването на камерния ансамбъл “Софийски солисти”, продължава днес програмата на 52-ия Фестивал на оперното и балетното изкуство. Под диригентската палка на Георги Патриков от сцената на Държавна опера - Стара..

публикувано на 21.11.22 в 14:05