Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарите от доболничната помощ учредиха свое нацианлно сдружение в Стара Загора

Снимка: Кристина Русева

В Стара Загора бе създадено национално сдружение на лекарите от доболничната специализирана медицинска помощ в България.  Учредителното събрание избра свой устав и контролни органи. Целта на сдружението е да популяризира сред обществото същността на специализираната доболнична помощ . Да защитава правата и професионалните, социалните и икономически интереси на работещите в тази сфера.

 „Първата и най-важна стъпка е участието на сдружението в договарянето и подписването на Националния рамков договор за 2023/2024 г.“, каза пред учредителите д-р Катя Ганова от Медицинския център  в гр. Тервел.

В звуковия файл чуйте д-р Катя Ганова:

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боби Иванчев

Дъждът събужда меланхолията в душата

Борислав /Боби/ Иванчев е музикант подвластен на магията на радиото. Неговият първи авторски сингъл "Изваяни" успешно пътешества в ефира събирайки одобрението на слушателите. "Тази песен е послание." В предаването "60 минути повече" роденият през..

публикувано на 23.04.24 в 17:30

Ростислав Рашев: Без подкрепа от държавата сектор пчеларство е обречен

Проблемите в сектор пчеларство продължават да не са решени и е все по-трудно оцеляването на стопанствата . Това заяви в ефира на Радио Стара Загора Ростислав Рашев, председател на пчеларско дружество „Липа“. Той изтъкна повишената социална тежест..

публикувано на 23.04.24 в 16:53

Нов образователен проект учи деца как да реагират при симптоми на инсулт

Нов образователен проект, който ще обхване 3000 деца на възраст от 6 до 10 години, стартира в Община Стара Загора. Здравното обучение на тема: "Симптоми на инсулта и каква е правилната реакция при толкова стресиращо събитие", което се провежда днес в..

публикувано на 23.04.24 в 16:53

Не се очаква промяна в цената на яйцата за празниците

Българското промишлено птицевъдство е пред криза. Около 40% от кокошките носачки у нас са засегнати от птичи грип. Заболяването се регистрира и при стопанства за отглеждане на бройлери, което не се беше случвало от години, алармира Даниел Божанков,..

публикувано на 23.04.24 в 16:23

Поетесата Маргарита Петкова гостува в Стара Загора за Световния ден на книгата

Световният ден на книгата и авторското право ще бъде отбелязан с богата литературна програма в Стара Загора. Празникът на книгата в града на поетите ще се проведе от 10 до 16 часа с 19-то издание на Маратон на четенето в Културен център Стара..

обновено на 23.04.24 в 15:45

Илюстрациите в детските книги

"По дрехите посрещат, по ума изпращат" е казал мъдрият ни народ, но в контекста на най-книжният месец от годината, април, ще си позволя да интерпретирам с " По корицата посрещат, по съдържанието изпращат". А корицата, обикновено е украсена с илюстрация,..

публикувано на 23.04.24 в 16:30

Силата да спасим градската природа

За седма поредна година Български център за нестопанско право (БЦНП) организира националният конкурс "Граждански будилник". Темата тази година е  “Активизъм в действие: силата да спасим градската природа".  Участие могат да вземат кандидати над 14..

публикувано на 23.04.24 в 15:01

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Лекоатлети от СКЛА „Берое" се включиха в Маратона на четенето с тематична книга

По повод 23 април - Световен ден на книгата и авторското право Емилия Драгиева заместник-председател на СКЛА „Берое" и Габриела Петкова помощник-треньор бяха на гости на ДГ№10 „Светлина". Те се включиха в Маратона на четенето, организиран от библиотека..

публикувано на 23.04.24 в 14:29
Хасково

Президентът насрочи изборите в Хасково за 23 юни

Президентът насрочи със свой указ изборите за общински съветници в Хасково. Вотът ще бъде на 23 юни.  Изборите от миналата есен бяха касирани от съда. В петък в Хасково ще заседава Общинският съвет от предишния мандат 2019-2023 година.

публикувано на 23.04.24 в 14:25