Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пеещи артисти 25

Един без друг - другата страна на любовта

"Един без друг", така се казва 25-та песен от музикалната поредица "Пеещи артисти". Дарин Ангелов е изпълнителят. Музика и аранжимент: Светослав Лобошки. Текст: Красимир Трифонов. 

Дарко Ангелов разказва повече за новото попълнение в тази българска музикална колекция. За невъзможната, но истинска любов. Текстът е провокативен и тъжен. А Дарин Ангелов се вълнува не за първи път от голямата емоция наречена любов. Той казва, че песента е изпята честно и искрено. Дава отговори, но задава и въпроси.

Във видеото се включва талантливият български модел Реа Ангелова, която от години живее в Милано и е дефилирала за един от най-известните модни брандове.

Интервю с Дарин Ангелов.Още от категорията

„Ваклуш“ и „Гладиатор“ – два филма за пазителите на българския дух, част от програмата на "Златната липа"

Юбилейното 10 издание на Международен филмов фестивал  „Златната липа“ ще бъде официално открито на 27 май,  с церемония в 17,30 ч.  Всички прожекции от фестивала (27-31 май) са с вход свободен, в залите на Държавна опера , Регионална..

публикувано на 27.05.23 в 10:59
Ямбол

Двадесет и трето издание на националния куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник" предстои в Ямбол

От 29 май до 1 юни Ямбол става столица на кукления театър с националния фестивал "Михаил Лъкатник", който ще се състои за 23-ти път в града. Четирите фестивални дни ще предложат спектакли, представления на открито, шествие и награди от конкурса за..

публикувано на 27.05.23 в 10:00

Първият документален филм на българското кино показва Музеят на фотографията в Казанлък

   Тази вечер любителите на документалистиката и и сторията в Казанлък ще имат възможността да видят първия документален български филм на  Александър Жеков. Филмът е с дължина 50 минути и е заснет по бойните полета на Балканската война през  1912-1913..

публикувано на 26.05.23 в 15:58

Старозагорката Мариета Голомехова с награда АСКЕЕР за сценография

На 24-ти май – в деня на най-светлия ни празник, празника на българската писменост, духовност икултура, Фондация „АКАДЕМИЯ АСКЕЕР”  връчи за 32-ри път своите награди за постижения в театралното изкуство през изминалия  сезон.    „АСКЕЕР” са..

публикувано на 25.05.23 в 15:44
Лична колекция на Станислава Раянова

Книгоразделителят. По следите на един от най - древните книжни аксесоари.

Книгоразделителят е един от най - древните аксесоари за книги, стар почти колкото и книгата. Създаден е, за да не се поврежда книгата, да не се драска и прегъва. Все пак в началото книгите са преписвани на ръка и са били най - голяма скъпоценност.  Тук..

публикувано на 24.05.23 в 15:15

Загубени пари се връщат, загубено време не

24 май ни напомня, че носим отговорност да сеем светлина. Това е празник, в който духът побеждава. Думите са на писателката Здравка Евтимова. От учителя зависи да превърне училището в институция, дори в мисия. А всеки учител сам по себе си е..

публикувано на 24.05.23 в 11:10

Книга отпреди четири века повдига българския дух в Деня на българската азбука

Днес, в Деня на българските букви и слово, на българската книжнина, дух и култура до любителите на българската история в книжарниците ще пристигне луксозното издание на един забележителен труд от Българското възраждане, „Стематография“ на Христофор..

публикувано на 24.05.23 в 08:15
на снимката: Емелина Горчева - Димова

Емелина Горчева - Димова: Искахме "Боряно, българко" да се превърне в мото

Българските състезателки по художествена гимнастика се върнаха от европейското първенство в Баку с 13 медала. 4 от тях спечели Боряна Калейн в индивидуалната надпревара. Еднин от елементите, които добавят още повече красота в съчетанията на българките,..

публикувано на 23.05.23 в 17:35

Митрополит Киприан за втори път с диригентска палка на сцената на Софийската опера и балет

За втори път  Старозагорският митрополит Киприан ще дирижира музикалната поема „Рилският пустинник“ на сцената на Софийска опера и балет. Спектакълът тази вечер е втори след световната премиера на 10 май и с него се отбелязват 70 години от..

публикувано на 23.05.23 в 16:01

Студенти на Тракийски университет представиха свои авторски приказки за деца

Студентите от Педагогически факултет към Тракийски университет и техният преподавател д-р Елена Недева осъществиха среща с малките ученици под надслов  „Всяка добрина”. Домакин на събитието беше  Художествена галерия Стара Загора. Срещата се осъществи..

публикувано на 23.05.23 в 14:01