Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галя Захариева: С много хъс и работа ще продължа да търся решение на проблемите на Нова Загора

Снимка: интернет

Поела Общината в тежък момент, след като успешният кмет Николай Грозев си отиде внезапно, в условията на политическа и икономическа криза, сегашният кмет на Нова Загора, Галя Захариева отчита, че с нейния екип са се справили с всички предизвикателства.

  „Работейки с разчети, преди да бъде гласуван бюджета от малко над 54 млн. лв., са завършени 24 улици за една година след ремонтите по водния цикъл в града.“, посочи в равносметката си за една година управление за Радио Стара Загора, кметът Галя Захариева.

 Абсолютно всички програми и социални проекти, които позволяват финансиране на социални услуги и грижа за уязвимите групи от населението се реализират в община Нова Загора. Екипът от специалисти работи по разширяване на капацитета на домашния социален патронаж, Дома за възрастни хора, Защитеното жилище.  Активно се изпълняват и програмите „Топъл обяд“, „Бъдеще за децата“ и „Грижа в дома“.

 Общината продължава работа по няколко проекта, подаден е проект за обновяване и ремонт на Дома за възрастни хора, , одобрен е проект за ремонта на едно основно училище за малко над 4 млн. лв., 25 предложения на етажната собственост очакват одобрение по новата схема за енергийна ефективност за над 21 млн. лв. в МРРРБ.

 „Ще се кандидатирам на местните избори, защото има още какво да се направи за града и общината. С моя добър екип показахме, че можем да работим здраво в интерес на хората. Вярвам в единството и в силата на една малка местна общност, която е много по-сплотена от общността в големия град или община“, заяви Галя Захариева.

В програмата си залага на рехабилитацията на ВиК и пътната инфраструктура в малките населени места в общината, развитие на туризма и преформатиране на представянето на различните културно-исторически места. "Както и на подкрепа на малкия и средния бизнес и на медиаторската роля на  Общината между гражданите и бизнеса, за да намерят хората работа точно тук, в града", обещава досега управлявалата като кмет учителка, народна представителка от Сливенски многомандатен район  в три парламента.

 В звуковия файл чуйте интервюто с Галя Захариева, кмет на община Нова Загора. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!