Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кметът на Болярово ще поиска първо да се възстанови граничното полицейско управление

5
Снимка: Кристина Русева

Първата стъпка в управлението на малката погранична община Болярово от избрания за 8-и мандат кмет Христо Христов ще бъде възстановяване на граничното полицейско управление. 

"То бе с лека ръка закрито. Ще настояваме въпросът да се реши колкото може по-скоро, за което ще търсим подкрепата на областния управител и народните представители от Ямбол“, каза по този повод Христов.

На дневен ред е зимната готовност на Общината. За следващата седмица той предвижда среща с управителя на Областно пътно управление за кърпежа на участъка от разклона при с. Мамарчево за селата Воден и Странджа. 

"Ще проверя на какъв етап са изпълняваните от Общината проекти и обществени поръчки, как върви разходът на бюджета. Структурата на общинската администрация ще бъде подобрена, след анализ и предложения на началниците на отдели, където е необходимо“, изброи някои от действията, които ще предприеме Христо Христов.

Като човек, познаващ предизвикателствата в управлението на пограничната община, градоначалникът посочи предизвикателствата, при които работи досега и ще се наложи да се съобразява с неговия екип: демографския срив, застаряващото население, отдалечеността от големите областни центрове…

"Доказали сме, че можем да работим и ще продължим да работим, за да изпълним поетите ангажименти пред избирателите“, завърши уверен Христо Христов. 

В звуковия файл, чуйте казаното от кмета на община Болярово Христо Христов за Радио Стара Загора след връчването на символичния знак на Общината.