Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таньо Брайков: Решенията на ВКС са окончателни и влезли в сила с обявяваното им

Вчерашното заседание на Общински съвет Стара Загора не играе положителна роля за репутацията на институцията. Такова мнение изрази в студиото на Радио Стара Загора бившият председател местния парламент Таньо Брайков. По думите му дори това, което наблюдаваме последните няколко заседания тотално е сринало доверието на старозагорци.

Таньо Брайков коментира още, че мотивите на групата на „Възраждане“ за искане на предсрочно прекратяване правомощията на председателя на Общинския съвет са били крайно недостатъчни.

Той коментира и присъдата на последна инстанция на общинския съветник Янко Янков от "Алтернативата на гражданите-ВМРО". Брайков е категоричен, че решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване и влезнало в сила в момента, в който е обявено. 

"Тълкувателното дело е важно, което касае мотивите за налагане на наказанието. Иначе присъдата от 2,5 г. лишаване от свобода не се нуждае от тълкувание. Отлагането на изтърпяването на наказанието за срок от 4 години, също не подлежи на коментар. Налагането на глоба 12 хил. лв. също не подлежи на тълкувание", каза адвокат Брайков.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кремена Стефанова

Дарявайте безвъзмездно, носи огромно удовлетворение и е полезно е за здравето

„Безвъзмездното кръводаряване е акт, който носи много ползи – на първо място това е удовлетворението, че помагаш“ , каза в ефира на Радио Стара Загора Кремена Стефанова – редовен безвъзмезден кръводарител. Тя беше гост в предаването "Репортер"..

публикувано на 14.06.24 в 13:55

В петъчната вечер възпитаниците на „DoT Theatre“ ще представят последната премиера на школата за този творчески сезон

Тази вечер от 19:00ч в Куклен театър - Стара Загора възпитаниците на „DoT Theatre“ ще представят последната премиера на школата за този творчески сезон "Скрудж" по повестта "Коледна песен" на Чарлз Дикенс. Участват деца на възраст 14г. - 18г. .Това..

публикувано на 14.06.24 в 10:01
Камен Алипиев

"Предпочитам да имам широка обща култура, вместо да съм специалист по всичко"

Спортният коментатор Камен Алипиев – Кедъра гостува в Стара Загора,  за да участва в литературна среща с колегата му – спортния журналист Иво Иванов и британския писател Крис Клийв. Тримата бяха гости във формата „Литература и спорт“ и завладяха..

публикувано на 13.06.24 в 13:05

"Мисията на всеки човек - да остави следа след себе си и да направи света малко по-добро място"

"Всеки човек има поне една уникална история, която си заслужав да бъде разказана, но в някои случаи под външния слой на историята има много екзистенциални въпроси, които вълнуват всички" - така Иво Иванов представи за слушателите на Радио Стара..

публикувано на 12.06.24 в 17:36

"Успехът е когато можем да се изненадваме от щастието"

Британският писател, журналист и психотерапевт Крис Клийв представи в Стара Загора последния си роман "Злато". Авторът гостува за първи път в България, а срещата му с читателите започна от града на липите в рамките на нов културен формат, организиран от..

публикувано на 12.06.24 в 09:56
Проф. Антоанета Христова

Цялата кампания целеше намаляване на активността при гласуване

Цялата предизборна кампания целеше да се намали активността на гласуване. Това коментира за Радио Стара Загора Антоанета Христов, директор на Института за изследване на населението и човека. По думите й именно това е причината да няма и нито един..

публикувано на 12.06.24 в 08:53
Христо Панчугов

Под въпрос е легитимността на политическата система

Извън ниската активност в голяма степен резултатите от изборите са очаквани, коментира за Радио Стара Загора политологът Христо Панчугов. Според него единствената изненада е влизането на партия „Величие“ в Парламента. Според него обаче, ниската..

публикувано на 10.06.24 в 15:45
Ивайло Илиев

Избирателите удариха двоен шамар на политическата система

"Свидетели сме на най-ниската избирателна активност от началото на демократичните промени у нас. Ако този сигнал не подейства отрезвяващо, не мисля, че ще има нещо, което да разтресе политическата ни система до степен в която да има нагласа, която да..

публикувано на 10.06.24 в 15:02

Политиката не е за всеки

Днес, датата е шеста от шестия месец на високосната 2024 година. Съвпадението на двете шестици беше провокация да се огледаме за още "отлични" цифри. Намерихме ги в статистиката за предстоящите избори в неделя. Те са шестите в рамките на три години...

публикувано на 06.06.24 в 17:20

"Ролята на киното е да вълнува!"

Ели Скорчева е тазгодишният носител на наградата "Златна липа" за цялостен принос в киното, която й бе връчена на официалното откриване на 11-то издание на Международния фестивал за ново европейско кино "Златната липа". По традиция, актрисата..

публикувано на 03.06.24 в 11:44