Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 партии и коалиции подадоха документи за регистрация в РИК Стара Загора

Утре Общинската избирателна комисия ще заседава по казуса със старозагорски общински съветник

30 партии и коалиции подадоха документи в РИК – Стара Загора за регистрация за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на РИК Теодора Крумова. За 11 от тях все още няма издадено решение, като до края на деня предстои комисията да се произнесе по техните заявления. До момента 315 кандидати са регистрирани, като все още няма отказ за регистрация на нито една формация, разкри Теодора Крумова.

В качеството си на председател на Общинската избирателна комисия в Стара Загора Теодора Крумова обяви, че утре комисията ще проведе заседание, на което ще разгледа документи от Община Стара Загора и Върховния касационен съд по повод казуса с осъдителна присъда за общинския съветник в Стара Загора Янко Янков.


По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Свиленград

Столетник сред избирателите в община Свиленград

44 са избирателните секции в община Свиленград, в 30 от тях ще може да се гласува и с машини. Това стана ясно след 25 май, когато бе крайният срок за подаване на заявленията за гласуване с подвижна урна и по настоящ адрес. 317 са подадените..

публикувано на 28.05.24 в 12:18

платена публикация
Бончо Григоров, ПП-ДБ: На 09 юни избираме между два модела на управление на страната

„Призовавам хората на 09 юни да излязат да гласуват. И да не забравят, че на този вот избираме между два модела на развитие на България. Всеки трябва да реши дали иска стабилна бедност и постна пица или онова, което видяхме през последните месеци...

публикувано на 28.05.24 в 11:05
Машина за гласуване

Демонстрационно машинно гласуване ще се проведе в шест общини в Старозагорско

Организацията на изборите 2 в 1, които ще се проведат на 9 юни върви плавно. Обученията на членовете на Секционните избирателни комисии започват от 1 юни. Демонстрационните машини вече са на разположение на Районната избирателна комисия в Стара..

публикувано на 28.05.24 в 09:46

Гражданите усещат Европейския съюз като нещо чуждо

България е част от Европейския съюз от 1 януари 2007 г. Като държава членка страната ни е длъжна на всеки 5 години да провежда избори, за да излъчи свои представители в Европейския парламент. Към днешна дата техният брой е 17. Първите избори са на 20 май..

публикувано на 28.05.24 в 09:00

платена публикация
"Всички плащаме „солена“ цена за измамната политика на Асен Василев"

„Следващото правителство ще наследи тежка финансова ситуация. Налице е най-ниската събираемост на приходите в държавния бюджет, откакто има такава статистика. По време на управленията на ГЕРБ за първите три месеца на годината са постъпвали 25% от..

публикувано на 27.05.24 в 16:24

Безплатен диспут за Народно събрание в ефира на Радио Стара Загора

 „Приоритети в работата на Народното събрание. Политики за развитието на региона и страната“ е темата на безплатния диспут, организиран от Радио Стара Загора на 28 май по повод изборите за 50-то Народно събрание на 9 юни 2024 г. Участие са..

публикувано на 28.05.24 в 07:00
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Европейската тема остава на заден план в кампанията

Липсата на въображение е характерна и за тази предизборна кампания. Формациите използват добре познати послания, опитват се да радикализират говоренето срещу останалите. Идеята им е да локализират образа на врага. По този начин се заобикаля..

публикувано на 23.05.24 в 09:00

228 са сформираните избирателни секции в Ямболско

Близо 1800 членове на секционни избирателни комисии в Ямболска област ще участват в предвидените обучения за предстоящите избори на 9 юни. През следващата седмица започват и демонстрациите за машинно гласуване. 228 са сформираните секции в..

публикувано на 22.05.24 в 16:36
Община Стара Загора

С две трети по-малко са заявленията за гласуване по настоящ адрес в Старозагорско

С две трети по-малко са заявленията за гласуване по настоящ адрес в община Стара Загора за тези избори в сравнение с предходните. Това съобщи секретарят на общината Делян Иванов. До момента са подадени 1200 заявления, при над 3800 преди година...

публикувано на 22.05.24 в 16:03
снимка:

При вот днес: ГЕРБ с над 10% разлика. Три партии в битката за второто място

Ако изборите за Народно събрание се провеждат днес – ГЕРБ ще има комфортна преднина пред втория с малко над 10% сред гласуващите. Следва група от 3 формации, които са с почти сходен резултат – ПП-ДБ (15.4%), ДПС (14.9%) и "Възраждане" (14.8%). Това сочат..

публикувано на 22.05.24 в 08:57