Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна раздаването на изборните книжа за парламентарния и европейския вот на девети юни

По график започна раздаването на бюлетините и изборните книжаза парламентарния и европейския вот на девети юни от Областна администрация Стара Загора и Районна избирателна комисия на общинските администрации. За тази цел за времето от 13.00 до 17.00 часа днес е въведена временна организация на движението по улица „Цар Иван Шишман“ в отсечката между улица „Гурко“ и булевард „Цар Симеон Велики“. 

Първи своите бюлетини получи Общинска администрация Стара Загора, а след тях дойдоха и представителите на Общинска администрация Казанлък. 

След като получат бюлетините общинските администрации трябва да направят съответната организация до началото на изборния ден, съобщи Теодора Крумова, председател на Районната избирателна комисия.




По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: ВМРО трябва да върви към създаване на истински десен консервативен съюз

Според междинните резултати на ЦИК партия ВМРО остава със сигурност извън националния и европейския парламент. Вотът за организацията обаче е два пъти по-висок за евровота. Досегашният евродепутат и водач на европейската листа на партията Ангел..

публикувано на 10.06.24 в 13:48

Прогноза: ЕНП с най-много депутати в следващия Европейски парламент

Европейската народна партия отново печели най-много места в Европейския парламент - 181, сочат първите прогнозни резултати. Втори отново са социалистите и демократите със 135 мандата. Трети са Европейските консерватори и реформисти със 71, като имат с..

публикувано на 09.06.24 в 22:36

ЦИК отчете спокоен изборен ден

Спокоен изборен ден отчете Централната избирателна комисия и препоръча на секционните да не бързат при преброяването на бюлетините и попълването на протоколите с резултатите.  Над 100 жалби и сигнали постъпиха в изборния ден, повечето за проблеми с..

публикувано на 09.06.24 в 21:49

В 10 секции в област Стара Загора е било прекратено машинното гласуване

Нормално прочете изборният ден в старозагорски избирателен район. Над 60 сигнала за проблеми с машините за гласуване са подадени в Районната избирателна комисия, но само в 10 от общо 360 секции машинното гласуване е прекратено.   Това съобщи..

публикувано на 09.06.24 в 21:30

Избирателите със зрителни или двигателни затруднения могат да гласуват в 20 секции в Стара Загора

    Избирателите, които са с увредено зрение или със затруднения в придвижването в община Стара Загора могат да заявят  желанието си да ползват транспорт за да гласуват на тел. 042/614-614, ако не са подали заявление за гласуване с подвижна..

публикувано на 09.06.24 в 15:01

Експерт: Европейските и български институции губят войната с фалшивите новини

„Хората не си дават сметка, че ежедневно са обект на манипулация в социалните мрежи. Институциите в България и ЕС губят войната с дезинформацията и фалшивите новини.“ Това констатира в навечерието на предстоящите парламентарни и европейски..

публикувано на 07.06.24 в 16:00

"Мистерията на българските гласове" прозовава да се гласува

От началото на предизборната кампания в интернет пространството хората проявиха креативност и голяма доза чувство за хумор. Меметата и други картинки, които продължават да се споделят, са основно с текстове, които иронизират изборния процес. В това обаче..

публикувано на 07.06.24 в 14:41

Избирателни секции ще има в затвора и в ареста в Стара Загора

25 ще са избирателните секции в арестите и затворите на предстоящите в неделя европейски и национални избори.  По данни на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" към 5 юни задържаните и осъдените лица, но без влязла в сила присъда, с право..

публикувано на 07.06.24 в 11:44

Как се идентифицираш като европеец или една старозагорка в Ница

Дария Иванова, студент в Ница, ще гласува за пореден път в чужбина. Тя е на 23г. и вече учи магистратура и работи едновременно с това. Споделя, че не се чувства приета от местните, въпреки че живее тук вече 5 години. Изборите са важни и още по-важни,..

публикувано на 07.06.24 в 10:00

ЦИК ще информира за избирателната активност два пъти в изборния ден

Два пъти в изборния ден Централната избирателна комисия (ЦИК) ще информира на интернет страницата си за активността, според оперативния ѝ план. Това сочи приетият оперативен план за организацията на работата в ЦИК в деня на изборите за членове на..

публикувано на 07.06.24 в 07:18