Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холандското посолство и „Велоеволюция“ канят на Оранжев велотур на 25 април

Снимка: Петър Георгиев

Холандското посолство в София и сдружение „Велоеволюция“ отново канят жители и гости на София на Оранжев велотур. Второто издание на тура е част от събитията, с които ще бъде отбелязан Денят на краля, националния празник на Холандия.

Официалното откриване на Оранжевия велотур е в 16:00 часа на 25 април (петък). Първото му издание през 2013-а премина при голям успех, като сред участниците бяха министри, посланици, дипломати, известни личности и десетки велоентусиасти.

Началната точка е Холандското посолство в София, на ул. „Оборище“ 15. Мотото на тазгодишното издание на велообиколката е „Безопасно придвижване с колело в града“ (Safe Cycling in Sofia). 

Покани да се включат във втория Оранжев велотур са отправени към кмета на града Йорданка Фандъкова, общински съветници, всички посолства в София, известни личности, съпричастни към каузата „на колело в града“. 

Организаторите планират да покажат идеи, с които да докажат, че карането на колело в София е не просто средство за придвижване, а приятно преживяване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна