Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият сборник с новели от Харуки Мураками е с допълнителен тираж от 30 000 екземпляра

Снимка: en.wikipedia.org

Излезлият миналия петък нов сборник с новели от японския писател Харуки Мураками ще бъде отпечатан в допълнителен тираж от 30 000 екземпляра, след като първите му два тиража бяха 300 000 и 50 000 екземпляра, оповести издателството "Бунгей шунджу", цитирано от Франс прес.

За втори път тази седмица е обявен допълнителен тираж на новия сборник, озаглавен "Мъжете, които нямат жени". Това е първият подобен труд от Мураками от 9 години. Книгата включва 6 новели, описващи история за мъже, които при някакви обстоятелства са загубили любимата жена. Сред тези новели са "Мъжете, които нямат жени", "Шехерезада", "Вчера", "Карай автомобила ми" и др.

Всеки нов труд от Мураками обикновено се изкачва до първото място в списъка с най-продаваните книги в Япония. Това е така, защото феновете на писателя се втурват да си купят всяка нова негова книга в първите дни след публикуването й. Такъв е случаят с романа му "Безцветният Тасаки Цукуру и годината на поклонничеството му", който излезе преди по-малко от година в Япония и оглави списъка с най-продаваните книги в страната за 2013-а година. Тиражът й надхвърли 1 милион екземпляра. А тритомникът "1Q84", издаден през 2009-2010 година, бе отпечатан
в тираж 7 милиона екземпляра.

65-годишният Мураками е сред най-известните съвременни японски писатели в света и нееднократно е номиниран за Нобелова награда за литература.

Информацията е на БТА.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна