Мюзикълът "Шумът на върбите" в Сатирата - благотворително за деца на бежанци

Снимка: Сатиричен театър „Алеко Константинов”
Благотворително представление на мюзикъла "Шумът на върбите" ще има за деца от домове и от центрове за бежанци в Сатиричния театър "Алеко Константинов" на 14 декември от 11.30 ч., съобщават от трупата, съорганизатор с Алианса за регионални и граждански инициативи (АРГИ). Спектакълът по романа на Кенет Греъм е забележителен със светлия си тон и бодрото отношение към света. В него има огромна любов към живота, към природата, към всичко живо - така, както трябва да възпитаваме позитивно и толерантно отношение помежду си, независимо от индивидуалните ни различия. Театърът като културно пространство дава възможност за споделяне на емоции, за преживяване на общи прекрасни моменти, за насърчаване на културата на диалог, толерантност и антидискриминация, отбелязват инициаторите. Сатирата и АРГИ планират подобни събития и през 2015 г. като част от социално отговорното поведение на двете организации.
Информацията е на БТА.


Още от категорията
Златните момичета също дойдоха да видят фотографиите

Изложбата "Златните момичета" можете да видите в Градската градина до Народния театър

Изложба, посветена на златните момичета в художествената гимнастика, беше открита пред Народния театър „Иван Вазов“. Поводът е световното първенство в този спорт, което ще се проведе в зала „Арена Армеец“ между 10-и 16-и септември.  Общо 28 кадъра, между които и непоказвани до момента, ще бъдат изложени до 5-и септември. Треньорката Весела..

публикувано на 21.08.18 в 16:42
Иван Чакъров може дълго да разказва

Иван Чакъров: Националното изложение на занаятите в Орешак е отворено целогодишно

Традициите и българските занаятите са живи. Това не е лозунг или призив, а нагледно доказателство за това може да се види (и пипне) в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак близо до Троян. Комплексът е построен през 1971 година. Сега той разполага с 9 изложбени зали на площ от 4200 км. м. Всяка от..

публикувано на 21.08.18 в 15:13
Сцена от филма

Христо Живков ще се снима и във втората част на "Страстите Христови"

Христо Живков ще е сред актьорите в продължението на хита "Страстите Христови" на Мел Гибсън – "Страстите Христови: Възкресение", съобщават от екипа.  Българският артист игра и в първия филм, който се превърна в една от най-успешните кинопродукции, с приходи от над 700 милиона долара. Сред участниците във втората част са и Джим Кавийзъл, Майя..

публикувано на 21.08.18 в 13:57
Симеон Венциславов

Сценаристът Симеон Венциславов: "Ага" засяга общочовешка проблематика от началото на битието

Филмът на режисьора Милко Лазаров "Ага" ще открие филмовата програма на Празниците на изкуствата "Аполония". След единствената си засега прожекция на откриването на София филм фест показаната на редица международни фестивали лента в средата на декември ще тръгне и по малките арткина – това съобщи пред "Хоризонт" сценаристът Симеон Венциславов...

публикувано на 21.08.18 в 12:04

Изложба на добруджанския художник Христо Господинов - Печката се открива днес в Добрич

Ретроспективна изложба на добруджанския художник Христо Господинов се открива днес в Художествената галерия в Добрич. В залите на галерията ще бъдат представени негови графики, керамики, проекти на декоративно-монументални пластики и стенописи. Христо Господинов с прозвището Печката е роден през 1945 г. в с.Краище, Добричко.  Той участва в..

публикувано на 21.08.18 в 10:41

Прожекция на открито на филма "Героите на Шипка" в Габрово

Габровци ще гледат днес на открито историческия филм "Героите на Шипка", в който участват емблематични за българското кино актьори от близкото минало – Николай Масалитинов, Апостол Карамитев, Константин Кисимов.  Кинопрожекцията е част от програмата за отбелязване на 141 години от Шипченската епопея, която е под патронажа на президента Румен..

публикувано на 21.08.18 в 08:49

Космически екшън и психотрилър в Дните на руското кино

Космически екшън, фантастика, психотрилър, криминални и музикални комедии и драми предлагат Дните на руското кино в България.  В София прожекциите са от 22 до 28 август в Руския културно-информационен център, а във Варна – от 25 до 30 август във Фестивалния и конгресен център.  Входът е безплатен, а филмите са със субтитри на български език...

публикувано на 21.08.18 в 08:22