Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определят финалистите за "Бургас и морето" в Радио Бургас

Корифеите на българската популярна музика Стефан Димитров и Митко Щерев и певците Дани Милев и Орлин Горанов ще определят днес 12 песни финалисти в конкурса "Бургас и морето". По традиция селекционната комисия заседава в едно от студиата на радио Бургас. 60 са постъпилите предложения в тазгодишното издание на Националния конкурс.  
Това е фестивал, в който може да участват автори от всички поколения, да общуват помежду си, да следят тенденции как се пишат балади, бързи песни и по този начин българската поп музика да върви напред. Надявам се да има хубави песни и благодарение на тях да направим един истински музикален празник за бургазлии и гостите на града, каза преди началото на прослушването Митко Щерев.  
Избраните днес песни ще прозвучат на живо на 1-ви август в Летния театър. За първи път тази година на сцената, освен певците, ще се качи и журито, за да коментира след всяко изпълнение оценката си музиката, текста, аранжимента и изпълненията. Щастлива съм, че колелото на "Бургас и морето" се завъртя отново, за мен запазването и развитието на този фестивал е кауза, каза Тони Димитрова, която тази година е част от организационния комитет. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна