Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бог Дионисий открива първия винен фестивал в Царево

Снимка: БГНЕС

Днес ще бъдат открити „Дионисиевите дни“ – първият по рода си винен фестивал, който се прави в Царево. Той ще продължи три дни и ще представи едни от най-известните български изби, разказа един от организаторите Ирина Генова.

"На него се представят както малки, бутикови изби, така и големите в бранша. Те ще направят презентация на своите розета, бели и червени вина, както и шампанизираните гроздови напитки. Освен вина, ще има крафт бири от целия свят, както и натурални български продукти. Ще има трюфели, които са от българските гори. Те не са отгледани по изкуствен начин, а са търсени със специално обучени кучета. Ще има сирена от мандри, които се правят по типично български рецепти. Ще има суджуци, луканки, телешки и агнешки, които също се правят по домашни рецепти и без консерванти", разказа Ирина Генова.

Откриването ще бъде дадено символично от бог Дионисий, днес от 18 часа. Всички, които дойдат на площада в Царево следващите три дни, могат да опитат това изобилие от вина напълно безплатно. Виненият фестивал  „Дионисиеви дни“ продължава до 24 юли.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна