Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внукът на Виторио де Сика представя в Бургас филма си "Деца на нощта"

Италианският режисьор Андреа де Сика ще представи в Бургас филма си „Деца на нощта“. Прожекцията е на 26 юли от 21.30 часа на откритата сцена пред Морското казино, в рамките на международен фестивал, на който творецът е поканен да се включи като член на журито.

„Деца на нощта“ е продуциран от белгийска компания и е подкрепен от италианското министерство на културното наследство. Филмът разказва за елитната образователна и възпитателна система на училищен пансион в заснежения Южен Тирол. В него се обучават 16-годишните от бъдещата управляваща класа. Историята започва с висшето общество, което държи далеч децата си в тази трудна възраст. Животът на главния герой Джовани се контролира от избора на родители, които никога не виждаме, а приятелите му са тийнейджъри, изправени пред провокации на ръба на престъпление.

Андреа де Сика, син на прочутия композитор Мануел Де Сика и внук на легендарния режисьор Виторио Де Сика, по-рано през юли присъства и на италианските награди Настро д'Ардженто, където публиката приветства също Моника Белучи, Анджелика Русо, Микеле и Виоланте Плачидо.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна