Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валериан и градът на хилядите планети" - хит в кината у нас

Снимка: http://valerianmovie.com

Най-скъпият филм във френската киноиндустрия до момента, създаден по комиксите на Пиер Кристен и Жан-Клод Мезиер под режисурата на Люк Бесон - "Валериан и градът на хилядите планети", е най-гледаният у нас след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. Утопичната фантастика за ставащото през 28-и век, където специалният агент Валериан и партньорката му Лорелийн трябва да противодействат на заговор, е гледана от 8 526 зрители и има 91 402 лева приходи за първите си три дни на екраните у нас.

Другата премиера от миналия уикенд - историческият разказ за една от най-смелите, но останали в забвение операции от Втората световна война - "Динамо" - филмът "Дюнкерк", е на втора позиция по зрителски интерес. Спасяването на 338 хиляди войници в началото на лятото на 1940 година чрез набързо сглобени 800 британски лодки, разказано от Кристофър Нолан с участието на Том Харди, Кенет Брана, Килиън Мърфи, Марк Райлънс, е гледано от 6 093 зрители и има 60 743 лева от билетите им за първите три дни на екраните у нас.

На трето място в топ 10 е "Аз, проклетникът 3". Анимационната история за Гру, миньоните и спасяването на света от поредния злодей, този път концентриран върху образа си от 80-те години, е вече месец на екраните у нас и за това време са го гледали 122 833 души и има 1 079 560 лева приходи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна