Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзикъл с осъвременен сюжет на "Книга за джунглата" представя живота на бездомниците и бежанците

Снимка: БГНЕС
Вдъхновен от легендарната книга на Ръдиард Киплинг, мюзикълът "Книга за бетонната джунгла" предлага нов поглед към света на писателя, където тигрите и гората са заменени от бездомни хора и бежанци, опитващи се да оцелеят в градската джунгла сред наркотици и престъпления, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Премиерата на представлението на британския писател и режисьор Доминик Гарфийлд, който играе и главната роля на Маугли в мюзикъла, ще бъде в Единбург в петък.
Историята за Маугли, дивото момче, което се опитва да си проправи път в джунглата, изведнъж ни напомни за младите хора, които се опитват да намерят пътя в живота си, когато нямат дом, каза режисьорът.
Екипът направи предварителни проучвания с бездомни младежи, някои от които са бежанци от разрушени от войната държави, като Судан.

В мюзикъла Маугли е бездомно момче, което странства между порутените градски блокове и е принудено да се бори срещу съперници, като Крал Луи и маймуните, представени като улична банда. В сюжета са засегнати проблемите за наркотиците и насилието по улиците.

Музиката в представлението е в стиловете грайм и рап.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени